צריכה ייעוץ/עזרה

deathcaster

New member
תגובה

"לדעתי זוהי סוג של שליחות בדיוק כמו שיש מורים/ות ובדיוק כמו שיש רופאים/ות"- דעתך שגויה או שלא ירדת לסוף דעתו. אנשים שירצו לחזור לקבע מתוך שליחות- תמיד היו, יש ותמיד יהיו!

רדקליף התכוון שבתקופה האחרונה יש גל של אנשים שרוצים לחזור לקבע ושאלתו מוצדקת... והסיבה לגל זה מצויינת בהודעתי. שליחות (לפחות סטטיסטית) זו לא הסיבה.

"ניסיתי לשרת את המדינה בכל מיני דרכים, אך ככל הידוע לכולנו המצב במדינה לא פשוט ומעבר לכך שיש קיצוצים, אין גיוסים בכלל"- זה לא מעבר לכך, זה סיבה ותוצאה

"אני מנויה ב-alljobs וראיתי כי הצבא פירסם שכן מחפשים ולכן החלטתי לבדוק פה האם מישהו מכיר/יודע ויכול לעזור."- צה"ל פרסם מה? שהוא מעוניין בבוגרי מדעי המדינה והיסטוריה של המזה"ת או שהוא מעוניין באקדמאים?

"אני מבינה שהגיל שלי מהווה מכשול ענק, אך עדיין, עם כל הכבוד, אתה לא קובע ולא באמת מכיר אותי (אומרים שגיל זה רק מספר לא?)"- אומרים גם שהעולם נברא ב-6 ימים, אבל זו שטות שצריך לשמורה בגן הילדים ולא להוציאה משם.
אני לא צריך להכיר אותך בכדי לדעת שהגיל שלך לא עוזר לך במטרתך אלא ההפך. זה לא משהו אישי נגדך וכפי שכתב SAYAR3, גם מי שאמור להחליט אם תחזרי לצה"ל או לא- לא מכיר אותך והוא רואה נתונים מספריים (מבחינתו גיל זה אכן רק מספר... והמספר שלך יהיה לך לרועץ), סתם למשל... כיום צה"ל משתדל לא לגייס חזרה לקבע אנשים מעל גיל 25, הוא חורג מהוראה זו כאשר מדובר באדם איכותי במיוחד עם מקצוע נדרש ו/או תואר אקדמאי דרוש.

אז לא מעבר למפורט בראש הפורום, אינני יכול לסייע לך. הדבר היחיד שיכול לעזור לך זה לנסות למצוא את עצמך באזרחות (ואף לשקול הסבה מקצועית).

שנה טובה וחג שמח.

הסיכויים לא לטובתך

נכון, הוזכר כאן מקרה של מישהו שבגיל 30 אחרי תואר למשפטים חזר לקבע והיום הוא קמ"ן חטיבה, אבל המקרה הזה כל כך נדיר וחריג עד שמהתיאור הזה יש זיהיתי בדיוק מי האיש - ומה שלא אמרו לך שהיו לו גם המלצות מאוד חזקות מגורם בכיר בחיל שהיה מוכן "לחתום עליו" (נטוורקינג זה לא פרוטקציה, זה לשכנע מישהו לסכן את יוקרתו האישית כדי לשכנע אחרים שאתה לא חתול בשק) ושזה קרה הרבה לפני שהחבצלונים התחילו להיכנס לתחום.

כי החדשות הן כאלה - בנישה שלך (תואר במזה"ת) את מתחרה בבוגרי תוכנית חבצלות - הצבא כבר השקיע בהם המון כסף, וממוצע הציונים שלהם גבוה יותר.

מוטיבציה היא לא פקטור מספיק חשוב - היא תנאי בסיסי. כל מי שמוכן לחזור לקבע מהאזרחות הוא בעל מידה כלשהי של מוטיבציה. זו נקודת פתיחה בסיסית. מעבר לזה, השאלה היא איזה יתרונות את יכולה להציע לצבא, שמאז הייעוץ של חברת מקינזי שואל את עצמו כשהוא מגייס לקבע "איזה יכולות וכישורים יש לאנשים האלה שלא אני צריך לשלם על רכישתן?"

80 הוא לא ממוצע גבוה. באוניברסיטה העברית למשל, 85 בתואר ראשון הוא ציון מינימלי לקבלה לתואר שני. לתפקידי מחקר שמגייסים מהאזרחות יש לזה חשיבות - אם המועמד לא מתאים להיות חוקר אקדמיה, למה לקחת איתו סיכון?

הגיל הוא גם כן בעיה - במקרה יצא לי לדבר לפני כמה שבועות עם "גורם רלוונטי" כלשהו על מישהו שאני מכיר שהביע עניין בחזרה לקבע. נאמר לי שלא מגייסים מעל גיל 30 בהגדרה, אלא אם כן מדובר במקרים חריגים במיוחד. המקרים החריגים האלה הם גם כן המתחרים שלך.

מה אפשר לעשות?

לשפר עמדות - אמרת שעבדת בתפקיד מסווג בזמן הלימודים - אני מנחש שזה היה חדר מצב של משרד רוה"מ או משרד החוץ. תנסי לחזור לעבוד שם ולקבל יותר ממשרת סטודנט - הרבה יותר קל לעבור ממקום למקום בתוך הקהיליה.

תואר שני עם ממוצע 80 יהיה יותר בעייתי, אבל תשאלי מה את צריכה לעשות כדי לפצות על זה (לפעמים מאשרים השלמות).

גם יחידת המילואים היא אופציה לבירורים - במיוחד אם יש לה קצה סדיר (את בגדוד שכפוף לחטיבה וכו') - יש קורסי קמ"נים במילואים, תנסי לדבר עם הקמ"ן ביחידה שלך שישלחו אותך לכזה - זו הזדמנות טובה לקשירת קשרים והכרת המערכת. נקודת כניסה אפשרית היא להתחיל במילואים בתנאי קבע, וברגע שאת בפנים לנסות למצוא תקן.

וה"עליהום" שחווית כאן אולי לא נעים, אבל זה יותר בעיטה בתחת (לזוז או לשקוע) מאשר כאפה לפנים. כשאני חזרתי לקבע, המראיינים שאלו אותי די בישירות אם יצאתי מדעתי.

למעלה