צריך קצת הכוונה
שלום לכולם,
אתחיל מההתחלה ועם זאת אקצר בפרטים:
כמה ימים לפני ה1.12 החלטתי להירשם לקורס פסיכומטרי במקום מגוריי ואת ספרי ההכנה (מילון עברית+אנגלית+חוברת הכנה מתמטיקה ואנגלית) קבלתי שלושה ארבעה ימים לפני פתיחת הקורס כשאני לא יודע אפילו מה זה פסיכומטרי וממה הוא בנוי (חוץ מהנושאים שבו כמובן) בעוד יתר התלמידים קיבלו את חוברת ההכנה שבועיים-שלושה לפני. כאמור לא הספקתי להתכונן כראוי ו"להסיר את החלודה" כמו שאומרים, ולא הגעתי לקורס עם ידע מקדים בסיסי בנושאים (בעיקר מתמטיקה) כי לא הספקתי להתכונן. כבר ביום הראשון כשראיתי מה מצבם של כולם בקורס ומה מצבי הרגשתי ממש רע עם עצמי ובלי קשר אליהם אני ג-ר-ו-ע במתמטיקה (בלשון המעטה) ומאוד התבאסתי.. החלטתי שאני דוחה את הקורס וניגש למועד אפריל (קורס פברואר מרץ) וגם שלמתי קנס! כרגע אני מנסה לחלק את העבודה ודי מסתבך עם העניין
במתמטיקה אני די בקיא בשברים, חיבור, חיסור, שבר עשרוני ואחוזים (כן, כן הבסיס הבסיסי ביותר) גם זה לא בא לי בקלות.. אני תקוע חזק עם חזקות (זה אומר שבספר ההכנה אני בעמוד 40 מתוך 175) ובאנגלית אני מנסה לאכלס כמה שיותר מילים, גם זה לא כ"כ קל לי.. למזלי יש לי ידע בסיסי באנגלית ותמיד אוצר מילים היה הבעיה אצלי. את חלק האנגלית סיימתי בחוברת ההכנה (רק בחוברת ההכנה כמובן) ונשאר לי רק החלק של הטקסטים בסוף. אני זוכר את מרבית המילים שלמדתי, ואני אשקר אם אומר שאת כולם, כי ממש לא.. התחלתי היום לעבוד עם המילון ואני סך הכל בקבוצה הראשונה והבסיסית של הבחירה, אפילו עוד לא A ותוך כדי אני משלב קריאה של ספר ומנסה בערך לזכור כל מילה שאני שומע. בעברית עדיין לא כל כך נגעתי כי אני יחסית בסדר עם זה, אני קולט מהר את המילים, במילון כבר למדתי את הקבוצה הראשונה ואני די בסדר עם זה.. בכל מקרה, למרות שזה נראה שאני בסדר אני באמת די אבוד בכל זה. לא יודע במה להתמקד יותר עד לקורס שייפתח בפברואר, ואם הצורה שאני עובד בה היא בסדר(?) אני צריך סה"כ ציון של בין 480-500 כדי להתקבל לחוג ספרות ותיאטרון בחיפה.. מאוד מבולבל אפילו קצת מיואש..
עזרתכם..
שלום לכולם,
אתחיל מההתחלה ועם זאת אקצר בפרטים:
כמה ימים לפני ה1.12 החלטתי להירשם לקורס פסיכומטרי במקום מגוריי ואת ספרי ההכנה (מילון עברית+אנגלית+חוברת הכנה מתמטיקה ואנגלית) קבלתי שלושה ארבעה ימים לפני פתיחת הקורס כשאני לא יודע אפילו מה זה פסיכומטרי וממה הוא בנוי (חוץ מהנושאים שבו כמובן) בעוד יתר התלמידים קיבלו את חוברת ההכנה שבועיים-שלושה לפני. כאמור לא הספקתי להתכונן כראוי ו"להסיר את החלודה" כמו שאומרים, ולא הגעתי לקורס עם ידע מקדים בסיסי בנושאים (בעיקר מתמטיקה) כי לא הספקתי להתכונן. כבר ביום הראשון כשראיתי מה מצבם של כולם בקורס ומה מצבי הרגשתי ממש רע עם עצמי ובלי קשר אליהם אני ג-ר-ו-ע במתמטיקה (בלשון המעטה) ומאוד התבאסתי.. החלטתי שאני דוחה את הקורס וניגש למועד אפריל (קורס פברואר מרץ) וגם שלמתי קנס! כרגע אני מנסה לחלק את העבודה ודי מסתבך עם העניין
עזרתכם..