צריכה עזרה

צריכה עזרה

מישהו מוכן להסביר "רגרסיה"? מה היא מבטאת? ומה המשמעות כשמגדירים לקו ישר לקבל ערכים לוגריתמים??? תודה על שיתוף הפעולה אני

עינב1כ

New member
בבקשה: על רגרסיה...

אם כוונתכם לרגרסיה בעברית אז פירושה נסיגה, לכן סדרות נסיגה נקראות גם סדרות רגרסיה. אך לי נדמה שכוונתכם לסטטיסטיקה תיאורית. ובכן, קו הרגרסיה הוא הקו הישר הטוב ביותר לניבוי משתנה על סמך המשתנה האחר. אם כל התצפיות נמצאות על קו ישר אחד בדיאגרמת הפיזור (כלומר, הקשר הלינארי הוא מושלם) הרי שנוכל לנבא משתנה אחד על סמך המשתנה האחר ללא שום טעות. קו הרגרסיה במקרה זה יהיה הקו הישר המחבר את כל התצפיות. אולם, לא תמיד הקשר הלינארי הוא מושלם ולכן קו הרגרסיה הוא הקו הישר שממוצע ריבועי הסטיות של הניבוי מהערך האמיתי הוא מינימלי. שיטה זו נקראת עקרון הריבועים הפחותים. יש נוסחאות של Y^ וכו´ תכונות קווי הרגרסיה: קיימים תמיד שני קווי רגרסיה - האחד של Y על סמך X והאחר של X על סמך Y רק כאשר הקשר הלינארי הוא מושלם שני קווי הרגרסיה מתלכדים לקו יחיד וזהו הקו המחבר את כל התצפיות. שני קווי הרגרסיה נפגשים תמיד בנקודת הממוצעים שהיא X גג פסיק Y גג השונות המשותפת קובעת את סימני השיפועים של קווי הרגרסיה. מקווה שעזרתי. בהצלחה רבה רבה רבה! עינב

אולי תפַרטי יותר, באיזה תחום מדובר?

האם "הקו הישר עם הערכים הלוגריתמיים" הוא מעין סרגל, בו מסומנים ערכים אלה?

עינב וטלמון המון תודה

קשה לי להסביר במונחים מתמטים, אבל אנסה: כפי שעינב הגדירה אנו משתמשים בזה לנבות משתנה אחר על סמך משתנה ידוע לנו. אבל עדין לא לגמרי ברור לי ענין הלוגריטמי נניח יש לנו תצפיות שונות ואנו מנסים לחבר אותם בעזרת קו ישר אבל זה מתאפשר רק כאשר הופכים את הפונקציה ללוגריטמית........ מה זה אומר?

למעלה