צריך עצה

city

New member
צריך עצה

צריך רעיונות לחפצי קסם עבור קבוצה של 6 בדרגה 3 (פייטנית(אדם), נוכל(זוטון), 2Xלוחם(אדם), סייר(אדם), כהן(אדם)) בערך אבל שהחפצים לא יהפכו אותם לחזקים מידי או שלא יתנו כלום למי שיש רעיונות יפים.

דרגורן

New member
תשתמש בחפצים מתכלים...

תן להם שיקויים, אבקות, מטות, בדידים או כל דבר שאתה יכול לשים לו מטענים. כשנגמרים המטענים, החפץ נהרס. לדוגמא שקיק עם אבקת העלמות (לנוכל), שיקויי קול חלק (נותן לפייטן בונוסים בשירה/שיכנוע), קמע קסום בצורת זאב שיכול לזמן 1-6 זאבים למשך שעה (לכוהן) וכו´

Ferenheit

New member
חשוב מאוד כמה כח קסום אתה רוצה

שיהיה להם. זה תלוי בעולם המערכה שלך. אצלנו לדוגמה בדרגה 3 (4 דמויות) אין לאף אחד חפץ קסם. יכול להיות שאצלך כל אחד צריך להיות עם חפץ קסם. אל תשכח שלא חיב להיות להם חפצים קסומים (שישיגו) כמו לרוב האוכלוסיה בדרגה 3.אתה יכול להשתמש בחפצי הקסם כדי לקדם עלילות, ליצור פתח להרפתקאה חדשה, וגם כדי לתת להם סיכוי. רעיונות: אחד מהתסריטים היותר טובים הוא מה שקורה כשחפץ קסום נגנב. הבעיה העיקרית היא ששחקן נוטה להתבעס נורא אבל נורא מזה שגנבו לו חפץ כזה. פתרון - אם אתם יוצרים דמויות בדרגה 3 אתה יכול לגנוב לו אותו לפני שהוא מספיק להתרגל אליו, מה שייצור אצלו מוטיבציה לעשות משהו בלי שהוא יתבעס יותר מדי על האובדן. ומה בקשר לחפץ הקסם ? נניח שנער צעיר הצליח לגנוב לקוסם שלהם שרביט כדורי אש ? שריפות מסתוריות ופיצוצים בעיר יכולים להסגיר אותו, כמו גם מהפכה קטנה בהיררכיה של הכנופיה שאליה הוא משתייך. אפשרות אחרת - שרביט פלא. אפשרות אחרת היא לתת לדמויות משהו שקשה להן מאוד להתמודד איתו. חפץ קסם שהוא "גדול עליהם". משהו עם אינטרסים משלו או פשוט לא צפוי או חפץ שגובה מחיר משמשתמש בו.

l o s t

New member
אתה יכול לתת......

נשק שיש לו פלוסים ומינוסים ואז יהיה להם קשה להחליט אם הם רוצים אותו או לא ... למשל חנית שהיא בק סטבר אבל יש לה פלוס 2 לנזק ולפגיעה ... והאמת מה שמרגיז בסיכויים ובעוד כול מיני זה הפחד להשתמש בהם כי אתה חושב שיגיע מצב שזה יהיה יותר קשה ותצטרך להשתמש בזה אז ...

city

New member
לגבי קידום עלילות זה ברור אבל

יש בעיה לקבוצה שלחק ממנה יש חפצים ולחלק אין לדוגמא יש להם טבעת הגנה +1 והלוחמים אם השריון לא מסכימים לתת לסייר בלי השריון את הטבעת כאשר הפרש הדרג"ש הוא בערך ב+4 בגלל השריון לוחות מול עור

BluePrint

New member
זאת לא הכוונה כשאומרים "משחק מאוזן"

למה שלא הלוחם יקח את כל התוספים להגנה? הוא יהיה "טנק", מחסום מהלך שיספוג את ההתקפות הקשות ויגן על שאר החבורה. הדמויות לא רוצות "להתחלק" בחפצים הקסומים? תן להם לריב, זה חלק מהמשחק. (כל עוד שומרים את הוויכוחים האלו בין הדמויות ולא בין השחקנים) אתה לא צריך להוסיף עוד חפצים קסומים רק בשביל לאזן את התוספים של הדמויות.

רמץ

New member
זאת אפשרות אחת...

אפשרות אחרת היא לייחד חפצים קסומים לסוגי דמויות מסויימים. חרבות קסומות מן הסתם יתאימו לאנשי הקרבות, מטות קסומים (מטה קפא"פ שמוסיף +1 להגנה) לקוסמים, כלי נגינה קסומים, כלי פריצה קסומים, סמלי קודש קסומים (שמזיקים לאוחזים בהם שלא בצדק...) בכל אופן - חפצים קסומים מתכלים הם דרך טובה לשלהב דמויות חלשות מבלי להעצים את כוחן יתר על המידה. אם אתה מחפש משהו קבוע - לך על חפצי קסם תמידיים עם לחשים חלשים כמו טבעת של נפילת נוצה, כפפה של זיהוי, פיסת הפלטינה עם האור התמידי או העלטה התמידית...

BluePrint

New member
את אלו הייתי יוצר בעצמי ../images/Emo98.gif

בתקופה הקצרה שבה הזדמן לי לשחק קוסם (כי אהבתי מאד את הגנב שלי) הנשק הכי שימושי שלי, ובעצם של כל החבורה, היה הflash granades שהייתי מכין מחלוקי נחל.

נשאלת השאלה

ממתי הדמויות מודעות למספרים שכתובים להן על השריון? אין שום סיבה שהדמויות יוותרו על חפצים נחשקים רק כי זה עושה משנה את סטיית התקן של המספרים של השריונות בקבוצה - את זה עדיף להשאיר מחוץ למשחק, לשיעורי סטטיסטיקה.

כל דבר בעל תבונה יעזור פה

הכוונה היא כמובן לחפצים בעלי אופי אישיות וכו שיהיו חזקים (בהתאם למערכה שלך) אבל בעלי כח רצון (ויכולת להביא את הרצון הזה לפועל) - כמו נגיד כדור בדולח שמתווכח עם הדמויות על נושאים של פרטיות
הדוגמא הקלאסית של חרב שכשתראה דמות יותר "ראויה" לה תגרום למחזיק בה להפסיד לו גלימת העלמות ש"בוחרת" בעצמה מתי בא לה לפעול.. (או מתי להפסיק לפעול בפתאומיות
) כל חפץ תבונתי נותן להם בונוסים ואפשרויות כשהם זקוקים להם אבל נותן לך שליטה על התבונה שלו ועל התפקוד שלו.. מקווה שעזרתי

city

New member
חשבתי על הרעיון הזה

כמו שאני מכיר את השחקנים שלי זה בעיתי סיפור קצר בתקופה הקודמת שאני ההייתי אחד השחקנים קיבל לחש של דלת מימדית (טלפורטציה) וכאשר תפס אותו דרקון הוא התחיל להתווכח עם השה"מ שכתוב שלהפעיל דלת צריך רק הברה (כתוב בספר) ולכן הדרקון לא יכול לתפוס אותו כי הוא אומר ה.. או משהו בסגנון ועובר מקום והויכוח נמשך כמעט שעה ואתו שחקן בתוך יתחיל להתווכח שהוא יכול להכריח את החפץ

פיתרונות והערות

א)אם לצטט פה מישהו יש לך שחקנים מנצ´קנים - נגד זה אין הרבה מה לעשות חוץ מלהוכיח להם עובדה פשוטה.. השה"ם הוא אלוהים והעולם הוא שלו.. והמילה הסופית היא של השהם (כי השהם יודע יותר רואה את העתיד.. לא חשוב איך תנסח את זה)
אל תתן לוויכוח להתפתח לוויכוח של שעה.. סגור אותו מהר..וזכור שאתה צודק אפילו אם רק בגלל שאתה השהם ואם השחקנים לא מסכימים תשתיק אותם ב"אתם לא רואים את התמונה הכללית" או משהו דומה לזה
ב)אם השחקן טוען שהוא יכול לשכנע את החפץ.. אז שינסה.. ויכוח בין דמות לחפץ יכול להיות מאד מאד משעשע
ואם הוא מצליח לשכנע את החפץ אז יופי לו.. (הכל תלוי בכישרון הויכוח שלך) ג)תמיד יש אפשרות של חפץ אימפולסיבי.. שפועל לפי מה שמתאים לו.. (הוא לא חייב לדבר ולא חייב הסברים לאף אחד.. לא מתאים לשחקנים שלא ישתמשו בו.. עד כדי כך פשוט) - כדוגמא.. החרב מתחילה לרעוד בידו של הלוחם מה שלא מאפשר לו להילחם איתה/נותן לו עונשין כזה וכזה.. מן הסתם כי היא בעלת אינטרס כלשהו בקרב.. (הלוחם לא יכול למנוע את הרעידה על ידי ויכוח שיכנוע הקסמה ערפל אשליות וכו´)
ד)לשחקן מעצבן שמתווכח ככה על שטויות מגיע למות בדרך אכזרית !
מנצל שירשור אנשים.. נושא היום הוא :דרכים משעשעות להרוג דמויות של שחקנים מנצ´קנים

shadowfax

New member
בעיה עם א´

המנחה הוא לא אלוהים,העולם הוא לא שלו ולעולם אבל לעולם הוא לא נגד השחקנים אבל הוא גם לא בעדם. המנחה הוא העולם, המנחה הוא המציאות של הדמויות, הוא נטרלי, הוא שופט. גישה של "אני מנחה אני אלוהים" היא לא נכונה כי זה אומר שמנחה הוא ישות כל שהיא שפועלת כנגד השחקנים. עכשיו עם מנחה טועה או שוכח אז הוא טעה והוא שכח, אסור לו להתווכח כי הוא לא אמור להגיע למצב שכזה: הוא נתן דלת מימד לדמות? הוא חייב לדעת מה זה אומר, הוא חייב לקחת את זה בחשבון כשהו תיכנן פגישה עם דרקון, והיה והוא שכח/חשב שזה משהו אחר הוא חייב להתאים את עצמו למצב החדש, הויכוח למעשה אומר "אני המנחה טעיתי ואני לא רוצה להודות". מנחה חייב להיות נזיל כמו מים והעלילה כמו קובית ג´לטין, שים מים בכוס הם הופכים להיו הכוס, שים מים בקנקן תה הם יהיו קנקן תה, העלילה חייב לעטוף את הדמות מכל כיוון כמו קובית ג´לטין גדולה....

אני אתאיסט אז..

יכול להיות שהתפיסה שלי של אלוהים שונה משלך.. כשאמרתי "השהם הוא אלוהים" התכוונתי בדיוק לכך שהשהם הוא העולם והוא המציאות מסביב לדמויות כמובן שלא התכוונתי לכך שהשהם הוא נגד או בעד השחקנים.. בעניין הויכוחים.. יש מצב שהשהם צודק אתה יודע.. אם הוא יעבוד מסביב לכל שטות של שחקן מנצ´קן ימאס לו ולשחקנים בסופו של דבר.. אם הוא טעה בזה שהוא נתן את המגילה.. ברור שהוא צריך לעבוד עם הטעות.. אם השחקן טוען שבגלל שהקסם מופעל על ידי הברה אז הדרקון לא יכול לפגוע בו.. אז מקומו של השהם להיות השופט ולהיות "העולם" שקובע עם נשיפת האש פגעה בשחקן או לא.. מן הסתם יש חוקים בשביל זה אז אני לא ממש מבין על מה הם רבו שעה
אגב לי נראה שהשחקנים אצלי מרגישים שהעולם הוא כמו פודינג שחור שעוטף אותם מכל כיוון ומנסה לעכל אותם
... אבל אולי זה רק אני

BluePrint

New member
אני אוהב פודינג

(אבל רק כשמתחשק לי) והנה דוגמא שקראתי על איך להרוג מנצ´קין: (מצטער שלא תרגמתי, באמצע החלטתי שלא מתחשק לי)
"I open the door." "You see an ogre in the room." "I charge forward and chop it with my +5 Holy Avenger!" "The sword bounces off the Biphase Carbide armor. The starboardturret is aligning on you." "SAY WHAT?!" "I said you saw an Ogre. Ogre MK V, you´d guess." "AAAAAAHHHH! Run Away! Run Away!"​

shadowfax

New member
תראה השאלה היא מתי הוא אמר

את ההברה? כי עדיין יש פה יוזמה ואולי אף אפשרות לישב את זה עם גילגול הצלה.

city

New member
במקרה הזה השחקן כבר עשה את

התור שלו ותקף ואז בתור של הדרקון (עם זריקה מוצלחת כנראה) הדרקון תפס אותו בפה והרג אותו (לדעתי הגיע לשחקן למות) ואז התחיל הויכוח בין השחקן לשה"מ עם בגלל שקרבות הם כאילו מתרחשים בו זמנית אז הוא אומר את ההברה כי זה לא לוקח תור להגיד ה..

לכו לפי החוקים

השחקן עשה את שלו ולא השתמש בקסם.. זבשו.. עכשיו תור הדרקון.. ואם הדרקון הרג אותו אז הדרקון הרג אותו.. גם לקרוע גוף של אדם לשניים עם שיניים כמו של דרקון לא לוקח יותר משניהץץ לעומת זאת לדמות להיזכר בקסם.. להתרכז בו.. ולהגות את ההברה כן לוקח יותר משניה.. אבל שוב זאת הדגמה מצויינת לכך שיש תועלת בחוקים ושצריך להשתמש בהם..

shadowfax

New member
מקרה ברור

כמובן שהדרקון יגזור אותו ל2, אומנם הקרב מחולק לסבבים אבל במציאות הדבר נעשה כמעט בו בזמן. למעשה ב3RD הם הכניסו את READY TO ACTION שמשמעותה שהדמות מתכוננת למשהו מכינה את עצמה, וגם נניח שהוא יכל לעשות זאת שיני הדרקון שחדרו לגופו יצרו חורים בריאותיו מה שגרם לבריחת אוויר ולקריעת שק הנוזלים שבו מוחזקות הריאות מה שבתורו, הרס את יכולת הסרעפת לרוקן את הריאות וליכולת הדמות ליפלוט את ההברה בדיוק המתבקש שהרי מין הסתם ההברה היא מיוחדת כך שהדמות לא תוכל לומר אותה בטעות או כחלק ממילה.

למעלה