צריך קצת הכוונה:(

tomi127

New member
צריך קצת הכוונה:(

שלום לכולם,
אתחיל מההתחלה ועם זאת אקצר בפרטים:
כמה ימים לפני ה1.12 החלטתי להירשם לקורס פסיכומטרי במקום מגוריי ואת ספרי ההכנה (מילון עברית+אנגלית+חוברת הכנה מתמטיקה ואנגלית) קבלתי שלושה ארבעה ימים לפני פתיחת הקורס כשאני לא יודע אפילו מה זה פסיכומטרי וממה הוא בנוי (חוץ מהנושאים שבו כמובן) בעוד יתר התלמידים קיבלו את חוברת ההכנה שבועיים-שלושה לפני. כאמור לא הספקתי להתכונן כראוי ו"להסיר את החלודה" כמו שאומרים, ולא הגעתי לקורס עם ידע מקדים בסיסי בנושאים (בעיקר מתמטיקה) כי לא הספקתי להתכונן. כבר ביום הראשון כשראיתי מה מצבם של כולם בקורס ומה מצבי הרגשתי ממש רע עם עצמי ובלי קשר אליהם אני ג-ר-ו-ע במתמטיקה (בלשון המעטה) ומאוד התבאסתי.. החלטתי שאני דוחה את הקורס וניגש למועד אפריל (קורס פברואר מרץ) וגם שלמתי קנס! כרגע אני מנסה לחלק את העבודה ודי מסתבך עם העניין:( במתמטיקה אני די בקיא בשברים, חיבור, חיסור, שבר עשרוני ואחוזים (כן, כן הבסיס הבסיסי ביותר) גם זה לא בא לי בקלות.. אני תקוע חזק עם חזקות (זה אומר שבספר ההכנה אני בעמוד 40 מתוך 175) ובאנגלית אני מנסה לאכלס כמה שיותר מילים, גם זה לא כ"כ קל לי.. למזלי יש לי ידע בסיסי באנגלית ותמיד אוצר מילים היה הבעיה אצלי. את חלק האנגלית סיימתי בחוברת ההכנה (רק בחוברת ההכנה כמובן) ונשאר לי רק החלק של הטקסטים בסוף. אני זוכר את מרבית המילים שלמדתי, ואני אשקר אם אומר שאת כולם, כי ממש לא.. התחלתי היום לעבוד עם המילון ואני סך הכל בקבוצה הראשונה והבסיסית של הבחירה, אפילו עוד לא A ותוך כדי אני משלב קריאה של ספר ומנסה בערך לזכור כל מילה שאני שומע. בעברית עדיין לא כל כך נגעתי כי אני יחסית בסדר עם זה, אני קולט מהר את המילים, במילון כבר למדתי את הקבוצה הראשונה ואני די בסדר עם זה.. בכל מקרה, למרות שזה נראה שאני בסדר אני באמת די אבוד בכל זה. לא יודע במה להתמקד יותר עד לקורס שייפתח בפברואר, ואם הצורה שאני עובד בה היא בסדר(?) אני צריך סה"כ ציון של בין 480-500 כדי להתקבל לחוג ספרות ותיאטרון בחיפה.. מאוד מבולבל אפילו קצת מיואש..
עזרתכם..

bsomthing

New member
אפשר להירגע, הכל יהיה בסדר

קודם כל אני מניחה שאתה כבר יודע - אתה לא צריך ציון פסיכומטרי מטורף, אלא ציון שהוא נמוך מן הממוצע ולכן אין מה להיכנס לסטרס מטורף מהבחינה הזאת, אתה לא צריך להוציא 19 מתוך 20 בפרק. סתם לידע כללי, אם מנחשים את כל הבחינה (כל שאלה ושאלה בה) מוציאים 400 ומשהו. אז באמת שאתה לא צריך להילחץ, יהיה בסדר. ככל שתשקיע יותר כך תצליח יותר בהתאם.
עכשיו בנוגע להכנה לבחינה, אין לי מושג לאיזה מכון נרשמת והאם הוא מוצלח, אבל ממה שאני מבינה שיש לך קושי במתמטיקה ובגלל שאתה לא צריך ציון מטורף, אני הייתי ממליצה לך לא להירשם למכונים ששמים דגש על חשיבה ועל ציונים גבוהים בטירוף כמו יואל גבע, אלא מכונים שילמדו אותך כמה שיותר טריקים. הטריקים האלה בסוף יפתרו לך המון שאלות בבחינה בלי מאמץ (שצריך רק להכיר אותם סה''כ) וזה יכול להיות בדיוק מה שיסדר לך את הבחינה. (אז תוודא שהמכון שנרשמת אליו מתאים ואתה מוזמן גם לרשום לאיזה נרשמת)
במכון שאני עשיתי הציעו בתשלום נוסף קורסי מכינה לקורס פסיכומטרי, אם יש כזה דבר אצלך במכון כדאי ללכת על זה. אם אין בעיה כלכלית - לא יזיק לקחת מורה פרטי, אפילו לא מורה לפסיכומטרי או מישהו שלוקח סכום כסף מפוצץ, כדי שישב איתך ויחדיר לך את הבסיס ומה שלא מובן.
ומעבר לזה, בנוגע למתמטיקה, כל החומרים ההתחלתיים שאתה עכשיו פותר, זה חומרים שיקלטו לך עם התרגול, באמת שככה. בחזקות אין היגיון מיוחד שמתעמקים בו בפסיכומטרי, זאת פשוט טכניקה וכללים שאתה צריך להכיר, אין שם חשיבה מיוחדת, במקסימום טכניקה אלגברית, וטכניקה אתה תשפר ככל שתתרגל.
בנוגע לאנגלית- כדאי שתחשוב עם עצמך מה הרמה ההתחלתית שלך, אם אתה כבר בציון של סביבות 100-110 באנגלית, יכול להיות שלא שווה לך להתאמץ כל כך בתחום הזה. מעבר לכך, למידת המילים היא אומנם חלק חשוב, אבל לא חשוב פחות להתחיל לקרוא באנגלית בכדי לתרגל מיומנות קריאה ובכלל הבנה של השפה. אני הייתי ממליצה במקום לשנן 2500 מילים במילון באנגלית שלך להתחיל לקרוא ספר או מאמרים באנגלית כשעה ביום, זה הרבה יותר מועיל (אבל לא יזיק גם ללמוד)
דבר אחרון- עוד לא התחלת את הקורס, אל תתחיל להתייאש! תזכור שאתה אומנם נמדד ביחס לנבחנים אחרים, אבל רוב מי שיהיה איתך בקורס כנראה צריך ציון של 550-600+ ולכן אתה סה''כ, לא צריך להיות בפאניקה, יהיה בסדר...
חוץ מזה, הכל יתיישב כשתתחיל לעשות סימולציות ולהבין כמה שאלות בערך אתה צריך בפרק בשביל לקבל את הציון הזה. אתה צריך ציון של בערך 100-105 בפרק בממוצע, כך שבכמותי למשל אתה צריך לענות על בערך 20 מתוך 40 שאלות נכון (10 מתוך 20 בפרק) במילולי כ26 מתוך 46, ובאנגלית כ25 מתוך 44. אתה תראה שהמון טריקים וטקטיקות של פסיכומטרי פותרות לך מספר רב של שאלות, והשאר ככל שתתרגל, אתה יכול!
בהצלחה, לא להתייאש, לבוא עם סופר כוח וסופר מוטיבציה לקורס הזה, וגם עם זמן פנוי לחרוש במרץ...

tomi127

New member
תודה רבה לך!!

ממש נחמת אותי בזה הרגע ועודדת אותי כמו שאף אחד לא. אני ממש נהייתי מתוסכל מזה.. אני שייך לקורס של חב' לחמן ולא נראה לי שיש שם הכנה לקורס:( ולא הייתה לי בעיה לקחת מורה בתשלום אלא שאין כזה (לא משנה כמה חפשתי) המון המון תודה לך!!

bsomthing

New member
אולי תחליף...

להיייקיו. אישית אח שלי עשה בלחמן עם ואוצ'ר ולא היה מרוצה,
הייקיו מניסיון אישי קודם כל יותר סימולציות, וספרים יותר איכות, כנ''ל מדריכים
דבר שני הם באמת דוגלים בשיטת הטריקים שיפתרו לך הרבה דברים...
(ויש להם קורסי הכנה לקורס)

שיתקנו אותי אם אני טועה

אבל כידוע לי, היי קיו יקרים בלפחות אלף שקל מלחמן.
בנוסף, אם לבחור יש ואוצ'ר, ההבדל יכול להגיע גם ל4000 שקל.

האם באמת כדאי לשלם עוד כמה אלפים כשהציון שהוא צריך הוא 480-500?

לדעתי, הוא אפילו יכול ללמוד לבד ולהגיע לציון הזה, אבל אם כבר לקחת קורס- אז אני חושב שאפשר להסתפק כאן באחד זול.

bsomthing

New member
הכל תלוי בתחום הזה אין תשובה חד משמעית

לאדם שצריך דווקא כמה שיותר טריקים וכו' הייתי ממליצה על הייקיו, כי וואלה טריקים לא דורשים יכולות ומישהו שבלחץ אם הוא יצליח להוציא 500 כנראה שזה מתאים לו.
לא כל אחד יכול להוציא 500 בכזאת קלות, גם אם זה אולי נשמע לך שכן, ככה שיכול להיות שכל ''עזר'' יהיה ההבדל בשבילו. יכול להיות גם שלא, הכל תלוי באדם,
אני מכירה אחות של מישהו שעשה פסיכומטרי כבר 4 פעמים (או 5) והציון שהוא צריך זה 500, יש גם כאלה לצערי. ושלא תטעה- הוא עשה קורס בלחמן, עשה קורס בקידום, לפחות ב3 מהפעמים שהוא ניגש הוא עשה קורסים שונים, בפעם האחרונה שהוא ניגש הוא ניגש עם הקלות לאחר שהוא הוציא כסף על אבחון וכו', וגם הפעם לא עבר 500.
ככה זה הכל תלוי באדם, באמת שככה...
אם יש ואוצ'ר כנראה זה מקרה אחר, מצד שני 1000 שקל, צריך לקחת בחשבון שאם עושים אח''כ שוב פסיכומטרי רק ההרשמה לפסיכומטרי זה עוד 500 שקל. ככה שאם זה באמת עושה את ההבדל, זה זניח.
הייקיו גם משמעותית יותר איכותיים מלחמן מעבר לזה שהם יותר יקרים.
זאת דעתי סה''כ...
אני עשיתי שם קורס ובאמת ראיתי איך אנשים ''לא העיפרון הכי מחודד בקלמר'' שיפרו בכמותי בצורות מטורפות (וגם באנגלית בזכות התוכנות מילים שלהם) הרבה בזכות טריקים איכותיים ושמישים, ושיטות לימוד שיש להם... גם במילולי אם כי פחות.

ובאותה מידה

שמעתי על אנשים שהוציאו מעל 700 לאחר בקורס בלחמן, ועל אחרים שהוציאו מתחת ל600 ומתחת ל500 לאחר קורס בהיי-קיו.

מובן שהכול תלוי, אך מנקודת מבט סבירה, אני חושב שבשביל להוציא 500 בפסיכומטרי אין צורך בקורס שעולה 5000+.

אבל זאת רק דעתי, בכל אופן...

bsomthing

New member
לא חושבת שאתה טועה

גם הגבתי בפורום פה למישהי ששאלה על ואוצ'ר, שיש כאלה בהחלט שמקבלים ציון גבוה ואפילו 750 אם תרצה כל ציון שלא תחשוב עליו בקורסים זולים, ויש כאלה שלא מגרדים 500 בקורסים יקרים (גם קידום ויואל גבע ד''א) כל מקרה שלא תחשוב שיש- יש . השאלה זה כמובן אם קורס טוב יותר יכול לגרום לך שהיית מוציא יותר, כלומר היה מספק לך הכנה יותר טובה שהיה מוביל אותך לציון יותר טוב. לפי דעתי לפחות, יש בזה מן האמת. וזה לא רק בנוגע לקורס יקר מול זול, אלא סתם גם בנוגע להכנה שמותאמת אלייך (הרי יש הבדלים קצת בגישות הפדגוגיות בין הקורסים) יש כאלה שהיו מקבלים ציונים שונים לדעתי בקורסים שונים באותו מחיר רק בגלל שהקורס האחר היה מתאים יותר/פחות לאופי האישי שלהם ולצרכים וליכולות וכו'.
בקיצור, יש ויש, סה''כ המלצתי... :)

למעלה