צריך עצה

גורן5

New member
צריך עצה

שלום לכם, אני חדש כאן. ושקלתי אפשרות להתייעץ אתכם איך מתגברים על הבעיה. למשרד שלנו הגיע מנהל חדש. איש יוצא צבא שאינו מבין דבר וחצי דבר מתחום עיסוקנו. רובנו מאוד וותיקים ומקצועיים במשרד. כיוון שההתמצאות שלנו דלה ביותר הוא בוחר להתחבר לעובדים הצעירים ולעסוק יותר בנראות ולא במהות, טקסים, אירוחים של המנכל וגורמי מנהלה נוספים. העבודה לא מעניינת אותו. הוא מקדם צעירים מאוד במערכת, תקנים, תוספת כוח אדם, שעות ועזרה הוא לא נותן בכלל למחלקות הוותיקות וכך התוצרים שלנו הולכים ויורדים. הוא מתעמר בוותיקים ומעצים את הצעירים. הוכרז בעבר סכסוך עבודה בגללו, המנכ"ל התערב ובפועל לא קורה כלום. הוא בשלו. זה מתסכל, זה מרגיז. אנחנו הוותיקים לא מוכנים להתכופף לעברו ולעסוק בשטויות טקסיות והוא מתנקם כמעט בכולנו. הוא נוהג בחוסר צדק ואת אף אחד במנהלה זה לא מעניין. מצד אחד חשבתי לעצמי- אעשה מה שאני יכול וזהו אבל מצד שני איפה כל ההשקעה והמקצועיות שלי רבת השנים? לזרוק אותה ולרדת לבינוניות???? אוףףף זה יוצר תסכול וחוסר שקט עצומים. בצר לי, החלטתי לקחת חופשה של יומיים. פשוט להרגע קצת. מה אתם הייתם עושים במקומי?

גורן5

New member
לסופרמן

התגובה שלך ממש אווילית. אני מצפה לתגובות קצת יותר מעמיקות

pynokyo

New member
אם כל הוותיקים מרגישים כמוך

אולי יש לכם אפשרות להתאגד ולהתאחד - להחליט יחד לזמן פגישה עם אותו מנהל, להגיד לו את שיושב על ליבכם.
אם תחליטו לעשות זאת, תיכנסו אליו כקבוצה, אבל תכינו מראש ראשי תיבות על מה לדבר, ושיהיה דובר אחד אסרטיבי.
אפשר במקביל גם לכתוב מכתב להנהלת המוסד (מקום העבודה) כאשר חתומים עליו כל הוותיקים שחושבים ומרגישים כמוך.
חוץ מזה, מניסיון, מנהלים מתחלפים, אם לא יעזור שיחה מול המנהל ומכתב מול ההנהלה, תנסו לשתף את ההסתדרות אם אתם חברי הסתדרות. או שתמשיכו לעבוד כרגיל ולקוות שהוא יטעה או יתקדם לתפקיד אחר.
בהצלחה.

גורן5

New member
תשובה לסופרמן

תודה רבה על התגובה. היתה התארגנות של הוועד. היתה פניה להסתדרות. הבעיה היא שכאשר ממשלה מתחלפת, מחליפים שר שמחליף מנכ"ל וכן הלאה. גם עם המנכ"ל נפגשנו. הוועד וההסתדרות היו מעורבים. מה שהצלחנו להשיג זה שיעשו רוטציה בין המנהלים השונים ואותו יוציאו מהסניף שלנו וזה אכן יקרה. מי יודע מתי. ניסינו את כל נסיונות ההידברות איתו אבל עד שהוא יצא הוא מנסה להטביע את חותמו במקום הזה ולעשות שינויים שספק אם ניתן להחזיר את המצב אחורנית. וככה המשרד הזה נראה.

מה שאתה מספר זה כל כך מזכיר לי את מקום העבודה שלי.

תראה, זה מאד קל לייעץ מה לעשות.
אבל אני אישית הרבה פעמים מוצא את עצמי רק חורק שיניים.

גורן5

New member
תגובה לסבא של כיפה אדומה, שם מעניין בחרת לך

אני מבין אותך. קשה לי לשבת ולחרוק שיניים. לעתים אני מאשים את עצמי שאני לא מצליח להיות דיפלומט ולא לתת לכל דבר לעבור דרכי אבל זה קשה. זה הופך אותנו העובדים למכונות, אבל מקולקלות.

למעלה