צריכה עזרה...

santa barbara

New member
צריכה עזרה...

אני עושה השנה ביוטופ על הרקפת אז רציתי לבקש אם יש למישהו חומר על: -רקפתיים -רקפת -פקעות -מצע מנותק וגם אם יש למישהו קישורים לאתרים בבוטניקה, או על צמחים וכו'...

bodas

New member
רקפת מצויה Cyclamen persicum

מתוך: "החי והצומח של ארץ-ישראל", כרך11 צמחים בעלי פרחים ב': גיאופיט שכיח, אחד הצמחים המפורסמים ביותר בארץ. תופס מקום חשוב בפלוקלור, בשירי ילדים, באגדות עם וברפואה עממית. השם העברי נגזר משם ארמי, שהשתמר באחד משמותיו הערביים של הצמח. השם המדעי מקורו במילה יוונית שפירושה עיגול, על שם עוקף הפרי, המסתלסל ברב המינים. תפוצתו משתרעת במזרח האזור הים-תיכוני: יוון, דרום תורכיה, סוריה וא"י. בארץ הוא אופייני לבתי-גידול סלעיים בכל החבל הים-תיכוני. מקורה של הפקעת הרב-שנתית הגדולה (שקוטרה 3-15 ס"מ) בתת פסיג. צורת הפקעת עגולה או פחוסה, תכופות בלתי רגולרית. בחלקה התחתון מפתחת הפקעת שורשים רבים ובחלקה העליון קבוצת עלים ופרחים (הנשאים תכופות על גבעול תת-קרקעי מקוצר). הפקעת עשויה להאריך ימים (עד 20 שנה ויותר), והיא מכילה את הרעל ציקלמין, המגן ע"י מפני בע"ח. אין לצמח גבעול על-קרקעי. לעלים פטוטרות ארוכות, כל עלה יוצא בנפרד מן הקרקע. טרף העלה דמוי לב, פניו העליונים ירוקים ומקושטים במערכת מורכבת של כתמים לבנים-מכסיפים, הנוצרים בגלל חללי אוויר. פניו התחתונים סגולים, הודות לנוכחות הפיגמנט אנטוציאן. העלים הצעירים גלולים פנימה, כך שפניהם הסגולים החוצה. הפרחים יחידים, נישאים על עוקצים ארוכים המתכופפים כלפי מטה בראשם, סמוך לפרחים. צינור הכותרת קצר ומעובה בלועו......... משך הפריחה ארוך ביותר: פרח יחיד פורח משבוע ועד 3 שבועות; צמח מפותח עשוי להעלות פרחים במשך חודשיים ויותר. עונת הפריחה העיקרית מינואר עד אפריל. הפרי - הלקט רב-זרעים. עם ההבשלה משתרע עוקץ הפרח (הפרי) הארוך על הארץ ומקרב את ההקלט אל הקרקע או מטמינו בחגווי הסלע. לבד מהטמנה אקטיבית-כמעט של הפרי בקרקע, נפוצים הזרעים גם באמצעות נמלים. בשנה הראשונה מפתח הנבט עלה (פסיג) אחד ופקעת זעירה. זהו אחד הצמחים הדו-פסיגיים המעטים הנוהגים כך. רק 3-4 שנים לאחר הנביטה מגיע הצמח לכלל פריחה. פקעת אחת עושיה ליצור עשרות פרחים. .... לרקפת שימושים עממיים רבים, אך כולם אסורים היום בארץ, משום שהיא צמח מוגן: העלים שימשו, בדומה לעלי גפן, לליפוף אורז או בשר טחון. עוקצי הפרחים החמצמצים נמצצים להפגת צמא. יש האומרים שאף הפקעות הרעילות שימשו בעבר למאכל בני-אדם, אחרי קלייה קפדנית, ההורסת את הרעל. ... עד כאן. אם את רוצה יותר מידע אני מציע שתקחי את הספר בספרייה.

santa barbara

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo9.gif ../images/Emo51.gif

זה ממש עזר לי

למעלה