צריכה את דעתם

Girlie

New member
צריכה את דעתם

שלום קיבלתי וואצ'ר מהצבא לפסיכומטרי ב"לחמן". הקורס יעלה לי 1500 ש"ח. אני שואפת לקבל ציון גבוה מאוד, שכן כל המסלולים באוניברסיטה שבהם אני מעוניינת דורשים פסיכומטרי של 700 ומעלה. כאן נכנסת השאלה- האם לוותר על הוואצ'ר ולהשקיע עוד 5000-6000 ש"ח בקורס של יואל גבע/קידום. מישהו היה במצבי ויכול לדבר מניסיון? מישהו עושה את הקורס של לחמן? אני ממש אשמח לשמוע את דעותיכם. אני יודעת שבטח שאלו את השאלה הזאת בעבר, אבל לא מצאתי בחיפוש.. תודה רבה מראש.

Hagai007

New member
אמנם אין לי ניסיון קורס של לחמן...

אבל תדעי לך שהקורס של קידום לא בהכרח כזה.. אמנם אני עשיתי קידום תיכון בסה"כ...אבל גם יש לי תרגולים של קידום אישי ממישהי שעשתה דרכם - והם לא ממש פרופורציונליים לבחינה (בכמותי ואנגלית). מה שאני יכול להגיד זה שהיה לי מדריך ממש טוב בקידום (עוז מת"א). למרות זאת ידוע שהמדריכים הטובים ביותר נמצאים בד"כ בגבע... בקשר ללחמן..יש כאן לא מעט ששאלו על הקורבס הזה...והבנתי שהוא לא רע בכלל מספק מה שצריך ושאם לומדים כמו שצריך - שווה ללכת עליו... בכל מקרה איך שאני מסתכל על זה...אם אמורה להיות לך לתלבטות בין לחמן לאחר - אז האחר זה גבע...(למרות ששוב, הרבה פה אומרים שהקורס הזה טוב...אז הוא כנראה טוב =]) וזכרי...שרוב הציון שלך נקבע לא לפי איזה קורס הלכת...אלא לפי כמה שאת חורשת =] בהצלחה! Hag-(o) <3-E

לכי על זה

אני חיילת משוחררת שקיבלתי את אותו הוואצ'ר ואני ממש שמחה שכן הלכתי על זה (הייתה לי את אותה ההתלבטות כמוך!) ואני לא מתחרטת לרגע כי הם מעבירים את החומר עם המון הסברים ומידע ואשכרה בכיף....רואים שכל מורה שם על רמה...וגם אם תירצי הבנתי שאת יכולה להתחיל ואז "להקפיא" את הקורס ולעזוב....(חברה שלי כמעט עזבה את יואל גבע ובאה ללחמן) כך או כך....שיהיה לך המון המון בהצלחה!!

rasmus girl1

New member
לכי על לחמן

לפחות אני הייתי מאוד מרוצה מהקורס שלהם. משל קידום לעומת זאת, לא כ"כ. בהצלחה.

HawkEmpire

New member
זה תלוי

בעיקר בך. בכמה את מוכנה ויכולה להשקיע. אני חושב שזה נכון לגבי כל קורס שתבחרי. אני בהחלט מרוצה מהקורס לחמ שאני עשיתי, שגם היה זה מהואוצ'ר של הצבא - ולא חשתי שמשהו היה חסר בו.

לחמן

אני לא יודע אם תצליחי למצוא מישהו שעשה את שני הקורסים ויכול להגיד מה עדיף, בכל אופן אני עושה עכשיו את הקורס של לחמן, ואני יחסית מרוצה בסך הכל. מה שכן אני לא ממליץ לא לעשות את הקורס של החודשיים, זה יוצא יותר מידי דחוס ויש הרבה דברים שאני לא מאמין שאני אצליח ללמוד כמו שצריך עד הבחינה. בנוסף לזה אני בטוח שלא לחמן ולא יואל גבע יהיו מוכנים להבטיח לך שתקבלי מעל 700 (ועוד בפעם הראשונה).

Girlie

New member
אממ

אתה מתכוון שעדיף חד שבועי מאשר דו שבועי? וכן, אני יודעת שהסיכויים שלי נמוכים לקבל ציון כה גבוה בפעם הראשונה, אבל לא מזיק לקוות

כן

כמובן שיכול להיות שדו שבועי יותר יתאים לך, אבל שווה להקדיש לזה מחשבה. בהצלחה.

Girlie

New member
מהם השיקולים?

כלומר, מה ההבדל ביום החד שבועי לבין הדו שבועי?

HawkEmpire

New member
בעיקרון

כשמם כן הם. לפחות בלחמן, הקורס החד שבועי בנוי ממפגש אחד בשבוע, כמובן רק עד תקופת המרתון, אז זה מתגבר. בשבועות רגילים יש גם החל בערך ממחצית הקורס מפגש שיעורי בית, שמספק אפשרות לבוא לפתור שיעורי בית עם מדריכים שיכולים לעזור ובשקט (יחסי), ומפגשי תרגול בנושאים שונים. הקורס הדו שבועי בנוי משני מפגשים בשבוע ומכיוון שלא עשיתי אותו, אני לא יכול לספר בדיוק מה איך כמה ולמה. רושם אישי שלי הוא שעומס שיעורי הבית נוטה להיות גדול יותר בדו"ש.

לכי על זה

כל הזדמנות שיש לך להשתפשף בכמה שפחות כסף היא כדאית \בסופו של יום זה הכל תלוי בך כמה את מוכנה לרכז את האנרגיות של בלמידה וההכנה לבחינה.

greblin

New member
תברחי מלחמן

לא יודע מה לגבי אנשים אחרים, אני מכיר אנשים שהיו מרוצים מלחמן אבל! אני עשיתי שני קורסים בלחמן, הם לא עזרו לי כמעט בכלל, אין לי ספק שעם הציון שהוצאתי בלחמן הייתי יכול להוציא ציון גבוה יותר אם הייתי לומד בקידום אישי או ביואל גבע... בנוסף, היחס של המדריך היה טוב מאוד אבל היחס של הצוות, המשרדים וההנהלה (היה לי איתם סיפור לא נעים מחינת שירות לקוחות) היה פשוט מתחת לכל ביקורת... אם תרצי לעשות קורס חוזר, כמו שאני עשיתי, היחס שלהם יהיה בהתאם לתלמיד סוג ב', כפי שנאמר לי מפורשות. אני מניח שיהיו כאלה שיסכימו איתי ויהיו כאלה שיתנגדו לדעתי, זה מה שהיה לי ואני את חבריי לא אשלח לעשות קורס בלחמן. יום נעים

אם לא הלך לך שם בפעם ה1 למה לא

הלכת למקום אחר? למה להמשיך? כנראה שמה שהם מציעים לא מתאים לך.. כבר תרגלת את מה שהם מציעים, שמעת את אותם הסברים.. לא רואה טעם

M a n c h y

New member
מאיפה אתה יודע

שביואל גבע היית מקבל ציון יותר טוב?? הרי לא היית שם בכלל!!!!

greblin

New member
תשובות

קודם כל עשיתי את המבחן הראשון לאחר שבאתי לקורס אבל לא תירגלתי כלל בבית, הוצאתי 612, לאחר תירגולים רבים, ארבעה חודשים, בוקר עד ערב, ב"תכנית האימונים החדשה" של לחמן שאני הייתי בן המחזור הראשון שלה, שיפרתי כפי שאמרתי ל-639. ההסברים היו דומים, אבל במבחן הראשון הבנתי שזה היה תוצאה של חוסר תרגול מוחלט, ולכן הנחתי שאם אפעל ע"פ ההוראות במדוייק ואשקיע ממיטב שעותיי, הציון ישתפר קצת יותר ממה ששיפרתי. ניגשתי שוב לקורס, שוב, בגלל שהחלטתי ללמוד ברצינות בפעם השנייה שעשיתי וגם בגלל ששיכנעו אותי שזה כדאי בגלל שבדיוק הם שידרגו את כל חוברות הלימוד שלהם, הסימולציות והכרטיסיות. כמובן שיכולתי באותה מידה לשלם המון כסף, ללמוד ביואל גבע או בקידום אישי, אבל, הנחתי שהטעות הייתה בלימוד שלי ולא בשיטה שלהם. אני מקווה שעניתי על השאלות, תודה!

Girlie

New member
שאלה נוספת לגבי הקורס

האם בתחילת הקורס יש מבחן דיאגנוסטי שמחלק את התלמידים לפי רמות? כלומר, האם כתות הלימוד מחולקות עפ"י רמות התלמידים? או שבכיתה אחת יש תלמידים שמגרדים את ה-500 ואחרים את ה-800?

למעלה