צריכה כלים...

ראשית כן , שנית ממליצה מאוד על הספר

הילד הלא מתואם
בעיניי זהו התנך של הSPD
ואת מוזמנת לקומונה שלנו בחתימתי ( רק לרשום בבקשה אני אמא לילד עם ... כדי שנוכל לדעת ולאשר

בקשר להבדל בין הSPD לADHD אני דוגלת בלטפל קודם בSPD עד היום אני בטוחה שהH אצל בן נובע מהSPD ולא מהADHD
זה מגיע בגלים כל התרופות לADHD לא טיפלו התנהגותית לא סוגי הרטלין ובטח לא האדרל שהוא מקבל עכשיו
יש הגורסים שזה יושב על אותה לקות ויש שלא אני מההיכרות שלי ב7.5 שנים מאז שלקחנו את בן לאבחונים רואה שוני ומכירה לא מעט ילדים שיש להם לקות של SPD וללא ADHD .

menasa

New member
תודה רבה

שלחתי בקשת הצטרפות ובהחלט אחפש את הספר המדובר.
גם לי וגם למרפאה בעיסוק יש הרגשה שזה לא "בדיוק" קשב וריכוז. לא יודעת אם אנחנו צודקות או הרופאה ההתפתחותית שאבחנה אותו, אבל משהו לא שלם לנו בהרגשה.
אקרא, אשאל אחפש ובטח שלא אתן ריטלין עד שאדע בוודאות שזה יכול לעזור...

menasa

New member
תודה יעל. אנחנו

כן בטיפולי ריפוי בעיסוק, והוא מאוד אוהב אותם. המרפאה בעיסוק כן הלכה בהתחלה לכיוון התחושתי יותר, אבל בודקת את הכיוון של ADHD כתוצאה מהאבחון. למרות זאת, בדיוק חזרנו ממנה עכשיו וגם עכשיו היא אמרה שהיא לא בטוחה שזה קשב. בקיצור - אני מבולבלת מאוד ולא ממש יודעת איך להתייחס, אבל הולכת עקב בצד אגודל כדי להבין "מי נגד מי" ואיך נכון לפעול. אני מאוד מעריכה את המרפאה בעיסוק ומקווה שהכיוון שלה הוא הנכון. זה שהוא מכניס דברים לפה (שרוול, פקק של טוש וכד') ועושה תמיד דברים מסוכנים יכול להשתלב עם זה?

בהחלט אפשרי אך חשוב לקחת בחשבון גם

שיתכן שקיימים כאן מרכיבים רגשיים שמאד משפיעים. חשוב שתשתפו את המרפאה בעיסוק בכל ההתנהגויות שאת מתארת- מתי הן קורות, עם מי, מהי התדירות ומהי העוצמה, מה מרגיע אותו, מה מלחיץ אותו ועוד שאלות שודאי נשאלתם.

מאור APE

New member
ישנם כלים

המצב שאת מתארת מורכב מאוד ולא ניתן לאמוד ולבחון את הקושי האמיתי של בנך.
מתוך הכתוב משתמע כי לעיתים קרובות בנך נכנס למצב של סגירת קשב -
סגירת הקשב זהו מנגנון של מערכת העצבים המרכזית וקשור במערכות החישה של הגוף, מנגנון זה מופעל בעתות מצוקה או סטרס כאשר המידע התחושתי הוא רב מדי או לחלופין כאשר נדרש לבצע משימה הדורשת ריכוז רב תוך התעלמות ממסיחים שונים.

סגירת הקשב יכולה להתבטאות בהפרעות קשב וריכוז, כאשר היא אינה נשלטת עלולה לקרות בסיטואציות שאינן תואמות לנדרש.
לדוגמא כאשר הוא במפגש חברתי וכל הילדים משחקים וצועקים ומשתוללים ובנך, ובמצב זה נוצרת אצלו סגירת קשב - הוא נכנס לעולם הפנימי - שכאשר יתעורר מתוכו יהיה כבר מאוחר מדי והוא יהיה מחוץ לעניינים.

חשוב מאוד לגלות באילו מישורי תחושה וגירויים מובילים לסגירת הקשב, מתי זה קורה בידיוק ומהם התהליכים שקודמים לכך?
למערכות החישה השונות מנגנונים נפרדים ולכן חשוב להבין באילו ממערכות החישה קיימת רגישות? (מערכת השמיעה, ראייה, ריח, שיווי המשקל, תחושה עמוקה או תחושת העור ועוד..) יש לאבחן זאת במדוייק ובהתאם לכל רגישות ניתן לתרגל ולאמן אותו וכן להוביל לשינוי משמעותי בהתמודדות והחוויה היומיומית שלו.
את מוזמנת להכנס לאתר של כישורי למידה, זהו מרכז שעוסק באיבחון ושיפור תפקודיים אלו.
המון בהצלחה ואל תמהרו להתייאש!!

menasa

New member
תודה רבה על התגובה המפורטת

בהחלט אכנס לאתר כדי לקרוא.

למעלה