צריכה את עצתכם

MiraD1

New member
צריכה את עצתכם

שלום לכולם. בכלל לא ידעתי שקיים פורום כזה... איזה מגניב!!! אז ככה, הנה שאלה שמטרידה אותי המון זמן: איך משפרים את הכתיבה באנגלית. הכוונה היא לא לסגנון אלא לשגיאות כתיב. אני שונאת את הקטע הזה שיש לי מלא שגיאות כתיב. אולי זה בגלל שלא למדתי אנגלית בצורה מסודרת... (הדשא היה החבר הכי טוב שלי בשיעורי אנגלית מכיתה ו' ועד יב' רק בגלל טראומה ממורה לאנגילת שבכיתה ה' העמידה אותי מול הכיתה והכריזה "הנה ילדה מטומטמת שלעולם לא תדע אנגלית". אז לדבר אני מדברת שוטף (נו אין ברירה, בעלי קנדי... ודובר רק אנגלית), וגם לקרוא אני קוראת טוב אבל הבעיה עם שגיאות הכתיב לא נפתרת!! אני יודעת שאני לא מטומטמת, אבל אני לא מצליחה להפנים את החוקים של הכתיבה באנגלית. האם יש למישהו פתרון??? תודה וחג שמח לכולכם, מירה

MiraD1

New member
And by the way

Please don't send me to my husband.... He works long houers and have no time for me.. Sometime he helps when I'm writing a letter and he at home but usally he is so busey .... Thanks... Mira And if I have any misstakes please correct them.

בוודאי שלא נשלח אותך לבעלך

מעצם העובדה שפנית אלינו ברור שהוא לא יכול לעזור בזה. למרבה הצער לא ידועה לי שיטה שהיא 100% פותרת את הבעיה. השיטות המוכרות לי הן אלה: 1 - לזכור את המילה בשתי צורות. אם ניקח את המילה Stuff לדוגמה, אז סטַאף (כפי שמבטאים) וגם סטוּפף (כפי שכותבים) 2 - לקרוא באנגלית. לקרוא הרבה הרבה הרבה. לאט לאט אבל בביטחון המילים מתיישבות לך בראש כמו שצריך 3 - אם את משתמשת במחשב, Spelling Checkers כמו זה של וורד מציעים פתרון לא מושלם אבל מסייע. בנוסף, ראיתי ששאלת גם את המורות של וול-סטריט. אני מקווה שיהיה להן עצות טובות להוסיף
חוץ מזה, צאי ממצב החשיבה של הזה של "אני מטומטמת" - את סתם מכשילה את עצמך. הצלחת ללמוד לדבר שוטף בארץ שבה השפה האנגלית היא אפילו לא שפה שניה ויש בך את החוכמה (שלא לדבר על האומץ) לראות שיש לך קושי ואת צריכה עזרה - זה שני דברים שלבד מעידים על חוכמה. שיהיה בהצלחה

עזרי זיכרון

לנסות למצוא עזרים קטנים עבור כל מילה שבו את נתקלת בבעיה. למשל: השעה שלנו hour עסוק כמו אוטובוס busy 2 s זה טעות mistake וכיד הדמיון הטובה עליך.

Athaclena

New member
How dare you take my name in vain??

סליחה כולם אבל אני לא אהיה פה כמה ימים, אולי עד אחרי פסח (אולי אני אחזור בחול המועד) עדן - כמעט בטוח שלא נבוא, יש לנו שינוי בתוכניות. תהנו כולכם בינתיים, ולהתראות...

Athaclena

New member
ושכחתי כרגיל

שבת שלום, שבוע טוב, חג שמח וכשר ושנתראה בשמחות.

../images/Emo12.gif אבל רגע אחד

את צריכה לספר להם על מתיחת ה1 באפריל המיוחדת שעשיתי לך

AfiComp

New member
עצה ממבקר אקראי...

נסי לקטע את המילים היותר מסובכות/ארוכות לחלקים קצרים/פשוטים יותר, שבאיותם אין לך בעיה, לדוגמה: business יהפוך ל bus - iness, ואז אמרי לעצמך בקול רק את שני החלקים "בעברית פונטית" - בַּאס ו - אּינֲס אני יודע שזה נשמע מסובך (אולי בעיקר בשל אוזלת ידי בהבהרת כוונתי
...), אבל זה יכול לעזור, רק שימי לב שאיש אינו שומע אותך מדברת אל עצמך
בהצלחה ובברכת חג-שמח לכל באי הפורום, AfiComp

גיל14

New member
אל תראי את הסרטון של All your base

אבל תקראי, והרבה. הרבה הרבה הרבה. אני בטוח שלבעלך הקנדי יש כמה ספרים שיעניינו אותך.

למעלה