צריכה עזרה קטנה

lol65

New member
צריכה עזרה קטנה

אני כרגע רשומה לשני קורסים ואני מתלבטת על איזה מהם לוותר. תתעלמו רגע מסוגיית המרצה, כי לרוב אין פה יותר מידי מבר אילן, אבל נטו מבחינת תוכן הקורס, מה עדיף להשאיר, משב"ל פומבי או משפט האיחוד האירופאי?

sacrament

New member
פומבי :)

אחד הנושאים היפים והמפתיעים ביותר. תלוי במרצה אבל גם מאוד אקטואליים ומסבירים הרבה דברים שרואים בחדשות. לא למדתי אירופי אבל קיבלתי את ההרגשה שהוא מאוד טכני ומשעמם. תקנו אותי אם אני טועה...

Ariel aka Rel

New member
נו תעשי אן דן דינו וזהו

סתם ^ ^ מקסימום תחליפי בשבוע שינויים, כנסי לשיעור הראשון בשניהם ותחליטי .. לא מדובר בקורסים מבוקשים מדי אז אני בספק אם אחד מהם יתמלא.

עידוdee

New member
אני למדתי

אני מניח שאריה רייך מלמד את זה בבר אילן. אני לא מכיר אותו אישית, אבל הוא כתב את הפרק של האיחוד בספר של המשפט הבינלאומי, המרצה שלנו הפנה לפרק הזה לא מעט פעמים. אני חושב שזה די טכני, יש איזה כמה עקרונות שמייחדים איכשהו את האיחוד, אבל רוב הדברים הם טכניים, כל מיני מוסדות אפורים, אמנות שדומות אחת לשניה, חוקה אירופית, בלה בלה בלה. בכל אופן, לדעתי הקורס די חשוב כי האיחוד הוא שחקן משמעותי ויש לו השפעה עצומה על סוגיות בטחוניות, כלכליות ופוליטיות בישראל ובעולם. מה שכן, תתכונני להשתעמם בזמן הלמידה למבחן.

lol65

New member
האמת שרייך

לא מלמד את זה (אולי לימד פעם, לא יודעת), אבל קראתי בסקר מרצים דווקא המלצה טובה על המרצה של הקורס. משב"ל פחות טכני?

עידוdee

New member
אני חושב שכן

משב"ל פחות טכני. לומדים המון עקרונות, מנהג בינלאומי (הגנה עצמית וכיו"ב) והרבה פסקי דין של העליון ושל ביה"ד הבינלאומי בכל מיני סוגיות אקטואליות ומעניינות. באיחוד אירופי יש אולי שלושה פסקי דין חשובים, וכל השאר זה טכניקה אפורה למדי (כמה רוב צריך בפרלמנט, כמה צריך פה ושם, מה ההבדל בין אמנה א' לב' לג' לד' וכו').

PIonit

New member
אבל זה סופפפפפר תלוי מרצה

יש מרצים בעברית שמלמדים משב"ל והמבחן אצלם בחומר פתוח- ואז תכלס זה סופר צ'קליסטי ומאוד מאוד סכמטי איך לפתור את (רוב) המבחן וזה מאוד מאוד שונה ממבחן במשב"ל בחומר סגור. אני מניחה שגם לכל מרצה לאיחוד האירופאי יהיו דגשים אחרים, כנובע מזה אם המבחן פתוח או סגור, ובכל מקרה זה תלוי בעניין של המרצה עצמו- אם הוא מעדיף לדבר איך האיחוד בנוי או על פסיקות פורצות דרך ועל יחסי החוץ וכו'.. לפותחת השרשור- תנסי אולי לחפש בעולם המשפט מחברות של שני המקצועות, לרפרף ולראות מה יותר מעניין (עדיף לעבור על שיעורים באמצע המחברת או יותר לקראת הסוף, שמגיעים לעומק ולא בהתחלה שזה רקע כללי)

עידוdee

New member
מסכים מסכים מסכים

אין כאן מחלוקת. ברור שיש הבדלים בין מרצה למרצה. אבל מקריאה של החומר הרלוונטי לקורס, קיבלתי רושם שהוא מאוד טכני ואפור. בניגוד למשב"ל שהוא הקורס הכי מרתק עלי אדמות, אבל אני כמובן לא אובייקטיבי בעניין.

PIonit

New member
משב"ל הוא קורס בסיסי יותר

אמנם לרוב הוא בהיקף יותר גדול (בעברית זה 6 נ"ז לא יודעת מה בבר אילן) אבל הוא נותן את הבסיס של הבנת החשיבה הזו של יחסים בין מדינות. כמובן שאפשר להצליח בקורס כמו האיחוד האירופאי גם בלי הרקע הזה, כי ההתמקדות היא לגמרי אחרת מן הסתם, אבל אני חושבת שאישית עדיף ללמוד את האיחוד רק אחרי שתלמדי משב"ל. חוצמזה שמשב"ל הוא קורס מרתק וחשוב..

lol65

New member
הוא אכן בהיקף יותר גדול

אבל זה הבדל בסה"כ בין 3 נ"ז לבין 2 נ"ז. האמת ששני הקורסים די מעניינים אותי, ההתלבטות שלי נובעת בעיקר מכך שהקורס של האיחוד זה בבוקר, מה שישאיר לי אח"כ יום שלם פנוי, והקורס של המשב"ל הוא בערב, ומכיוון שאין מצב שאני אצליח לקום בבוקר אם אני לא באמת חייבת, זה די יבזבז לי את כל היום (הקורס שאבחר להשאיר יהיה היחיד באותו היום). פקטור נוסף הוא העובדה שבין המבחן במשב"ל לבין מבחן בקורס חובה מפריד רק יום אחד, ואילו המבחן באיחוד נמצא בתאריך הרבה יותר נוח. לאור הנתונים האלה, איזה קורס לדעתכם עדיף להשאיר (בתקווה שאת השני אוכל לקחת בשנה הבאה)? נ.ב בניית מערכת זה העונש שלי על כל דבר רע שאי פעם עשיתי בחיי!

PIonit

New member
אז קחי את האיחוד

בכל מקרה בטח בבר אילן (כמו בעברית?) יש שבועיים ראשונים של שינויים- תכנסי לשיעור אחד או שניים בשניהם ותראי מה יותר קורץ לך.

lol65

New member
הלוואי

לצערי, שבוע השינויים הוא ממש בתחילת השנה, ושני הקורסים המדוברים הם בסמסטר ב'. חבל שאין עוד שבוע שינויים לקורסים של סמסטר ב'. הקטע של תאריך המבחן זה בהחלט שיקול. נראה לי באמת שאיישם את העצה ואקרא מחברות בעולם המשפט, תודה.

עידוdee

New member
את בטוחה?!

אין שום הגיון בכך ששבוע השינויים יהיה רק בסמסטר א'. מציע שתבדקי את זה פעם נוספת.

למעלה