צריכה עזרה - ארוך

בואי ואספר לך סיפור...

אני נשואה הרבה מאוד שנים... יותר מידי אולי. מזל כמו שלי לא היה לאף אחת... לי היו לא חמות אחת אלא שתיים!!! גיסתי יחד עם חמותי! בעזרת מוח מעוות וחולני ואין לי שום הגדרה אחרת. מיררו את חיי מעל 20 שנה. אתן לך דוגמא : קרתה לי הפלה טבעית. לא תאמיני מה היתה התגובה של החמותיים שלי: אצלנו לא היו דברים כאלה, אנחנו היינו עושות הפלות מרצון אבל הפלות טבעיות זה רק לך מתאים, מי יודע אם תצליחי להכנס שוב להריון... אחרי הפלה מי יודע מה עשו לך, בטח לא יהיו לך ילדים, את לא כמונו. אנחו חזקות לנו אין דברים כאלה. ועוד ועוד. פרט מאוד חשוב ששכחתי לציין האירוע הזה היה כשעתיים לאחר הפלה מאוד טראומטית... נולדו לי 4 ילדים. כשנולדה ביתי השניה את יודעת מה היתה התגובה של החמותיים: אנחנו בשוק. כזו בושה שתי בנות ,פשוט בושה את כבר לא תלדי בנים. מה נגיד שנולדה לך בת שניה. - ואל תגידי לי היא שייכת לעדה כזו או אחרת וזו המנטליות שלה. לא פשוט לא! ליתר בטחון קיבלתי ללידה מהחמותיים חליפה לבן. כי אולי זו תהיה סגולה לבנים. נולדו לי גם בנים... וכך חלפו להם השנים ואני סבלתי והבלגתי ובכיתי ונשברתי... מן הסתם תשאלי איפה היה בעלי? כן הוא היה בבית... אל דאגה... לי הוא אמר שאני צודקת שהם לא בסדר!!! איך הם מדברים אלי, הוא פשוט לא מבין תשאלי מה הוא אמר להם ? כלום!!! למה הוא לא אמר - אין לי תשובות, אולי פחד, אני לא יודעת מה! לשמחתי ולמזלי אחרי הרבה שנות סבל ומרורים נפטרה חמותי - אם בעלי. רק לידע כללי מתוך טמטום שלי גם טיפלתי בה בחולייה... ומה התודה שקיבלתי תשאלי? השפלות העלבות, צעקות בקיצור כל הדברים הרעים שאת יכולה להעלות בדעתך אם בכלל. ילדי גדלו ובגרו השכילו והגיעו למסקנה שהם מנתקים כל קשר עם משפחת אביהם!!! ביתי עומד בפני נישואים היא לא מוכנה בשום פנים ואופן להזמין את דודתה. ואם אביה יפגע - את יודעת מה תשובתה - הוא הרוויח את זה ביושר!!! שיתפתי אותך במעט מאוד. אני חושבת שאני יכולה לכתוב ספר... עצוב וכואב כמובן. ולכן כבעלת ניסיון אני חייבת לומר לך שהיום כשאני עושה חשבון נפש לעצמי... ושואלת את עצמי מדוע הקרבתי את שנותי היפות ביותר - את יודעת מה תשובתי לעצמי - כי הייתי מטומטמת!!! אל תעשי טעויות!!! בן שמחובר לאמו בצורה כזו לעולם לא יתן לך תמיכה. ובנוסף אני מכירה את המצב שבו אני תמיד הייתי הסולחת... זו שנותנת פירושים של פסיכולוגיה בגרוש למצבים כאלה או אחרים של מוחות מעוותים... היום אני מצטערת אבל בגדול על השנים האלו. אם יש באפשרותך לחתוך - תחתכי מבלי לחשוב פעמיים. סליחה אם הלאתי אותך... אבל גם אני כתבתי מתוך מצוקה! אני מאחלת לך מה שלא תעשי את כל הטוב שבעולם ומעבר לכך הרבה כוחות!!! נקודה חשובה ששכחתי הרבה פעמים עלתה בראשי המחשבה אולי כדאי לפרק את החבילה... הבעיה היתה שזה לא לפרק את החבילה עם בעלי... זה לפרק את החבילה המשפחתית - בעלי - חמותי - וגיסתי. ואני בודדה במערכה הזו. הם העשירים הם בעלי הדעה - ולכן נשארתי והמשכתי לסבול!!!

cybordyn

New member
מה את מתיחסת לפרימיטיביים?

רק מלקרא את הפירוט, מדובר באנשים שלא סיימו 12 שנות לימוד, ואם סיימו אז לא קלטו. אומרים שלא תביאי בנים? אולי כדאי לספר להם שהגבר קובע את מין הילוד , אז אם לא היית מביאה בנים הבעיה זה אצל הבן שלהם. תלמדי אותם: קצת X, קצת Y... מביאים לך חליפה של תינוק בשביל המזל - פרימיטיביים. יש מה להוסיף? אני במצב הזה הייתי מהנהן "כן... כן...", לא נכנס לויכוח ולא מתייחס.

קל מאוד להגיד אם זה קורה פעם אחת

או אולי 1000 פעם אבל אם זה קורה מעל ל 20 שנה קצת קשה לא להתייחס...

עדכון עצוב ומעליב

לפני כ3 חודשים גיסתי המגעילה הודיה שאחיה עומד להתחתן ושאנחנו נקבל הזמנה (זאת שמציקה לי כל הזמן בנושא הפוריות) החלטנו אני ובעלי שמאחר ואין לנו קשר עם אחיה לא נלך לחתונה. עכשי כשבעלי עובד עם אחיו הוא שינה את דעתו ואמר שהולכים לחתונה בגלל שאבא של גיסתי עזר לו והוא רוצה לכבד אותו מה שנכון. אמרתי שאני לא מגיעה אז הוא אמר שישמח אם אגיע אבל אם לא הוא ילך לבד כי זה חשוב לו. אחותי ייעצה לי ללכת היום הודעתי לו שאני באה אבל שהדרך תהייה לי קשה בגלל החרדות פתאום הוא שולף לי אחי ביקש שאקח גם את ההורים כלומר חמותי. מה שקורה שכשיש איזושהי נסיעה תמיד מפילים עליו לקחת אותם גם אם הנסיעה קרובה אלינו והוא צריך לנסוע לכיוון השני כדי לקחת אותם "חברת הסעות בע"מ". אמרתי לו גם ככה קשה לי הנסיעה בגלל המרחק והחרדות אני לא צריכה עוד גורם מותח שישב איתי באוטו שמישהו אחר יקח את ההורים שלך או שיגיעו לבד אמרתי לו אני לא רוצה שיראו אותי במצב של חרדה אז בכלל תהייה חגיגה. ואז הוא התחיל לצעוק שאין ברירה והוא כבר אמר לאחיו שיקח אותם וזה שאני מחליטה ברגע האחרון לבוא זה לא אומר שהוא לא יקח אותם ותבינו המכונית שלי עוד מלפני הנישואים. אמרתי לו אני לא יכולה שהם יסעו איתנו אני פוחדת מהנסיעה ואז הוא התפרץ ואמר "את יודעת מה אני לא רוצה שתבואי בכלל". אמרתי לו אין בעייה עכשיו אני באמת לא יבוא וגם אין לך אוטו כי אני לוקחת אותו. די נמאס לי אני פוחדת לפרק בגלל החרדות בגלל האהבה ההרסנית הזאת אבל בכל זאת אהבה ובגלל שכרגע אני לא עובדת אבל נמאססססססס לי.

הלו גברת מגיע לך יותר

דבר ראשון תרגעי.על פניו נראה שאת כל כך מנסה להיות בסדר כל כך מנסה להחזיק את הנישואים האלו השאלה הנשאלת היא אם יש לך עם מי לצאת למלחמה. לפי תאורך בעלך הוא אדם רגיש וטוב אבל יש לו חרא של משפחה ואני מאוד מצטער אבל הוא לא נמצא שם בשבילך.את עוברת עכשיו כל כך הרבה סבל עם כל נושא ההפריות(עברתי זאת וזה פשוט סיוט) בנוסף יש לך את החרדות והיכן הוא? עם משפחתו? דווקא עכשיו שאת כל כך זקוקה לו הוא לא נמצא בשבילך. אם לא עכשיו אז מתי? אני מייעץ לך לטפל בעצמך דבר ראשון.בטלי את עיניין הנסיעה לחתונה וכך תחסכי לך סבל גדול.מאוד הייתי רוצה לעזור לך כי אני חושב שאני יודע מי את וראיתי הודעות שלך כאן בפורום ואיך שאת מנסה לעזור לאחרים וכל כך חשוב לך להציל את נישואייך.אבל כדאי לבעלך להבין שאת אמורה להיות לפני כולם ביחוד במצבך. תחשבי טוב טוב אם את רוצה להביא ילד לעולם במצבכם. חבל פשוט חבל איך נותנים אגוזים לאנשים בלי שיניים(בעלך)אם הוא רק היה יודע איזה סבל את עוברת ואיך חשובה לך המערכת אולי היה ניתן לשנות משהו.

פלונית5

New member
בודדה האחת

לדעתי את צריכה להתעלות על עצמך דיפקי הופעה ולכי לחתונה על אפם וחמתם הרי תחשבי על כך שבמידה והוא ילך לחתונה לבד הם פשוט ישמחו שהנה מה שהם אמרו עד עכשיו שאת כלום הם צדקו, הם יהנו מחברתו יהנו מהחתונה ומהלהיות ביחד בלעדייך. את צריכה לבוא להם בהפוכה ולהראות להם מי את להראות להם עד כמה הם טעו לגבייך ועלייך לעבוד קשה כדי להוכיח זאת, את אל תרימי ידיים, תגיע לחתונה תשבי איתם כאילו הם לא קיימים תשבי קרובה מאוד לבעלך תגעי בו כל הזמן תשבי בצמוד אליו ותוציאי להם את העיניים. תפסיקי לפחוד מהם את זאת שחיה עם בנם ואת זאת שנכנסת למיטה איתו, תתעלי מעל עצמך. ככה אני הייתי פועלת

היי פלונית

זה מה שתמיד הייתי עושה אבל בגלל החרדות הנסיעה קשה לי גם ככה זה בדרום הארץ ואנחנו גרים במרכז ורק חסר לי שהם יראו שאני בחרדה ואז בכלל יגידו לו שהוא לא צריך אותי. והכי מעליב זה שהוא מעדיף ללכת איתם מאשר איתי אז שילך הוא והם לקיבינימט. הלוואי והיה לי האומץ לקום וללכת. ותודה לאחד שאוהב על המילים החמות והעידוד.

רק מילים חמות ועידוד אני יכול לתת

לך ממקום מושבי בביתי מאחורי המקלדת.אבל את בן אדם מיוחד ואני משוכנע שתדעי איך לפעול ומה לעשות.

היי בודדה

קראתי את כל מה שכתבת , ולדעתי אם את נמצאת בחרדה שמא משפחתו תאמר לו שהוא לא צריך אחת כמוך , הייתי מציעה לך לשקול אם את בעצמך צריכה אחד כמוהו . את מספרת על בעיות פוריות ועל טיפולים שאת צריכה לעבור בגלל בעיות הזרע , שהבנתי שהם טיפולים קשים ביותר , את מספרת שלפעמים מתחשק לך להפרד ממנו ולמצוא בעל / משפחה תומכת ונחמדה , את מספרת על חרדות שאת שרויה בהן כתוצאה מיס משפחתו ויחסו אליך , ואת מספרת על משפחה מתערבת ומתנכרת. תחשבי טוב על המצב ,ואולי תגיעי למסקנה שיש עוד גברים/בחורים שיכולים להתאים לך בלי כל הבעיות שרובצות על כתפיך, ושנובעות מהבחירה שלך בבחור הצעיר והלא מפותח הזה + התוספת המשפחתית שהוא מציע לך , ואולי תגיעי למסקנה שמצבך יהיה הרבה יותר טוב בלעדיו ???

adam33

New member
../images/Emo24.gif

מה שמשך את תשומת ליבי בכל מה שכתבת הוא זה שאת מספרת על הכאבים ועל הטיפולים שאני יודע מקרוב שאינם קלים.. לשמור על הביוץ ללכת לרופא להסתובב עם זרע להבדק כל פעם אצל מומחי פוריות הכל בעוד הבעל רק תורם אתזרעו ובעצם את עושה הכל בשבילו זה מזעזע. ואת עשית הכל נתת מזמנך נתת מגופך ובעלך בעצם מזלזל בכל מה שאת עושה ולא מעריך אותך ואת המאמצים.. אבל זה אינו כך.. בעלך פשוט אינו עומד במקום שאת עומדת.. הוא מוסת הוא פשוט בתת מודע שלו אומר לעצמו עד כמה שאוליי הבעיה היא בך וזה למרות שמעל כל צל של ספק הוא הבעיה זו דרכה של הודאה בכשלון עצתי אלייך.. קחי אותו איתך לכל מקום שתפי אותו בחברה שלך...בחברות שלך..בזוגות אחרים שאת מכירה מהטיפולים.. תראי לו באמצעות טקט סמוי בהפוך על הפוך שהוא יעשה את הרגע חושבים היכן הוא עומד ועד כמה הוא תורם רגשית להרגשה שלך.. אם את עושה הכל לבד והוא נמצא בחברה האוהבת והתומכת הוא לעולם לא יבין אותך.. זה כמו שאת מסבירה לילד מה זה עיוור מלידה.. כמה שתסבירי לו הוא לעולם לא יבין קחי אותו פעם אחת למוזאון הילדים לחולון לתערוכה דיולוג בחשיכה ואז תראי איך העברת לו את המסר בלי להתאמץ.. רק אם תהיי יצירתית את תצליחי בזוגיות שלך אם תשקדי על שמרייך ותבכי על גורלך אז עדיף שתתגרשי כעת ותחיי עם הרגשת הכשלון לאורך זמן עד לזוגיות הבאה שלך זה יותר בשבילך מאשר בשבילו.. בהצלחה אדם.

למעלה