צריכה לפרק את ה-HP

gozala

New member
צריכה לפרק את ה-HP ../images/Emo178.gif

הוא הגיע עם סיסמא ל-BIOS, שאלתי את המוכר הוא לא ידע למסור לי אותה (יש לי על זה מה לומר אבל מילא), אמש ניסיתי לפרוץ אותה עם כל מיני תוכנות מהרשת, אבל קיבלתי אזהרות חוזרות של סוסים טרויאנים מחוץ לזה שהתוכנות לא התאימו לחברה המייצרת (פואניקס)... אז צריך לפרק מחשב נייד ולהגיע לבטריה
למה? כי החלפתי לו מסך ולא בטוח שהוא קלט אותו (אבל בביוס בנייד אחר לא מופיע שום כלום שקשור למסך
) יש הערות והארות?

senseBOP

New member
וואו, לא יאומן!

אני משתתף בצערך הרב. אני לא מבין למה הם שמו לך סיסמא על ה-BIOS. זה לא משהו שספקים בדרך כלל עושים. הם בדרך כלל לא נוגעים בכלל במחשב. איפה קנית אותו? אני ממליץ לך לגשת אליהם שוב, ולדרוש את הסיסמא או את הכסף חזרה. מי שמע על כסה דבר??? עכשיו קצת יותר ברוגע... 1. אין לך מה לחפש ב-BIOS בשביל לחבר מסך למחשב (נייד או נייח). אין בכך כל צורך, או אופציה. 2. זו לא אשמתם של HP שיש לך סיסמא על ה-BIOS, אלא אשמת מי שמכר לך את המחשב. אף יצרן לא שם סיסמא על אף מחשב שהוא מייצר. 3. רצוי שלא תפתחי בעצמך את הנייד אם יש לך עליו עוד אחריות. זה ייבטל אותה. אם הוא חדש, ולא עבר הרבה זמן, אני מציע לך החום שתגשי למוכר ותדרשי את עזרתו ותשומת לבו המלאה, או את כספך בחזרה. בהצלחה בכל מקרה.

gozala

New member
../images/Emo51.gif על ההשתתפות ../images/Emo6.gif

מהחיפושים אמש בתוכנות פריצה לביוס הבנתי שעושים את זה לפעמים כנגד בן משפחה אחר, או עובדים במקומות עבודה נגד המעסיק (או כביכול שומרים לו על המחשב...) ואולי סתם נגד גנבי מחשבים. בכל אופן רכשתי אותו באי ביי ממישהו, הוא לא ידע את הסיסמא, אני מניחה מכך שאיכשהו שם יד על המחשב הזה והוא לא היה שלו מלכתחילה. (חאפר) מייד שמתי לב לזה, איך שהמחשב הגיע כי נעלם לי המסך והייתי צריכה לפרמט, בסופו של דבר הצלחתי עם הביוס הנעול. האמת שזה לא הפריע לי במיוחד ואכן שאלה אם זה יעזור למסך, המחשב מתפקד יפה מאוד עם מסך חיצוני (כך שלוח האם פועל כשורה). אני עדיין מתלבטת. כאן העתקתי תמונה מאתר שעוזר לפרק מחשבים ניידים (כל הכבוד להם יופי של אתר) שאלה היכן בדיוק הבטריה, אם היא היכן שנראה לי לפי התמונה, אז אולי צריך רק לפרק את לוח המקשים וזה יספיק. אני יכולה לעשות עוד משהו, להחליף מסך עם המחשב של בני (יש לו בדיוק את אותו מחשב) ולברר עניין בלי להתעסק עם הקרביים, אין לי בעיה לתת לו מחשב חלופי בינתיים. יש כאן גורם נוסף: להכניע את הבאג הזה למרות האופציה האחרת!

gozala

New member
מהשוטטות באתר-יצירתיות נהדרת../images/Emo34.gif

שיגעון של רעיון, ממש מפליא מה שאנשים ממציאים!

senseBOP

New member
בניתי מחשב כזה גם...

הוא קצת יותר משוכלל מסתם מסגרת תמונה. הוא משרת את אמי במטבח, ומאפשר לך לדפדף במתכונים שלה ובאינטרנט (בחיפוש אחר מתכונים נוספים, כמובן)בזמן הבישול. יש לו מסך מגע, עך שהיא לא צריכה לדאוג לנקיון הידיים, והוא מחובר אלחוטית לרשת בבית, כך שהיא יכולה לשמוע מוזיקה משאר המחשבים בבית, וכו'. בניתי לו מארז קטן ויפיפה, והוא תלוי עם ציר נפתח מתחת לאחד הארונות במטבח. ככה הוא לא תקוע באמצע לאף אחד, וניתן לקפל אותו בקלות כצריך את המקום, או כשרוצים לאכסן אותו. זה היה אחד הפרוייקטים היותר נהדרים ומאתגרים שיצא לי לבנות בחיי. אמי לא מפסיקה לפאר ולהלל את המחשב הזה. :)

senseBOP

New member
../images/Emo4.gif לצערי לא, אבל...

אני אנסה לארגן כמה בפעם הבאה שאני נוסע לשם. הם גרים בניו יורק, ואני מתכנן נסיעה בסביבות ינואר. אני אשתדל לזכור לצלם כמה תמונות דוגמנות בשביל כל המעונינים.

senseBOP

New member
כך זה נראה.

ע"פ התמונה, זו אכן הבטריה של ה-BIOS. שימי לב אבל, שלוח האם מסובב, ואת רואה את הגב של הנייד לפנייך, מה שאומר שהבטריה נמצאת בחלקו האחורי של הלוח, ולא בטוח שתוכלי להגיע אליה רק ע"י פירוק המקשים. שוב, אני רוצה להדגיש: אין שום הגדרה ב-BIOS שיכולה לשלוט על המסך. אם את לא רואה כלום במסך הנייד, אבל אין לך כל בעיה לראות דרך מסך חיצוני, אז הבעיה היא במסך עצמו, ולא בהגדרות ה-BIOS. תאלצי להחליף את המסך, מה שאומר שתצטרכי לפרק את המחשב בעל מקרה. ואם את כבר מפרקת אותו, אז תנתקי את הבטריה של ה-BIOS, ותאפסי אותו.

Jan22

New member
גוזלה - תפרקי את הBIOS ואז הוא

יחזור למצב של DEFAULT ויאבד את הסיסמא ,עשיתי זאת לא פעם וזה אמור לפעול (דג) ....

gozala

New member
מצליבה מסכים-בינתיים הנחתי לביוס../images/Emo127.gif

אז כך נראה המסך על המחשב של בני, בתמונה הנכדה שלי, המחשב הזה נירכש חדש מחנות גדולה מאוד למחשבים... בקנדה.

gozala

New member
וכך הוא נראה מורכב על המחשב השני../images/Emo12.gif

אז אעביר את המסך החדש (שהגיע לארץ מאי ביי) על המחשב של בני, ואז אעשה חושבים!

gozala

New member
מדהים המסך מ-EBAY שיגעון! ../images/Emo12.gif

הרבה יותר טוב מהמסך שהיה על המחשב של הבן קודם (תמיד אמרתי שמשהו בו דפוק)! אני צריכה לתת את כל המחמאות למוכר, עד עכשיו לא נמנעתי מלהגיב בכל צורה. מסתבר שהבעיה היא במחשב... טוב, אולי אשקול פירוק וניתוק הבטריה עכשיו.

senseBOP

New member
אמרתי לך?

אני עדיין חושב שהבעיה היא לא ב-BIOS, אבל אם כבר לפרק, אז למה לא לנתק את הבטריה על הדרך...

Y. Welis

New member
מדוע לצנזר? אף אחד כאן לא ינסה

לחטוף אותה (או למכור לעבדות)..

זה נושא מאוד רציני

אני שמעתי על מקרים שתמונות כאלו (עם פנים חשופות) מגיעות לאתרי פדופיליה. לכן כדאי לנקוט באמצעי זהירות מירביים כדי למנוע דבר כזה.

למעלה