צריכה ייעוץ/עזרה

galo82

New member
צריכה ייעוץ/עזרה

שלום לכולם ושנה טובה,
אני ממש מיואשת וצריכה ייעוץ או עזרה ולכן החלטתי לפנות לפורום הזה, למען האמת זוהי הפעם הראשונה שאני משתתפת באיזשהו פורום. (אולי ימצא חן בעייני מי יודע? :))
אני בת 31 מירושלים וסיימתי לפני כשנתיים תואר ראשון באוניברסיטה העברית במסלול דו חוגי מורחב של מזרח תיכון ומדעי המדינה. כל מי שפוגש אותי ואני מספרת לו על לימודיי שואל מה ניתן לעשות עם התואר וכשאני עונה אני אומרת שאני רוצה לחזור לצבא.
עוד לפני שהתחלתי את הלימודים בדקתי האם מקצועות אלה רלוונטים והאם אני אוכל להתגייס מחדש ואכן מצאתי כתובת של אכ"א אשר מחפשים אקדמאים בתחום הזה- מה שדירבן אותי ללמוד את זה ולהילחם על כך שאלמד את שני החוגים ואלמד קשה יותר.
שנה לפני שסיימתי את התואר כבר שלחתי את קורות החיים שלי כי אני יודעת שהקבלה עלולה להתארך ורציתי מיד בסיום הלימודים להתגייס מחדש ולא להגיע למצב שבו אני נמצאת היום לצערי- מובטלת כשבעה חודשים ומחתימה בלשכה.
עד היום לצערי לא קיבלתי שום תגובה מהם וכן, אני יודעת "שרק פניות מתאימות תענינה", אבל אני ממש רוצה להתגייס ויתרה מכך רוצה שיכירו אותי אישית ולא מעל דף קורות החיים שלי שמייצג את חיי בראשי פרקים בלבד. אני בעלת מוטיבציה אדירה ורצון להתחיל את חיי אחרי הלימודים. רוצה לתרום למדינה ולהשתייך לצבא החזק בעולם.
ועכשיו, אחרי הסיפור הארוך - האם יש משהו שאני יכולה לעשות? האם יש מישהו שאני יכולה לפנות אליו בנוסף לפקס או לכתובת המייל שבו נשלחו כבר קורות החיים שלי? כיצד אוכל להוכיח כי המקום המתאים לי הוא הצבא.

דרך אגב,
ההחלטה לכתוב דווקא היום היא כי היום היה המאושר בחיי - היום בו התגייסתי. (לכל מי ששואל למה השתחררתי- לחץ חברתי ורצון לצאת ממסגרות ולהתחיל לחיות- טעות שאני מנסה לתקן במרומי גילי המופלג:)
אשמח אם מישהו יצליח להוציא אותי ממעגל האבטלה האינסופי הזה ויצליח להחזיר את החיוך לפניי!

תודה על הסבלנות לקרוא את הכל, מקווה לתשובות-
שנה טובה וגמר חתימה טובה.

deathcaster

New member
זה רק מראה על המצב העגום

של שוק העבודה האזרחי ו/או על בחירות (ככל הנראה) שגויות של אנשים בבחירת תחום העיסוק שלהם.

אני, למשל, אולי לא חושב שאני נמצא כיום בתחום העיסוק האידיאלי בישראל (למעשה אני בטוח שלא), אבל לחזור לצה"ל? בחיים לא.

deathcaster

New member
תשובות שלא ימצאו חן בעינייך

כשעזבתי את צבא הקבע, הייתי בן 28, אמרו לי שזה כבר הרף העליון למציאת קריירה חדשה. זה לא היה רחוק מהמציאות

את בת 31, בוגרת תואר ראשון שבואי ונודה בכך, אם לא מדובר במשרה סקטוריאלית ציבורית, את מקסימום יכולה לנגב עם התעודה דוכן בקניון (לא בשביל להקניט אותך.... הרי בעצמך את מודה בכך שכל מה שיש לעשות עם התואר הזה הוא לחזור לצה"ל).
ומה קרה בשנתיים האחרונות? מלבד 7 חודשי אבטלה?
אם זו לא סיבה לגיטימית כמו חופשה ארוכה בחו"ל או מנוחה לאחר לידה או משהו דומה, זה חור בקו"ח שלך שמעבידים לא יאהבו.

וממה הייאוש שלך נובע? מזה שלא מצאת עבודה באזרחות? או מזה שזה החלום שלך לחזור לצה"ל וחלום זה לא התגשם (עדיין...)

"שרק פניות מתאימות תענינה"- את מודעת לכך שישנם בוגרי תארים דומים שהם הרבה יותר צעירים ממך, נכון?

"אני בעלת מוטיבציה אדירה ורצון להתחיל את חיי אחרי הלימודים. רוצה לתרום למדינה ולהשתייך לצבא החזק בעולם"- צה"ל אינו הצבא החזק בעולם, וניתן לתרום למדינה גם מחוצה לו. השאלה אם את פתוחה לאפשרות של תעסוקה מחוץ לצה"ל?

"כיצד אוכל להוכיח כי המקום המתאים לי הוא הצבא"- רק?

"טעות שאני מנסה לתקן במרומי גילי המופלג:)"- גילך המופלג (במונחים צה"ליים) הוא בעוכרך.

אגב, לא ציינת אם את קצינה או חוגרת, אם חוגרת- זה ברור לך שתידרשי (באם תתגייסי בסוף) לעבור קורס קצינים?

galo82

New member
כמה תשובות אליכם

דבר ראשון תודה רבה על התשובה הארוכה והמנומקת.
לגבי מי ששאל- למה כולם רוצים להתגייס לצבא? לדעתי זוהי סוג של שליחות בדיוק כמו שיש מורים/ות ובדיוק כמו שיש רופאים/ות.
לגבי התשובות שלא ימצאו חן בעיני- בהחלט צדקת בזה, הן לא מוצאות חן בעיני. הייאוש הגיע משום שאת כל זה הבנתי בעצמי.
במהלך שנת הלימודים עבדתי במקום מסווג ולכן לא ראיתי לנכון לפרט בפורום זה, אך בקורות חיים שלי החל משנת 98 ועד לפני כחצי שנה עבדתי.
ניסיתי לשרת את המדינה בכל מיני דרכים, אך ככל הידוע לכולנו המצב במדינה לא פשוט ומעבר לכך שיש קיצוצים, אין גיוסים בכלל. אני מנויה ב-alljobs וראיתי כי הצבא פירסם שכן מחפשים ולכן החלטתי לבדוק פה האם מישהו מכיר/יודע ויכול לעזור.
אני מבינה שהגיל שלי מהווה מכשול ענק, אך עדיין, עם כל הכבוד, אתה לא קובע ולא באמת מכיר אותי (אומרים שגיל זה רק מספר לא?), האם למיטב ידיעתך- יש מקום אליו אני יכולה לפנות? מספר טלפון או מייל נוסף על מה שיש באתר?

בכל מקרה,
תודה רבה לך על ההשקעה בכתיבת התשובה, אני חושבת שאני עדיין אנסה להגשים את החלום שלי.
שתהיה לכולנו שנה טובה, של הגשמת חלמות והגשמה עצמית.

sayar3

New member
שלום-יש לי שאלה אלייך,

האם חשבת על כיוון מסויים או תפקיד בו תרצי לשרת?באיזה תפקיד שירתת בשירות החובה שלך?
או שמא לא ממש משנה לך באיזה תפקיד ובאיזו יחידה?
את נשואה?יש לך ילדים??
כל אלו משתנים מאוד כבדים בהחלטה של לחזור לשירות.

וארצה להוסיף עוד כמה דברים ברשות:
בצה"ל הגיל הוא ממש לא רק מספר.הכל סובב סביב הגיל:החל ממחזורי גיוס,דרך הפז"ם בשירות ועד לכך שליכנס לקבע מובהק בגיל 38-39 הוא בעצם משימה בלתי אפשרית.לא מבחינתך ולא מבחינת צה"ל! (אם את לא יודעת או לא מבינה את המוזגים קבע ראשוני וקבע מובהק נשמח להסביר לך בהרחבה).
דבר נוסף-כתבת לזוהר פה מעלי שהוא לא ממש מכיר אותך.....זה נכון לחלוטין,אבל בואי לא נשכח שגם אף אחד בצה"ל לא מכיר אותך,כך שבדיוק כמו שמעריכים אותך פה-יעריכו אותך שם,לטוב ולרע.

galo82

New member
תשובה

שוב, קודם כל תודה שפינית מזמנך וענית לי תשובה ארוכה ומנומקת.
לגבי השאלות שלך-
למדתי מזרח תיכון ומדעי המדינה- באתר של אכא ישנם 5 תפקידים מתאימים לאקדמאים עם תואר כזה ולכן אני מכוונת לשם.
אני לא נשואה ואין לי ילדים ואני מוכנה לחזור לכל יחידה שכמובן היכולות שלי יוכלו לתרום לה.
כשכתבתי "אתה לא ממש מכיר אותי", התכוונתי שזו בדיוק הבעיה, כלומר אני כבר למעלה משנה שולחת קורוחת חיים ומעסיקים פשוט קוראים או לא קוראים את הדף היבש הזה ולא מוכנים לתת הזדמנות למי שנמצא מאחורי הדף.
ושוב, השאלה היא האם יש מישהו שכן ניתן לדבר איתו בעניין? את העצה שלכם, לחשוב שוב על עניין הגיוס כבר הבנתי ואני שוקלת את זה אבל כרגע אני מרגישה שאני לא מצליחה לתרום מיכולתי למדינה כי אם תחשבו על זה בכל מקום שאני רוצה לעבוד התנאים לא משהו, והגיל מהווה מכשול אבל שוב אני מרגישה שזו שליחות שאני רוצה לעשות.

האם אין מישהו בפורום שיכול להזדהות איתי?

מירטל

New member
לא, ומצבך כל כך גרוע שהגעתי מפורום שכן

לתת לך שטיפה רצינית, כי אני חושבת שמגיע לך.

את אומרת שאף אחד לא רוצה להכיר אותך, בבקשה - תציגי את עצמך :

1. עשית תואר במדע המדינה ומזרח תיכון ?
איפה? באיזה ממוצע סיימת? איזה ניירות עמדה ומאמרים כתבת? באיזה פרסים זכית? למה את לא ממשיכה לתואר שני/דוקטורט/פוסט?

2. עם כל המוטיבציה האדירה שלך, אני לא יודעת מה עשית בצבא, באיזו דרגה השתחררת, מה עשית במלחמת לבנון השניה ובמבצעים בעזה? איפה עשית מילואים ( נכון, אני שואלת איפה ולא האם, אני יודעת שכאישה יש לך פטור, אבל עם כזו מוטיבציה אני מצפה לשירות מילואים סדיר ) ואחרון חביב - מה אומרים המפקדים שלך במילואים על חזרה לשירות?

3. את בת שלושים ואחת - רווקה, שמבקשת לחזור לשירות צבאי, ושלא תהיה לך טעות - מכירה את המשרות האלו של שמונה עד חמש? במרכז? אלו שמאפשרות להכיר אנשים ולתחזק זוגיות ולהרגיש כמו בן אדם נורמלי?
יפה?
תשכחי מהם, אם יגייסו אותך לאנשהוא, זה לתפקיד בתיזאלנאבי שבו תחזרי הבייתה ביום חמישי, כמובן, אם יוציאו אותך שבת, את תשארי שם מוקפת בחיילי סדיר שמבחינתם יש סיכוי סביר שאת קרובה יותר לגיל של ההורים שלהם? איך תתמודי עם זה ? איך הזוגיות שלך ( אם יש לך כזו) תשרוד? איך תתמודדים עם הידיעה שלא תוכלי להתחיל זוגיות סבירה כי אין ממש סיכוי שמישהו יקבל את זה?

4. את מדברת על תרומה למדינה - למה דווקא צה"ל? בואי נודה על האמת - את תהיי פקידה, לא לוחמת, למה דווקא במקום הכי תובעני, בעיקר לאור 3?

אין כאן שום שאלה שלא תשאל בראיון עבודה או לפני כן ( שאלות 1+2 חייבות להיות מודגשות בקורות החיים שלך, בגדול)

galo82

New member
איזה עליהום

וואו, בסה״כ רציתי לדעת האם יש עם מי לדבר...
אז כמה תשובות בשבילך, ותודה שנכנסת מפורום שכן ( בלי ציניות).
ברור לי שברור לך שאת כל התשובות האלה אני אתן בראיון עבודה... לא חשבתי לרגע שאני אצטרך לשתף פה את קורות החיים שלי.
לא רציתי להמשיך מיד לתואר שני כי העדפתי לחפש עבודה רצינית ולנסות לצאת בגיל מאוחר יותר ללימודים לתואר שני. כתבתי 3 עבודות סמינריוניות כי זה מה שדורשים בתואר ראשון והממוצע שלי הוא 80, כאשר כחלק מלימודי מזרח תיכון למדתי גם ערבית והרחבתי למדוברת.
בקשר לשירות הצבאי- אני לא בטוחה שאני יכולה לפרט מה תפקידי בצבא בפורום זה אך אני יכולה לציין כי הייתי חיילת מצטיינת יחידתית ביום העצמאות. לגבי שירות המילואים- אז לידיעתך, המפקד שלי התעקש שאני לא אקבל פטור ומעבר לכך שהייתי במבצעת תרגיל, לפני כשנתיים הועברתי יחידה וכעת אני מפקדת במילואים( על תקן קצינה).
לגבי זוגיות- לא יהיה נכון להגיד שאני לא מחפשת, ונכון לכרגע סיימתי מערכת יחסים , אבל מבחינה אישית ואני לא בטוחה שתצליחי להזדהות איתי, אני מרגישה לא שלמה שאין לי עבודה.
גם כשהתגייסתי לצבא אמרו לי שאני אהיה פקידה, אבל לא רק שלא הייתי אלא הייתי אחראית משמרת בחמל.
גם לפני הלימודים וגם בזמן הלימודים עבדתי במקום מסווג שכאן לדעתי לא המקום לפרט אבל התפקיד רשום באותיות גדולות בקורות החיים.
האמת, התבאסתי מהתשובות של כולכם, כי במצב שלנו היום, במצב שבו אחוזי הגיוס והמוטיבציה יורדים, חשבתי שהתשובות יהיו נלהבות ותומכות.
אני באמת לקחתי לתשומת ליבי את כל התשובות והעצות כי זאת הייתה המטרה שלי, אשמח לשמוע האם יש מישהו שחושב שחזרה שלי לצבא היא נכונה וראויה.
תודה רבה לכולכם על הזמן שלכם
שנה טובה וגמר חתימה טובה לכולם

deathcaster

New member
תגובה

"כתבתי 3 עבודות סמינריוניות כי זה מה שדורשים בתואר ראשון והממוצע שלי הוא 80, כאשר כחלק מלימודי מזרח תיכון למדתי גם ערבית והרחבתי למדוברת." - ממוצע די חלש לתואר ראשון וגם גבולי ברוב המוסדות בישראל כתנאי לקבלה לתואר מתקדם.

"לגבי זוגיות- לא יהיה נכון להגיד שאני לא מחפשת, ונכון לכרגע סיימתי מערכת יחסים , אבל מבחינה אישית ואני לא בטוחה שתצליחי להזדהות איתי, אני מרגישה לא שלמה שאין לי עבודה"- וישנם מעבידים (לרבות בצה"ל) שיראו זאת כחיסרון שאדם בן 30 לא יכול להתחייב לתא משפחתי (דבר המעיד על אחריות אישית ובגרות), כמובן ישנם מעבידים שלא יראו בכך חיסרון.

"גם כשהתגייסתי לצבא אמרו לי שאני אהיה פקידה, אבל לא רק שלא הייתי אלא הייתי אחראית משמרת בחמ"ל"- לא שאני מזלזל בעבודה בחמ"ל..... אבל תכל'ס... זו עבודה פקידותית (רק שעושים אותה בלצייר על מפות ב-2 בלילה).

"גם לפני הלימודים וגם בזמן הלימודים עבדתי במקום מסווג שכאן לדעתי לא המקום לפרט אבל התפקיד רשום באותיות גדולות בקורות החיים."- גם ככה פירטת כאן על עצמך יותר מדי

"האמת, התבאסתי מהתשובות של כולכם, כי במצב שלנו היום, במצב שבו אחוזי הגיוס והמוטיבציה יורדים, חשבתי שהתשובות יהיו נלהבות ותומכות"- וכאילו שלא קראת את כל התגובות שהשקענו בך, למה הכוונה? -
א. "אחוזי הגיוס והמוטיבציה יורדים"- מתייחס לחיילים בשירות חובה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ב. בשירות קבע- ישנם קיצוצים, סגירת יחידות, ביטול תקנים וכד'- על כל תפקיד יש מאות מועמדים מתוך הצבא שכבר יש להם ניסיון ספציפי.

אז אם את קוראת את התגובה הזו- את כבר צריכה להבין כי התגובות שקיבלת לא תומכות ונלהבות, הן קשורות למציאות!!! את לא חיילת בחובה, את מבוגרת ורוצה להיכנס לקבע לתפקיד שאין לו הרבה דרישה, בלשון המעטה, ושיש לו מועמדים שהם כבר בקבע!!!

תחשבי בעצמך, את מי צה"ל צריך לקבל?

א. עתודאי בוגר תואר ראשון בן 21 שיעבוד כאקדמאי בשכר של חייל חובה לפחות 3 שנים.
ב. בוגרת תואר ראשון, מובטלת כבר מס' חודשים, בת 31 וחסרת ניסיון בתחום שלמדה.

אז לסיכום: "אשמח לשמוע האם יש מישהו שחושב שחזרה שלי לצבא היא נכונה וראויה"- לא!

מירטל

New member
לא. היא לא נכונה וראויה.

צה"ל צריך לוחמים, לא פקידות ( וכן,"אחראית משמרת בחמ"ל" זו פקידה - עם שם מונפץ יותר, אבל פקידה).

אז בבקשה - בואי לפורום עבודה בהייטק ותראי איך אנשים משתפים קו"ח - בעיקר לצורך קבלת משוב, כי יש דברים שאולי לא כתובים נכון בקורות החיים שלך.

1. ( אני שומרת על הסדר - רק בשבילי) לימודים.
א. ממוצע שמונים ולא המשכת לתואר שני כי... ?
( אני חצי צוחקת עליך כאן - תואר שני זה המינימום בכדי לעבוד במקצוע הזה - וממוצע תשעים זה אחד הדברים שדרושים לתואר שני, אבל בואי נתקע את הראש באדמה ונתעלם מהעובדות האלה, יש לי הרגשה שהן לא יפריעו לך).
כי יש לך משהו יותר טוב לעשות? כי בתור תלמידה לתואר שני תוכלי לעבוד בתור מתרגלת, ללמד אנשי קבע ואולי ליצור קשר עם מישהיא שבדיוק מראיינת את האנשים לתפקיד הזה ( אני אחטוף על זה כשהבעל יחזור- כי הוא שונא אאוטינג , אבל זה בדיוק מה שהחזיר אותו למסלול הקבע)?
ב. כתבת שלוש עבודות סמינריוניות כי זה מה שנדרש..... וזהו?
האביב הערבי בפתח, מצריים לא יציבה, סוריה במלחמת אזרחים כבר שנתיים -לך אין שום דבר יותר טוב לעשות מלכתוב בפורום .... וזהו? אין בלוג? אין לך דיעה לגבי השימוש בנשק כימי שאת כותבת על המוטיבציה שלך בפורום? מאמרים לפרסום בכתב עת סוג ד' ? משהו?
גם בצה"ל לא קיבלת מצטיינת על זה שעשית את המינימום הנדרש, גם כאן לא תקבלי.

2. נקודת האור היחידה בסיפור הזה זה היחס לצה"ל, ושוב כמו שכתבתי לך ב 1.ב' - את מקבלת פידבקים טובים כי את עושה מעבר למינימום הנדרש, קדימה, רק בכיוון הלא נכון.

3. אני לא אזדהה איתך ( הגעתי מפורום "נשים שנשואות לאנשי קבע ומנסות לא לקטר על זה"), אבל ככל שאני קוראת יותר, יש לי הרגשה שאת במשבר בחייך ואת מנסה לחזור אחורה למקום הבטוח והכי טוב בחייך - לשירות הסדיר שלך בצה"ל, זה כבר דורש אבחון פסיכולוגי ( כי את לא תחזרי לסדיר, את תחזרי למקום שהדרישות ממך יהיו גבוהות בהרבה וה..."עליהום" שאני עושה לך כאן יהיה ליטוף על הלחי - את מוזמנת לקרוא את מה שהבחור האדום כותב לך ולחשוב על מישהו בדרגה גבוהה ממך שצועק את זה עלייך - מילואים וסדיר זה חצי התנדבותי, קבע זה כבר לא)

בקצרה ( אם הגעת עד לכאן) -
א. תמשיכי לזוז, גם אם זה לא בכיוון הנכון, אל תעצרי עם לימודים גבוהים כי את מחפשת עבודה, אל תבזבזי את הזמן על לשכנע אנשים שאת צריכה להיות בצבא במקום לשכנע אותם שיש לך מה לתרום לצבא, שבעה חודשים יכולים לדפוק לך את החיים אם תגררי אותם גם מעבר לשנת הלימודים הבאה.
ב. תסתכלי על עצמך - האם יציבות כלכלית זה הדבר היחיד שאת מחפשת בצה"ל, או שיש משהו מעבר לזה?

deathcaster

New member
לוחמים צריך רק בסדיר

היא בת 31, אקדמאית וללא עבר ביח"ש.... חסר טעם להגיד לה שצה"ל צריך לוחמים כאשר זה די ברור שחוזרים מהאזרחות לקבע- 99.99% הם לא-לוחמים שחוזרים לתפקידי "לא-לחימה".

"וממוצע תשעים זה אחד הדברים שדרושים לתואר שני,"- לחלוטין לא נכון, תלוי איזה תואר, תלוי באיזה מוסד.

לדעתי הגזמת קצת כלפיה בתקיפות שלך (למרות ועל אף שהיא הגזימה בעצמה).

אבל עם הפסקה האחרונה- המתחילה במילה "בקצרה"- אני מסכים עם כל מילה.

מירטל

New member
אל תצפה לעדינות מאישה שנשואה לאיש קבע...

ובילתה עכשיו חג שלם בלעדיו ( אבל עם כל המשפחה שלה)....

אין עדיפות בחזרה לקבע ליוצאי יחידות קרביות ( אני יודעת שהם לא חוזרים לשירות קרבי)?

deathcaster

New member
תגובה

"אל תצפה לעדינות מאישה שנשואה לאיש קבע...ובילתה עכשיו חג שלם בלעדיו ( אבל עם כל המשפחה שלה).."- אז מה הפתרון? שתוציאי את התסכול שלך על מישהי שבאה לכאן לבקש עזרה ואת כלל לא מכירה אותה?

"אין עדיפות בחזרה לקבע ליוצאי יחידות קרביות ( אני יודעת שהם לא חוזרים לשירות קרבי)?"- והיכן כתבתי משהו שמרמז על ההפך?

מירטל

New member
אני מתנצלת....

שכחתי שאתה כן מכיר אותה וזה איזור שפיכת התסכול שלך.....

deathcaster

New member
ממממ...

אני ממליץ לטפל בבעיית השכחה. וגם בבעיית הציניות התוקפנית.

sayar3

New member
את אמיתית???צריך לשלוח אותך לבדיקה פסיכיאטרית

בסך הכל מגיעה לכאן מישהי עם מוטיבציה,רוצה להתגייס לשירות ואת חושבת שזה שבעלך משרת במדים מקנה לך את הזכות להטיף לה ולדרוס את דעתה ורצונותיה??
מי קבע שצריך תואר שני כדי להתגייס??את???
מי את שתקבעי בכלל איזה ממוצעים צריך או לא צריך בשביל ללמוד לתואר שני???את יושבת באיזו וועדת קבלה של מוסד אקדמי??את נציגת התאחדות הסטודנטים במערכת תפוז??
אם לא הייתי מכבד את הפורום אז הייתי הרבה יותר בוטה.אנשים כמוך חושבים שאם יש להם מישהו שלובש מדים אז מותר להם לבוא ולבקר את כל העולם,כמו שכתבו לך כבר את התסכול שלך כדאי שתשאירי בבית חמודה.פה זה לא המקום להוריד מוטיבציה אלא להיפך בדיוק-צריך להעלות אותה!!!

אז עשי טובה ולכי לפורום השכן שלך,שם תפטפטי עם שאר נשות אנשי הקבע ותבכו על מר גורלכן,ספרו ושתפו אחת את השנייה בבעיות שלכן ותשאירי את הפורום הזה נקי משנאה ומהתנשאות.

בחיי-מסכן בעלך....אני יכול להתחיל להבין למה הוא בחר שלא להיות בחג איתך בבית....

sayar3

New member
תשמעי עצה חברית-

כל אלו שמנסים לשבור לך את הרוח כמו אותה גברת שהחליטה שהיא יודעת מה הכי טוב בשבילך,פשוט אל תקשיבי להם ותתעלמי מהם לחלוטין.
את לא חייבת לפרוש כאן את קורות החיים שלך או את הממוצע בתואר או שום פרט אחר.את כותבת פה מתוך בחירה ורק את תבחרי מה את רוצה לשתף עם הקוראים.
ואנחנו-יכולים לייעץ לך ע"פ מה שנקרא ותו לא!
לדעתי את יכולה וראויה (ע"פ המעט שכתבת וללא היכרות אישית) לחזור ולשרת בצה"ל.צה"ל זקוק לאנשים כמוך,לדעתי חיל המודיעין יקבל אותך בברכה.איך מגיעים לשם???לא יודע אבל אני מבטיח לבדוק מחר בבוקר בצהלנט באתר חמ"ן טלפון של מישהו שעוסק בכח אדם ואולי זה יביא אותך למי שאחראי על נושאי הגיוס.
אני אישית מכיר קצין,חבר טוב בדרגת רס"ן שחזר לצה"ל בגיל 30 לאחר שעשה תואר במשפטים.כיום הוא בן 37,רס"ן (את קורס הקצינים עשה רק לאחר שחזר לשרת) ומשרת בתפקיד קמ"ן חטיבה (תפקיד ליבה במערך אמ"ן).
שלא תישבר רוחך -גם אם אני אישית לא הייתי ממליץ לך להתגייס....מה שחשוב זה מה שאת חושבת ולא מה אני חושב.

תעקבי אחרי השרשור אני אחזור לאחר שאבדוק.

asaf1351

New member
אני לא קשור לדיון

וסתם יוצא לי לקרוא פה מפעם לפעם.
אבל הוצאת לי את המילים מהפה.

ממש הזדעזעתי לקרוא את מה שאנשים כתבו פה.
כבר יצא לי לראות פה הרבה תגובות מגעילות, ציניות ומפגרות פה בפורום,
אבל בתגובות כמו שראיתי בשרשור הזה לא נתקלתי מעודי.

כל הכבוד על התגובה השפויה הראשונה,
ואני רק מאחל לכולנו מפקדים קצת יותר טובים ואנושיים מהרבה מהאנשים שיצא להם להגיב בשרשור הזה.

ולמחברת ההודעה, בהצלחה בחיפושים אחר התפקיד הנכסף,
כולי תקווה שאולי תצליחי למצוא משהו שיתאים. הלוואי ולחיילים שלי הייתה רבע מהמוטיבציה שאת מפגינה.

שנה טובה!

deathcaster

New member
יש לך בעיות עם מה שאני כתבתי לה?

אם כן... בוא נראה מה לדעתך לא בסדר, ונראה אם בסוף תחשוב שאני מפקד'טוב/אנושי יותר ממה שחשבת עליי מלכתחילה.

למעלה