צריכה את עצתכם

armadilo2

New member
צריכה את עצתכם

שלום, אני מעדיפה להישאר באנונימיות כמה שאפשר. קצת רקע- עובדת באותו מקום כמעט שנתיים, חברה גדולה בהייטק, צוות מרכזי, לחוץ ויש לאן להתפתח.
מרוצה מאוד מהצוות, מהאנשים, מהעבודה ומכל המסביב.
בחצי השנה האחרונה קיבלתי לידי תחום אחריות מסוים. בהתחלה היה נראה שהתחום קטן ויקח לי 20-10 אחוז מזמני (ואפילו פחות). לאט לאט פיתחתי עצמאות מצד אחד והתחום והכאב ראש שם גדל ובחודשים האחרונים התחום הפך לכזה שלוקח כמעט 80-90 אחוז מזמני, תחת לחץ מתמיד, "אירועים" באופן קבוע שנדרש לתת להם יחס מיידי ולמעשה מסיטים את תשומת ליבי מכל נושא אחר. אני נדרשת לעבודה טכנית נטו (שכבר ממש משמעממת אותי) - אבל אני יודעת בוודאות שאני עושה אותה מצוין באופן עצמאי למדי (התערבות של גורמים נוספים או חלוקת עבודה בדרך רק תגרום לבלאגן ובגלל זה מרכזים את זה אצל מישהו אחד כולל התעסקות עם בעיות בתהליכים ובנושא).
בגלל זה הרבה מהדברים האחרים (אם היו) שתכננו איתי נדחו (מכורח הנסיבות) או לא מבוצעים ולמעשה אין לי תכנון קדימה מסודר של נושאים כמו שיש לאחרים בצוות. העלתי את זה מספר פעמים ברמה הנהולית דרגה ישירה ומעל. משתי הדרגות קיבלתי משוב שהבעיה מוכרת וזה ברור. עם זאת המנהלת הישירה נותנת לי הרגשה שכאילו אני לא בסדר ואני נדרשת לתת יותר תפוקה, הרגשה חמוצה משהו למרות שאמרה לי שזה לא המצב מפורשות (אבל מראה פנים שלה אי אפשר להסתיר). אני מגיעה למצב שאני עובדת 12-11 שעות ביום ועדיין בקושי סוגרת את הנושא הזה וזה באמת מעיק (וכל הזמן תחת הרגשה של לחץ מתמיד בתחום הזה).
אני מנסה בתחום הזה להתרחב לתחומים חדשים (וללמוד עוד נישות חדשות שאין אצלי בצוות כדי להיות ייחודית - וזה עשוי לעזור מאוד בעתיד גם לאיכות העבודה שאני נותנת שם אבל די חוסמים אותי בנושא, ניסיתי לבקש להתרחב אבל זה דיי מתמסמס כמו למשל זה לא התחום שלנו או זה כאב ראש וכאלה).
בצוות שלי יש הרבה תחומים, כלים שאני רוצה ללמוד ולהכיר, אבל זה מחייב את הבסיס ממישהו וכאילו הבוס הישיר כל פעם שוכח אותי בנושא. העלתי את זה בפניו שאני רוצה להתרחב מספר פעמים ומודאגת מהקידום המקצועי וממה שאני יעשה עוד חצי שנה ואיך אני אסתכל אחורה וכל הנושא של התפוקה (לא איך שאני עובדת - אני מסורה לגמרי למקום העובדה) אבל זה כאילו מתפספס (לא מרגישה שזה במכוון, כנראה מתוך הבנה שאין לי זמן לנשום ואולי הרגשה של את לא מספיקה את ה-20 אחוז הנותרים אז למה שתלמדי עוד או שנעמיס עליך עוד..).
שני דברים: 1. איך אני גורמת למנהל שלי להתחיל להכניס אותי לנושאים חדשים (שהם נושאי ליבה ולא לכל מיני פינות) נוספים בצוות? 2. בנושא הנוכחי אני רוצה להתרחב לתחום שמחוץ לגבול שלי אבל זה תחום שאני נדרשת לו באופן יומיומי (אין יום שאני לא שוברת את הראש עליו לחינם. אם היה לי את הבסיס היה לי יותר טוב וקל). בוודאות שאין לו לימוד ברשת למה שאני צריכה בשטח. מה מציעים?
אשמח לתגובות.

choo

Active member
את לא יכולה לאכול את העוגה וגם להשאירה שלמה

&nbsp
או שאת עושה רק את מה שכרוך ב"נושא אוכל הזמן" הזה, או שהתפקיד הזה מפוצל למספר אנשים, או שהוא מועבר למישהו אחר.
&nbsp
מה שאת מנסה לעשות (להישאר עם מלוא הנושא, ועוד להרחיב אותו, וגם לעבוד על תחומים אחרים), על פי תאורך, הוא לא מעשי.
&nbsp
מצב שבו את עובדת כיום 11-12 שעות ביום (האמנם? מגיעה למשרד ב-08:00 ונשארת עד 19:30 *בכל יום*?) הוא מצב לא בריא להחזיק אותו לאורך זמן, בפרט אם מדובר בשעות עבודה אינטנסיביות ולא במריחת זמן.
&nbsp
את צריכה להחליט על מה מהדברים את מוותרת - על בלעדיות (שעוד מישהו יעבוד על הנושא הזה ביחד איתך - מה שאומר ניהול זמן וחלוקת משימות ביניכם), או שאת מוותרת על התחום לגמרי ומתפנה לנושאים אחרים, או שאת מקדישה את עצמך במלוא הזמן לנושא הזה אבל עוזבת נושאים צדדיים אחרים וחוזרת לעבוד שעות עבודה סבירות (9-10 שעות ביום).
&nbsp
כמובן, תמיד ישנה האפשרות שאת עובדת לא יעיל - ואז ביצוע התייעלות יכול לשפר את המצב. התייעלות כזו יכולה לכלול מימוש אוטומציה של משימות ידניות שגוזלות זמן, או דחיית טיפול במשימות שאינן באמת דחופות ואינן באמת נדרשות (יש סיטואציות שבהן הנושאים הללו מתמוססים ונעלמים אם דוחים אותם, כי אף אחד לא באמת זקוק להם), או בחינת ההתנהלות שלך וזיהוי גורמים שמבזבזים את זמנך (דוגמאות: אם את מגלה שלעיתים קרובות את צריכה לתאם נושא בין משפר אנשים שונים - ייתכן שריכוז התיאומים הללו בישיבה יומים או פעם ביומיים יאפשר לחסוך זמן עבודה. או אם את מגלה שאת מבזבזת זמן בלהמתין בצורה ש busy-wait לאנשים עסוקים - מעבר לעבודה א-סינכרונית מולם עשוי לפנות לך זמן, וכן הלאה).

armadilo2

New member
הרחבה

תודה על תגובתך. כן לפחות 3 ימים בשבוע אני עובדת (כולל מרחוק) 11-12 שעות מצטבר ביום, מדוד. ביתר הימים 11 שעות. וזה מתיש. לרוב מסיימת בשש שבע ומוסיפה עוד שעתיים מרחוק כדי לסגור פינות של אותו היום (אם צריך לדבר עם אנשים שזמינים מאוחר יותר לדוגמא כדי לתת אישור סופי). ניסיתי לדבר עם האחראית לעבור לנושאים אחרים ולהוריד אחריות אצלי. דיי לא אהבה לשמוע את זה ואמרה שיש הרבה מה לעשות בתחום שלי. אז ישבנו אחרי שלחצתי שיקרה על הדברים שאני עושה כדי להבין למה דברים כל כך עמוסים ולסיכומו של דבר למעט 3 נקודות שחזרו על עצמם שבשבילם אני אכתוב אוטומציה קלילה (שגם היא סוג של פתרון פלסטר ואין פתרון גנרי, הכל שם משתנה ודינאמי) עדיין הובן שהדבר יצריך הרבה עבודה ידנית (והדבר לווה בהרבה כעס ותסכול של המנהלת בזה שאני נדרשת להתעסק בזה כי לא הבינה עד כמה חמור המצב שם). שלא תביני אותי לא נכון יש לי עוד הרבה מה ללמוד בתחום הזה אבל די חוסמים אותי כמו שציינתי כי הבור עמוס מספיק וחוששים שברגע שאדע עוד יהיה לי גם סיי ושיקול דעת (להבנתי). מה דעתך? תודה

choo

Active member
כמו שאמרתי, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה

&nbsp
צריך לבחור מבין 3 האפשרויות, והבחירה היא קודם כל שלך. אם ההחלטה שלך לא תתאים למה שהחברה מעוניינת בו ומוכנה לקבל, צריך לשקול חיפוש מקום עבודה אחר (זה אומר להוריד את הרגל מהגז כדי להתפנות לראיונות).
&nbsp
מה לבחור מבין האפשרויות? בלי לדעת יותר על מה מדובר באמת, אני אפילו לא מתיימר להמליץ.

אני לא הצלחתי להבין מה את רוצה לעשות,

ויש סיכוי שגם המנהלים שלך לא מבינים.

את אומרת שאת משקיעה יותר זמן ממה שאת רוצה, על משימות טכניות שמשעממות אותך. אבל את לא מוכנה שמישהו אחר יעשה אותן, כי זה רק באלאגן. כמו שאמר זה שמעליי - אי אפשר לאכול העוגה ולהשאיר אותה שלמה. את רוצה לעשות הכל לבד, יש לזה מחיר.

אם את רוצה להתקדם - את חייבת ללמוד לתת משימות לאנשים אחרים. נכון, זה באלאגן, וייקח ממך זמן להסביר להם מה את רוצה, ולבדוק מה שהם עשו. זה לא פשוט, אבל זה חלק מלהיות מנהל/מוביל טכני. אם את רוצה להיות כזאת - תצטרכי ללמוד להפעיל אחרים, ולהקדיש לזה את הזמן.

כתבת שאת מנסה להיכנס לנישות חדשות. איך? את כבר עובדת 11 שעות ביום, המנהלים חושבים שאת לא נותנת תפוקה - איפה יש לך זמן להיכנס לנישות חדשות? מה הסיכוי שיאשרו לך להיכנס לנישות חדשות?
ואיך זה מסתדר עם זה שכתבת שלפני חצי שנה קיבלת משהו? המשהו הזה לא נספר כנישה חדשה?

דבר אחרון - חלק חשוב מלהתקדם - זה ללמוד לתכנן את הזמן של עצמך. לעבוד 11 שעות ביום זה לא נורמלי ולא יעיל. אל תחכי שהמנהלים יעשו תכנון - את צריכה להכין תוכנית עבודה לעצמך, ולשתף את המנהלים. אם הם לא מרוצים - עושים את המשא ומתן בתחילת החודש, לא בסופו. לא אחרי שהדברים כבר קרו (או לא קרו)

למעלה