צריכה טיפה עזרה

• פותח הנושא yoli
  • פורסם בתאריך

yoli

New member
צריכה טיפה עזרה

אני מעוניינת ללמוד אומנות יצירה באוניברסיטה לתואר ראשון. יש לי בדיוק חצי תואר בעיצוב תעשיתי ואני רואה שיש קורסים חופפים. הבעיה היא שאין לי פסיכומטרי. האם יש לי סיכוי להתקבל? כבר קבעו לי ראיון אבל על השאלה הזו אין ככ מענה. לגבי מערכת אולי קצת מוקדם לשאול אבל איך מרכיבים מערכת (במכללה זה שונה חבל"ז) ? מישהו עוזר לך בהתחלה? זה נרא הלי פרוייקט לא קטן בהתחשב בזה שחייבים באומנות יצירה להיות בדו חוגי בשנה א'. מודה לכול מי שיש לי פיסת מידע יולי

catch 2 2

New member
../images/Emo182.gif

את יכולה להתקבל ללא פסיכומטרי אם יש לך ממוצע בגרויות משוקלל של 10 ומעלה. אני חושב שהאוניברסיטה מסכימה לקבל מספר מסויים של קורסים, אבל הם נכנסים ללא ציון, אלא רק עם הערך של הנקודות. את צריכה לבדוק את זה עם המזכירות. בניית המערכת היא לא כזה פרוייקט
. לכל תואר יש תוכנית משלו ובה מפורטים בדיוק הקורסים, בין אם מדובר בקורסי חובה או בחירה. מכיוון שמדובר בדו-חוגי, תצטרכי לתאם בין שני החוגים, כשקורסי חובה מקבלים עדיפות על הבחירה וזאת על מנת שתוכלי להמשיך לשנים הבאות בתוכנית הנורמטיבית כפי שהאוניברסיטה אוהבת לקרוא לזה. שיהיה המון בהצלחה, אומנות יצירה זה חוג מרתק! אך לא פשוט ודורש עצבים והשקעה. אומנות או נמות.

yoli

New member
תודה רבה

השקעה זה דבר שמוכר לי מתחום העיצוב. 14 קורסים בסמסטר ופרוייקטים בלתי נגמרים. ואני חושבת שאני מוכנה לכך :) אין לי 10 ומעלה יש לי קרוב לכך. ושדיברתי איתם הם אמרו שיש מה לעשות בנדון. (תנאי/ועדת חריגים) , איזה קורסים מותר לשלב חוץ מחינוך? את כול מדעי הרוח?

catch 2 2

New member
אין בעד מה

נשמע שאת מאוד מוכנה ואף יותר מכך, אני סבור שיהיה לך יתרון ניכר עקב הניסיון. בקשר לתנאי/ועדת חריגים, זה בעייתי מכיוון שבמידה והם יחליטו לדרוש את הבחינה הפסיכומטרית את יכולה למצוא את עצמך מפספסת את מועד ההרשמה. צריך לחשוב האם זה אכן שווה את זה. המקרה שלך קצת יותר מורכב ממועמדת רגילה מכיוון שאת באה עם לימודים קודמים שרלוונטים לתואר. לי היה ממוצע 9.99 והחוגים שלי דרשו פסיכומטרי. אני לא בטוח שהבנתי אם את מתכוונת לקורסים או חוגים שניתן לשלב עם אומנות יצירה. את חייבת להתחיל בדו חוגי, אומנות יצירה ועוד חוג ורק אחרי שנה א' ניתן לעבור בתנאי שיש לך ממוצע מסויים. אם את בטוחה שתלמדי בחד חוגי, אז כדאי לבחור את הקורסים הכי רלוונטים לתוכנית שלך. את צריכה ללמוד 40 נקודות במקבצים, שיכולים להיות מכל חוג שאת רוצה אך אחד חייב להיות בתולדות האומנות.

yoli

New member
אוקיי

אני אפרט שהתנאי קבלה לחוג הזה הוא פסיכומטרי 490 ככה שהבנתי שניתן להיות סמסטר אחד על תנאי. נכון שאני לא אעשה פסיכומטרי עכשיו. בוא נקווה לטוב ונראה מה יציעו לי אולי בחופש נגיד אשפר בגרות אחת, אלא סתם מקרים ששמעתי עליהם. אני חושבת מה כדאי לקחת בחוג השני. משמע הוראה/ משהו במדעי הרוח. מעניין מה ניתן לשלב.. 40 נקודות זכות נשמע די הרבה, איך הם מחלקים את זה? סליחה על החפירה

catch 2 2

New member
נשמע שאת יודעת מה שאת עושה

40 נקודות במקבצים: 16-14 נקודות חובה בתולדות האומנות. כלומר נשארות לך 24-26 במקבצים אחרים, שזה לא כל כך הרבה בסך הכל, משהו כמו 6 קורסים. את יכולה לבדוק את מבנה התוכנית באתר החוג או בשנתון. אני חושב שכדאי לבחור מקבצים וקורסים לפי הנושאים שהכי חשובים, מעניינים ותורמים לחשיבה שלך. אם מתאים לך פילוסופיה יוונית או אקספרסיוניזם, זוהי הבחירה שלך

למעלה