צריך קצת עזרה

אמיר חן

New member
צריך קצת עזרה

שלום שמי אמיר , אני בן 30 , נשוי ללא ילדים , עובד במחשבים (מתכנת) וחושב על המעבר לקנדה. אבל לפני שאני קם ופשוט עובר הייתי מרגיש הרבה יותר בטוח אם הייתי יודע שאני אוכל למצוא עבודה בקנדה. האם מישהו מכיר , או שידוע לו על דרישה למתכנתים? תודה מראש אמיר

new in toronto

New member
עבודה במחשבים.../images/Emo67.gif"על הפנים".

באופן כללי המצב פה בתחום המחשבים "על הפנים". כמעט כל מי שמצא עבודה בתחום,העבודה הרבה פחות טובה ממה שהוא עבד בישראל.יש שאני מכיר שעדיין מובטלים.המשכורות וגם התנאים הנלווים הרבה פחות טובים! לא נראה שיש סיכוי להשיג עבודה מישראל ואי אפשר להגיע כתייר כי אתה צריך מספר ביטוח לאומי קנדי.בלי מספר כזה לא תוכל לעבוד בקנדה (חייב להיות חוקי).יש פה כל כך הרבה מהגרים מוכשרים המתחרים על כל משרה ומוכנים להתחיל אפילו בשכר נמוך, כדי לצבור ניסיון קנדי.

Maple Leaf

New member
../images/Emo128.gif הכל יחסי

לא ממש מדוייק. אנשי תוכנה עם ניסיון מוצאים עבודה והתנאים הרבה יותר טובים. נכון שייש מיתון, אבל אם משווים למצב בישראל זה הרבה יותר טוב עם מגמת שיפור. מה שכן, למשרות Entry Level אין דרישה והשוק די רווי. כדאי לעשות חיפוש באתרים כמו וורקופוליס כדי להתרשם.

Fonzie

New member
Workopolis

אתרים כמו: Workopolis and Hotjobs.ca עושים recycling to the job postings They change the date and repost the openings thus they are not a good indication to the status of the job market

xrouge

New member
workopolis בבעלות של שני העיתונים

הגדולים של טורונטו, Globe&Mail ו- Toronto Star (חלקית), כך שהוא מרכז גם את המודעות של העיתון, גם כאלה שמפורסמות כמודעות נפרדות. רק צריך להיזהר בחיפוש, כי לפעמים הסיווג שלהם (category) לא מדוייק. חברות השמה משתמשות בתוכנות שמרעננות את הפירסומים שלהם באופן שוטף, לכן תחושת המיחזור. בהצלחה לכל מחפשי העבודה!

michalbc

New member
מילות מפתח

האם תוכל לתת כמה דוגמאות למילות מפתח? אני מבינה שזה תלוי בתחום ההיתמחות. אבל דוגמאות מכל תחום יעזרו לי להבין את הרעיון תודה מיכל

Go West

New member
אני דווקא מכיר, ודי הרבה

ויותר מזה, הרבה מקבלים פניות גם על מודעות שבכלל לא התפרסמו. אז כדאי לשים resume עם הרבה מילים מפתח שיעלו בחיפוש. מה שקורה זה שהרבה head hunters (יש לזה מילה בעברית?) קודם עושים חיפוש ואם לא מוצאים שום דבר רק אז מפרסמים מודעה.

Maple Leaf

New member
אני מכיר לפחות אחד כזה

(אני) שניהלתי resume מעודכן עם מילות מפתח כנ"ל. ככה העבודה (יותר נכון הרקרוטר) מצאה אותי ולא נדרשתי לפנות למעסיקים בעצמי. אם כבר מדברים על ה'מצב' - אז לידיעתך החברה בה אני עובד גייסה בחודשיים האחרונים מעל 40 עובדים חדשים. כמו כל השוואה בין קנדה לישראל התשובה ידועה מראש: שוק עבודה קטן ופגיע ללא עתיד מול משק מהחזקים בעולם שנמצא בצמיחה רציפה כבר יותר משנה, בדרך ליציאה מהמיתון.

ברזומה שכתבת...

האם ציינת כתובת וטלפון בקנדה? דובר פה רבות על הסיכוי למצוא עבודה בקנדה כשאתה בישראל. בינתיים אני רואה שצדקו. חבל על הזמן לחפש עבודה בקנדה אם אין לך אשרת עבודה וכתובת אליה אפשר לפנות בקנדה. כל מילות המפתח לא יעזרו - הם לא יפנו אליך אם אתה לא נמצא בעיר שלהם. אנא תקן אותי אם אני טועה. אגב, מיהו הרקרוטר דרכו מצאת עבודה? אולי נפנה אליו ישירות? ואם זה לא יותר מדי אישי, אז באיזה תחום זה?

Maple Leaf

New member
כן, בהחלט - אתה צודק

התחלתי בחיפוש רק אחרי ה'לנדינג' בקנדה. אני עובד בתחום פיתוח ישומים של מולטימדיה ו-3D.

micha58

New member
Hi tech

Well Hi tech market is bad ! not matter how many years of experience you have if it is not canadian you have very slimm chances of finding a well paid job . it does not mean that there are no jobs out there and if you are willing to compromise on salary at the forst job it is likly that the next one will be a better paid one

למעלה