צריכה עזרה בבקשה

צריכה עזרה בבקשה

יש לבן שלי שאלה בשיעורי בית (כיתה ב'): מה הקשר בין פרשת השבוע "ניצבים וילך" לבין הפתגם "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו" ידוע לנו שבפרשת השבוע מדובר על חזרה בתשובה ועל נסיון נוסף שה' נותן לעם אבל לא הצלחנו למצוא קשר בין זה לבין המשפט. תודה

פלגיה

New member
חיפשתי וחיפשתי

וממש לא מצאתי. השאלה ממש לא מובנת לי

1984אא

New member
הרעיון היחיד שעלה לי בראש

והוא חלש להפליא: "כִּי-אַתֶּם יְדַעְתֶּם, אֵת אֲשֶׁר-יָשַׁבְנוּ בְּאֶרֶץ מִצְרָיִם, וְאֵת אֲשֶׁר-עָבַרְנוּ בְּקֶרֶב הַגּוֹיִם, אֲשֶׁר עֲבַרְתֶּם. טז וַתִּרְאוּ, אֶת-שִׁקּוּצֵיהֶם, וְאֵת, גִּלֻּלֵיהֶם--עֵץ וָאֶבֶן, כֶּסֶף וְזָהָב אֲשֶׁר עִמָּהֶם"-ז"א, אתם ראיתם את אלוהי העמים האלו, והם נראו לכם אטראקטיביים, ואילו אותי-ה', אינכם רואים. אז אם יש בכם אנשים שהסתכלו בקנקן- ברובד החיצוני והמפואר של האלילים, שילכו מעמ"י. אבל הרעיון הוא להסתכל במהות- למרות שהטקסים היהודיים לא כאלו אטראקטיביים- כי אין פסל גוף להתפלל אליו וכד', בכל זאת אל תסתכלו בקנקן אלא במה שיש בו.

זה רעיון מעולה - תודה

רק דבר אחד לא ברור לי איך ילד בכיתה ב' אמור להגיע לרעיון הזה???????

איקו

New member
לדעתי אולי מדובר ביהושוע שאמור

להחליף את משה , ולא בניו... יהושע הוא עבד משה... ואולי לא ציפו שהוא זה שיחליף את משה ... אל תסתכל בקנקן אלה בנה שיש בתוכו.. אולי... תעדכנו על תשובה נכונה .. זה מעניין.

תבדקי אם כתיבת ספר תורה ונתינתה

בארון מוזכרת בפרשה זו? שאף כי אין בארון כ``א שתי לוחות האבן, (אי שם במלכים) ואם חזל הצליחו להכניס אף את ס``ת מן הסתם לזה התכוון המשורר אל...במה שיש בו. ובפרט שלוחות ושבריהם מונחים בארון.

למעלה