צריך עצה

YARONT111

New member
צריך עצה

התחלתי ללמוד לפסיכומטרי לפני כמה ימים וגיליתי בעייה שעד אז לא הבחנתי בא במטמטיקה אני מעולה עשיתי 4 יחדות בציון גבוהה ובכלל יש לי חוש למטמטיקה אבל היתגלתה בעייה קשה שיכולה להפיל לי את כול הפסיכומטרי אני רגיל מכיתה ו להישתמש במחשבון לכול הבחנים שלי ונישמע טיפשי אבל תמיד כדיי להית בטוח הייתי עושה אפילו חיבור וחיסור במחשבון וכידוע בפסיכו אין מחשבונים ואני בבעית חשבון רצינית רציתי לדעת עם יש דרך ללמוד לוח הכפל במהירות ומהי השיטה הכי טובה כי ככה סתם להיסתכל על לוח הכפל לא מוביל אותי לשום מקום

HawkEmpire

New member
לתרגל

אם אתה באחד הקורסים שנותן חוברת תרגולים, אז בדר"כ היא עמוסה בחילוקים והכפלות למיניהם. גם אם לא, תכתוב לעצמך תרגילים, ואח"כ תפתור אותם. בכל מקרה, אתה רק עכשיו מתחיל בלמידה (אם אתה למועד יולי), ואני יכול לומר לך בביטחון די גבוה שאם תלמד ותתרגל הרבה, זה כבר יבוא לך. אחרי שלושה חודשים של לעשות רק בראש, או מקסימום בשרבוט מהיר על הנייר, אתה נהיה מכונת חישובים אכזרית. אני יכול להגיד לך שלי היה קשה לחזור לעשות חישובים -עם- מחשבון, כי הייתי מנסה הכל בראש מתוך הרגל של הפסיכו.
- זה יבוא גם לך, לדעתי. בהצלחה!

miniapolis

New member
ככה

אם תסתכל על לוח הכפל תגלה : את חמש השורות הראשונות אתה יודע בעל פה . את ארבעת הטורים השמאליים אתה יודע בעל פה . את השורה התחתונה אתה יודע בעל פה . וכנראה שגם את שני הטורים הימניים . א . קח את לוח הכפל , סמן במרקר את הרבועים שאתה לא יודע . מדובר על עשר עד עשרים כאלה . ב. קח לך שלושה רבועים תעביר אותם לכרטיסיות ותתייחס אליהם כמו מילים , כל יום שלושה ריבועים שאתה חוזר עליהם כשלושים פעם ביום . זה יגזול ממך חמש דקות . ג . אחרי שתסיים לעבור על כל הריבועים תגלה שזה נמצא אצלך בדם .

Proteous11

New member
הסיפור שלך מעציב אותי וגורם

לי לתהות לגבי הרמה של מערכת החינוך , מצטער שאני זורק את האמת ככה , אבל לסיים בית ספר עם 4 יחל מתמטיקה ( ולא מטמטיקה ) ולא לדעת לוח כפל זה איפשהו מאד בעייתי , מה אתה מחפש דרך קסם לזכור את הטבלה ? נו באמת , שב חצי שעה כל יום ותתרגל תרגילי כפל קצר עד שתזכור או תחבר בצד. ואתה עוד אומר שיש לך חוש מתמטי , אז קדימה, בתקופה שלמדתי למבחן כל דבר שהייתי שומע ישר הייתי מתחיל להריץ חישובים בראש, נאמר על מישהי שהיא בת 43 , מתי היא נולדה , בת כמה היא תהיה בעוד 17 שנה , ואם היא הייתה יולדת בת בגיל 20 בת כמה תהיה הבת כשהיא תהיה בת 58 ... וכוכ ..... וככה אתה מתרגל לעשות חישובים בראש .... יאללה לעבודה !!!! :)

YARONT111

New member
\ה שיש בעייה במערכת החינוך זה לא חדש

עצם העובדה שמכיתה ו עד היום המוח שלי היתנוון מבחינה חישובית מעיד על משהו אבל זאת אוליי הבעיה הקטנה ביותר של מערכת החינוך שיטת המיקוד בבגרות מטמתיקה 2001 הורידה מעגלים... ובכלל החינוך בישראל טעון שיפור

a1b2c3333

New member
חברים...אוי! הסדרה האהובה עליי...

רגע... ג'ואי בטח אמר את זה למישהו... תזכיר לי!

Proteous11

New member
לא חח לא ... כנסי אני אזכיר לך ...

רוס מוניקה וצנדלר התווכחו ביניהם, צנדלר סיפר למוניקה על זה שרוס עשה במכנסיים אחרי שאכל בוריטו ואז הם התחילו לספר דברים מצחיקים אחד על השני , אז רוס סיפר למוניקה שצנדלר התנשק עם גבר ועל כל דבר שצנדלר אמר אחרי זה רוס ענה לו what ever dude you kisses a guy .... :)

johngalt2

New member
ידידי, את העובדה שהחינוך בישראל

טעון שיפור אתה מוכיח כאן בצורה חד משמעית. אני ממליץ לך שתכתוב מכתב ליולי תמיר. אם היא לא הולכת והופכת את כל מערכת החינוך אחרי שהיא קוראת אותו אני קוגלגר. (או, תמיד רציתי להשתמש בזה איפשהו...)

אפיפית88

New member
אמ..

את לוח הכפל אתה באמת חייב לזכור בעל-פה, אין ברירה, זה באמת בסיסי.... נסה את השיטות שהוצעו לעיל... זה ממש חשוב! זה לא כ,כ הרבה לזכור יחסית לכמות הדברים בפסיכומטרי, וזה אחד החשובים ביותר.... בעזרת החישובים הבסיסיים תוכל גם לחשב דבקרים מורכבים יותר כמו 113x45 .... וכו'.... אתה צריך ללמוד לחשב כפל ארוך שמסתמך, בין היתר, גם על החישובים הבסיסיים.... זה באמת לא בשמיים!...
ברגע שתדע מהשרוול כמה זה 7x8, 3x9 וכד' תוכל גם לדעת בקלות את התרגילים המורכבים יותר.... אל תלחץ מזה, תשקיע בזה 30 דקות ביום, אחרי שבוע וחצי כבר תזכור בקלות.... בהצלחה!

למעלה