צריכה את עזרתכם..

frikin shin

New member
צריכה את עזרתכם..

בשיר הזה אני צריכה לכוון את הגיטרה לDM.. וכתוב לי איך המיתרים וכל זה אבל ממש אין לי אוזן לדברים האלה אז אני לא יודעת אם אני אצליח בכלל לכוון את זה ככה.. האם יש איזשהי תחלופה לעניין?
... קאפו ? גרסה אחרת של השיר, אם מישהו מכיר ? אני אשמח לעזרה
. גם אם זה נוגע לכיוון הגיטרה ..

frikin shin

New member
אמממ... ../images/Emo9.gif

מה זה טיונר כרומטי? והאם אפשר להשתמש פשוט בטיונר רגיל?

3Style

New member
מאיזה סצינה זו?

אחלה פסקול יש לסרט הזה. אתה לא חייב להשתמש בטיונר תכוון לפי המיתרים שאתה לא נוגע בהם

frikin shin

New member
תודה על התיקון ../images/Emo3.gif

זה מהסצינה שהם יושבים מתישהו סביב המדורה עם הנגן גיטרה שמכר את הנשמה שלו לשטן בשביל ללמוד לנגן על הגיטרה.. מה זאת אומרת לכוון לפי המיתרים שאני לא נוגעת בהם? פרט והדגם ?
סליחה שאני קשה..

3Style

New member
ויני ג'ונסון. זה אחלה סרט עם אחלה פסקול

ואחלה חומוס

3Style

New member
אה, ואיך בלי טיונר:

נתחיל מהF, כווני אותו לפי מיתר E (נמוך או גבוהה), פשוט תלחצי על הסריג הראשון במיתרים לקבלתF, ותורידי את הG במיתר שלישי את שאת משווה אותו לF איפה שאת לוחצת. טוב אז הD במתרים 6 ו 1 הם קלים, מכוונים לפי הD במיתר4. הדבר האחרון זה לכוון את הA במיתר 2 וגם כמו הD כווני אותו לפי מיתר 5. בגדול את משווה עם תווים אחרים באוקטבות שונות במיתרים שונים. לא ניסיתי את זה בעצמי אבל אין סיבה שזה לא יעבוד. שאלות?

frikin shin

New member
ויני ג'ונסון? ../images/Emo12.gif

ותודה על ההסבר.. אני דיי יודעת בתיאוריה.. כלומר הבנתי איך לכוון את זה אבל אני ממש לא חושבת שאני יכולה משמיעה .. אני צריכה טיונר

3Style

New member
../images/Emo178.gif התבלבלתי, שמו היה רוברט ג'ונסון

בהקשר לסרט אחי איפה אתה? משתמשים באגדה על חייו שהוא חתם על עסקה עם השטן: שבתמורה לנשמתו הוא ידע לנגן בלוז. (עוד סרט ידוע בהקשר אליו הוא CROASROADS משנת 1986 עם סטיב ואי והילד מקארטה קיד). בקשר לכיוון , את לא צריכה שמיעה טובה. זה די דומה לכיוון של הגיטרה בהשוואה למיתרים אחרים. תעברי שוב על ההסבר.

frikin shin

New member
אההה חח לא הבנתי מה הקשר ../images/Emo3.gif

אני אנסה לכוון ככה תודה

r0y

New member
טוב אז ככה

אני אשתדל שזה יהיה פשוט... כרגע הגיטרה שלך אני מניח מכוונת רגיל לE שהוא הסטנדרטי ובדר"כ בו משתמשים הרוב. ז"א שהמיתרים מכוונים ככה (השמאלי ביותר הוא הוא העליון ביותר): E-A-D-G-B-E. בשיר שאת רוצה לנגן מיתרי הגיטרה יהיו מכוונים כך: D-A-D-F-A-D והכוונה בטיונר כרומטי זה שבטיונר כזה כשתפרטי על מיתר מסויים את תראי את הטון לפי האות ולא לפי מספר המיתר. מקווה שעזרתי... לילה טוב.

frikin shin

New member
איך מנגנים את האקורדים.....

עוד שאלה קטנה , לא רציתי לפתוח הודעה חדשה: איך מנגנים את האקורדים הבאים:F#(7b5 (מצאתי ורסיה אח שלו אבל אני אשמח להכיר אחרות גם) E/Ab D9\F# מצטערת על הטירחה אבל אני מאוד אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין איך לנגן אותם כי אני לא מוצאת אותם משום מה.. ואגב, איך יודעים לנגן את כל האקורדים שיש להם מן קו כזה? כלומר ה-F למשל באחרון אמור להיות האקורד D#9 והבס של F ? אף פעם לא הבנתי איך זה בדיוק עובד.. והאם יש שיטה לדעת אקורדים מסויימים בלי פשוט לדעת את הצורה שלהם בעל פה.. ? תודה רבה לכל מי שיעזור
דניאל

r0y

New member
האקורדים..

הנה האקורדים שרצית במספר וריאציות אפשריות.. X אומר שזה מיתר שלא מנגנים עליו או משתיקים אותו בדרך כלשהי (השמאלי ביותר כמובן הוא המיתר העליון ביותר): F#7b5 {2,1,2,3,1,x} {2,3,2,3,5,2} {2,3,4,3,5,x} {x,x,4,5,5,6} E/Ab {x,x,x,1,0,0} {4,2,2,1,x,x} {4,2,2,4,5,x} {4,7,6,4,5,4} D#9/f {1,1,1,0,2,x} {1,1,1,3,2,3} {1,4,1,3,4,3} {x,x,3,6,4,3} מקווה שעזרתי שוב.. יום טוב

למעלה