***צריך עצות/עזרה***

gggilad13

New member
***צריך עצות/עזרה***

שלום, אני אהיה בן 17 בקרוב ורציתי להתייעץ לגבי דברים מסויימים... מאז שאני זוכר את עצמי, אני לא יכול שלא לדמיין את עצמי בתור "עשיר" כשאני אהיה מבוגר, יש להדגיש שמצבנו הכלכלי כיום הוא דיי ממוצע. אז אני לא יודע למה, אבל אני פשוט חופשי מבחינה פיננסית בעתיד ושלא יהיה מצב שאני לא אוכל להרשות לעצמי משהו, אולי אתם תחשבו שזה מופרח ושאני מדבר שטויות, אבל ככה זה... בקיצור, בגלל כיוון המחשבה שלי אני כל הזמן חושב על דרכים שבהן אפשר להתעשר. בשנה/שנתיים האחרונות התחלתי לקרוא מעט ספרים ("אבא עשיר אבא עני" וכו') והנושא ממש מעניין אותי ומדבר אלי. חשבתי לנצל את החופש הגדול של לפני כיתה י"ב כדי לעשות משהו משמעותי או לפחות ללכת לקורס שיתן לי מושג יותר טוב על כל שוק ההון, אז רציתי לקבל את עצתכם לגבי מצבי... האם לדעתם אני צעיר מכדי להתחיל? ממה כדאי להתחיל? ולגבי הקורס, על איזה קורס הייתם ממליצים? (באזור חיפה) תודה רבה לכולם!!

גרי רשף

New member
שני דברים לי אליך

1. הכי טוב לקרוא: מתפרסם הרבה חומר בעיתונים, אפשר לחפש מאמרים באתר הבורסה לניירות ערך ובאתרי הבנקים וכו'. נסה ללמוד אילו ניירות ערך יש בבורסה בארץ, כיצד מתנהל המסחר, אילו אפיקי השקעה יש מחוץ לבורסה וכו'. יפה בעיני שנער בגילך מתעניין וקורא ורוצה להבין. אגב- הספר שציינת נראה לי רדוד עד מגוחך (קראתי אותו ברפרוף). 2. עצה טובה שלא קשורה לכלכלה אלא לחיים: אם תפתח כבר עכשיו ציפיות להיות עשיר- תהיה נדון להרבה תסכול בחיים.. למד להיות שמח עם מה שיש לך: אם תתעשר- מה טוב, ואם לא- אני בטוח שלא תהיה רעב ללחם..

TheBeholder

New member
כל הכבוד על היוזמה

אתה לא צעיר מידי. הייתי ממליץ: - לקרוא ספרים בנושא. גם על יזמים מצליחים - לא חסרים כאלה. - הצטרף ליזמים צעירים - אין כמו ניסיון אישי. - תבין שאפילו לאחוז הקטן שנהיה עשיר לקח הרבה שנים ולא מעט לחץ זיעה ועבודה קשה כדי להצליח. בהצלחה אטנה-גידור ניהול תיקים

gggilad13

New member
שאלה

חשבתי על איזשהי השקעה, אבל זה נראה לי גדול עלי עדיין... יש שני בניני דירות שבונים במקום מאוד פופולרי, אני כל הזמן רואה מודעות של אנשים שמחפשים להשכיר דירות בבניינים האלה. דירה תלה שם כ-150 אלף דולר, האם יש איזשהו סיכוי שאני אוכל להשיג הלוואה לדירה כזו מהבנק? זאת נראת לי הזדמנות מאוד טובה.

gggilad13

New member
עוד משהו...

תודה על התגובות :) האם יש לכם ספרים מומולצים לקריאה בנושא? (ראיתי ספר נחמד וצבעוני בשם "הבורסה למתחילים", מומלץ?) בנוסף, האם ידוע לכם על קורסים שמתקיימים באיזור חיפה? מצאתי קורסים שנראים טובים אבל הם מועברים ברמת גן, יותר מידי רחוק...

למעלה