צריך עצה

yosyos11

New member
צריך עצה

שלום רב שמי יוסי, רציתי להתייעץ אני מקווה שזה המקום הנכון אם לא אנא תפנו אותי. לאחרונה סיימתי לימודי לתואר ראשון שלקחו שלוש שנים. במהלך השלוש שנים די התנתקתי מחיי החברה מסיבות אישיות\משפחתיות\עבודה והתרחקתי מחברים. לאחרונה איבדתי את מקום עבודתי שהיה בעיקר נטל עבורי חזרתי לבית של ההורים ואני מוצא את עצמי יושב בבית בלי אפשרות להפעיל את עצמי אני עומד לאבד את שפיותי אין לי כוח אני מרגיש חלש!! אפילו אם אני אמצא עבודה אני אהיה שם איזה שבר כלי שלא נדבר על זה שבקושי יש לי אנרגיות לעבור ראיונות ומיונים. אני מרגיש שהישיבה בבית שואבת את הכוחות שלי אני חשבתי על נסיעה לחופשה במזרח או אפילו עד אז התנדבות באיזה מקום שנותן אפשרויות לינה. לפני הלימודי חזרתי מטיול ועבודה בחול במשך חצי שנה ויותר וזה פשוט מילא לי את המצברים. אנא ממכם תנו לי פתרונות יצירתיים להתמודדות עם הבעיה תודה יוסי

עדינה77

New member
אפשר להתגבר

שלום יוסי טוב מאוד שאתה משתף בהרגשות שלך ומנסה למצוא פתרון. למה אתה מרגיש שהישיבה בבית "שואבת לך את הכוחות"? לגבי עצות: התנדבות זה תמיד דבר מבורך. אם תמצא מקום שמתאים לך חברתית אני מאמינה שזה יעזור לך לפרוח. יש הרצאות מאד מענייניות ושיעורים תורניים שאתה יכול ללכת אליהם, לשמוע דברים ולפגוש אנשים. האם אתה מעוניין לעבוד בתחום שלך או שבעצם אתה בורח מכך? שווה ללכת לטיפול אצל מטפל מקצועי שיוכל לעזור לך להוציא את הכוחות שלך לפועל במקום לדעוך. בהצלחה רבה

yosyos11

New member
תגובה

אני מאוד רוצה לעבוד בתחום במהלך לימודיי הייתי בין הדומיננטים במחלקה. אני מרגיש מועקה יושבת מעל הלב מה שבטוח אני בירידה אני צריך לעצור את זה איכשהו ולהתחיל לעלות. קראתי קצת על המאפיינים של דיכאון אני מאמין שיש לי את יצאתי כמה פעמים עם חברים ופשוט הייתי כל כך כבד ולא הצלחתי להשתחרר ולהנות. אני מרגיש אפיסת כוחות !!! אני פשוט אומר אין לי כוח לכל דבר! השנתיים האחרונות היו סיוט בחיים האישיים עם המאמץ להתעלם מזה ולהשקיע בלימודים אני חושב שנוצר כדור שלג. בדקתי באינטרנט לגבי פסיכולוג יש לי אפשרות ללכת דרך קופת החולים לאומית מה את חושבת? שיעורים/הרצאות איך אני מגיע אליהם? תודה יוסי

עדינה77

New member
פעילות

כל הכבוד לך על היוזמה והמעשיות. שיעורים והרצאות: תלוי איזה כיוון מענין אותך: מודעות עצמית / יהדות / רפואה וכו' ותלוי באיזה איזור אתה בארץ. אני מאמינה שבאינטרנט תוכל למצוא מודעות ופרסומות להרצאות בתחומים שמעניינים אותך. פסיכולוג: תחפש המלצות על פסיכולוג שאתה יכול לגשת אליו. תחום הקינסיולוגיה גם נותן מענה לאנשים עם דיכאון וקשיים רגשיים. בהצלחה

yosyos11

New member
תגובה

יוזמה יש. מעשים בינתיים אין. רציתי לשאול מה המינימום של טיפולים שצריך לעבור כדי שתהיה השפעה. ומה בדיוק התהליך שעוברים בטיפול פסיכולוגי? תודה יוסי

עדינה77

New member
טיפול

אני מציעה לך לפנות לפסיכולוג דרך הקופה. תשתף אותו ברגשות שלך ואולי הוא יתן לך צפי של טיפול מבחינת מטרות וטווח זמן וטיפולים. בהצלחה

אופירA

New member
מנהל
כנראה לקית בדיכאון ברמה מסוימת

ואי אפשר לדעת מה הרמה, ומה הריפוי המתאים - דיכאון זה שם של דבר מאוד מורכב ומאוד אינדיבידואלי. יתכן שלמצוא עבודה ירפא לך את הדיכאון. יתכן שזה לא מספיק. יתכן שאתה צריך תגבור של תרופה נגד דיכאון. יתכן שטיפול פסיכולוגי נחוץ, ומספיק ואין צורך בתרופה. יתכן שאין צורך בטיפול פסיכולוגי. הכל ניסוי וטעייה. אין שום דבר מוחלט. אני משוכנעת שכדאי לך להתנדב באופן קבוע במקצועך. זה הוכיח את עצמו ברוב המקרים כמציל מובטלים מכל הבחינות. בעיקר מהבחינה המוראלית, שכל כך נחוצה כדי להתקדם הלאה ולצאת מהמצב הבעייתי והתוקע. זה בפירוש יחזיר לך כוחות. גם להתנדב זה לא קל, אבל כדאי להשקיע את המאמץ והזמן כדי למצוא מקום התנדבות מתאים ולא להתייאש. כשאני קוראת שוב את דבריך, אני מרגישה שטיפול פסיכולוגי לא מיותר בשבילך, ובהחלט חשוב לך לעבור אותו כדי להשיג מודעות טובה יותר לעצמך.

yosyos11

New member
תגובה

ממש תודה על תגובתך אהבתי את ה-"דיכאון ברמה מסויימת". הזכרתי לפני שהייתי סטודנט ואין לי שום עזרה מאף אחד וכידוע במדינתנו לא נעים להיות סטודנט.כרגע אני מחפש עבודה שדורשת בדידות(ןזה לא יקדם אותי לשום מקום.. אני יודע) בחברות האבטחה במטרה לסיים את פרוייקט הגמר שלי ובמקביל להרוויח קצת כסף.למה הזכרתי את זה כי רציתי לשאול איך אוכל לשפר את מצבי בעזרת עצמי, קריאה עשיתי זאת קצת כבר בעבר למרות שגם לזה אין לי כוח! אבל מצד שני גם אין לי הרבה ברירות. אני קיבלתי רשימה של פסיכולוגים שעובדים עם קופת חולים לאומית באיזור המרכז. זה נראה לי הכי זול שיש ניסיתי לחפש מידע ותגובות ברשת על חלק מהפסיכולוגים שם ללא הצלחה יש משהו שפיספסתי? חיפשתי בגוגל.. תוכלי לתת לי עצות או שמות של ספרים. תודה, יוסי

אופירA

New member
מנהל
מקריאת התגובות שלך

מאוד ניכר החיפוש הנוגע ללב שלך למוצא אמיתי מבעייתך. אינך מחפש לברוח לשום מקום, רק למצוא מוצא אמיתי, בכל הכוח. סטודנטים יכולים להיעזר בשירות פסיכולוגי מוזל מאוד של האוניברסיטה הניתן ע"י מתמחים בפסיכולוגיה. ברר אם כסטודנט לשעבר אתה עדיין זכאי לשירות זה. אפשר להשיג בצורה כזו מתמחה מעולה. האופציה הזולה הבאה - קופ"ח. יש אופציה חינמית, אבל צריך לנסות אותה בלי ציפיות, כי התור עלול להיות ארוך מאוד, והשירות עלול להיות גרוע ועשוי להיות טוב. אין לדעת. מדובר במרפאות בריאות הנפש הממשלתיות. חיפוש בגוגל יפנה אותך למרפאה הקרוב לביתך. לנסות לבקש שם טיפול - לא מזיק. אכן, הטוב ביותר זה לפנות לפסיכולוג שמומלץ ע"י מטופליו. אבל בד"כ קשה למצוא. בד"כ אנו לא מכירים הרבה מטופלים של קופ"ח אצל פסיכולוג מסוים. ולכן הדרך הבאה היא להתקשר לפסיכולוג ולדבר איתו כמה מילים, ולהרגיש אינטואיטיבית אם יש איזו תקשורת. חשוב מאוד לברר את המחיר של הפסיכולוג לאחר שמסתיימת הזכאות דרך קופ"ח. אם המחיר יקר מידי, כדאי לברר אם הפסיכולוג מוכן לתת הנחה כדי להפוך את המחיר בהמשך לאפשרי. אם לא - כדאי לוותר על הפסיכולוג הזה ולחפש אחד זול יותר. הזול אינו בהכרח הגרוע. רבים הפסיכולוגים המעולים שמוכנים להוזיל מחיר למי שמבקש זאת, עקב אנושיות. לגבי מודעות עצמית ע"י קריאת ספרים - חיפוש עצמי ופיתוח מודעות עצמית זה תמיד דבר טוב, כל החיים. אפשר לחפש מאמרים ברשת, עפ"י נושאים. אפשר לחפש אחורה, כל מיני אנשים כאן המליצו על כל מיני ספרים טובים. אפשר גם לחפש אתר של ספריה או "סימניה", ולחפש מדור של ספרי פסיכולוגיה, ולקרוא על מה כל ספר מדבר ומה ההמלצות של קוראיו. תביא בחשבון שייתכן שכרגע אין לך כוח בגלל הדיכאון. יש רמה מסוימת של חוסר כוחות שאתה לא יכול להילחם בה, אלא לכבד אותה ולתת לה את הזמן שלה. ויש רמה מסוימת של חוסר כוחות שאתה צריך להתנגד לה ולהפעיל כל הזמן את השרירים, עד שיתחזקו. אי אפשר לנחש באיזה מצב אתה נמצא. הדרך לדעת היא ע"י ניסוי ותעייה. תנסה "להפעיל שרירים" (להכריח עצמך לצאת, לקרוא פסיכולוגיה, לעשות ספורט), ותראה איך זה מרגיש לך - מיטיב איתך עם הזמן או מרגיש לך יותר ויותר רע. אדם כמוך שמחפש בכל מאודו את האמת, חשוב שיקשיב לאינטואיציה הפנימית ולא יתנגד לה. אם המאמץ עושה לך רע, סימן שאתה צריך לכבד את הצורך במנוחה, ולתת לכוחות לחזור עם הזמן. לעשות את מעשיך בהתאם לכוחות. כל דבר שיש לך כוח - לעשות ולא לוותר. אבל מה שאין לך כוח - לא ללכת בכוח באופן שמחליש יותר ויותר את הכוחות. זה עלול לגרום להתמוטטות ולהחמרת המצב. הרקע הבעייתי מאוד בבית שלך מזין את הבעיה שלך, וברור שמצבך לא פשוט בכלל. אבל אתה תטפל בעצמך, ויש לך סיכוי גבוה לצאת מהגורל שלך ולהשיג סיפוק ושמחת חיים.

yosyos11

New member
פשוט נוגע ללב !

וואי... פשוט אין מילים. אני רוצה להחמיא על הכתיבה שלך! היא פשוט חכמה,נוגעת בלב בנשמה אני לא יודכ איפה אבל זה פשוט נגע. אני אתחיל לממש את הניסוי וטעייה אני מאוד מסכים איתך בכל מילה שכתבת. פסיכולוג נשמע בור ללא תחתית אני אוותר ומקווה שלא אגיע לנושא הזה בשנית. לגבי הבית, חצי שנה לפני שסיימתי את לימודיי התחלתי לעבוד בחברה ציבורית גדולה במטרה שאוכל להתייצב ואוכל להרשות לעצמי לעזוב את הבית. לפני כשלושה שבועות התפטרתי בעיקר בגלל העתקת מקום העבודה ע"י המעביד מהמרכז לצפון ועוד סיבות אישיות שדחיתי כל הזמן הכל כדי להשיג את המטרה לעזוב את הבית אחרי לבטים ארוכים עשיתי את זה בצורה הכי יפה שיכולתי. אני מאמין שניכנסתי לעבוד מהר מדי בלי לעצור ולחשוב ולבדוק העבודה לא היתה דורשת בכלל! וזה גם הציק לי איפהשהו אבל לפעם הבאה אני יודע למה להתכונן. וממש תודה על שתי השורות האחרונות "אבל אתה תטפל בעצמך, ויש לך סיכוי גבוה לצאת מהגורל שלך ולהשיג סיפוק ושמחת חיים" אני אקרא אותם עוד הרבה פעמים. טוב לשמוע דברי עידוד מבן אדם כזה מקסים עשית עלי רושם טוב כבר מתגובתך הראשונה. אני ממש רוצה להודות לך ולאחל הצלחה בהכל. עזרת לי מאוד ! תודה שוב, יוסי

לילך 101

New member
היי יוסי, מאוד מבינה לליבך

באדם קיימים כוחות נפשיים עצומים ויכולת התמודדות רק תן לעצמך הזדמנות ואל תרשה לעצמך להישאב למטה, זה מאוד קל להיכנע למצב נפשי ירוד. כדאי שתחייב עצמך להיכנס לסדר יום ותשלב בו מחוייבויות למען המעגל המשפחתי הקרוב וגם למען הקהילה כפי שאמרו זאת כאן.ממליצה בחום להשתלב בתחומי העשרה או להתחייב לפעילות פיזית משהו הכרוך בספורט ותנועה אבל לא אישית, אלא פעילות המחייבת סדר יום, יציאה מהבית וחברה, זה מחולל פלאים. בהצלחה

yosyos11

New member
תגובה

תודה רבה על תגובתך לילך. ספורט ! הייתי רץ כל כך הרבה, כאילו אני בורח ממשהו, לפעמים שלוש פעמים בשבוע רק בעליות 4 קילומטר ואם זה לא עליה אז 5-6 בתקופות לחץ אבל בהחלט כל שבוע בתקופת הלימודים. הברכיים של עכשיו ברוגז איתי וזה מוזר יש להם רצון משלהם אפילו שאני לא רץ תקופה מסויימת עדיין יש כאבים פתאומיים עזים אני עדיין רץ זה לא עוצר אותי אבל פחות. "יציאה מהבית וחברה" אני לא יפיוף אבל יש לי מבנה גוף אתלטי אני חמוד לכל הדעות ואני חושב שגם מאוד חביב על בנות אבל הרבה זמן לא ישבתי עם בנות וזרמתי ופשוט אני לא מוצא כוחות לזה. אני לא כזה ביישן אבל נהייתי כבד טילים !!!. הייתי בקשר עם בחורה והיא פשוט רצתה אותי ואני נתתי לה ללכת כי הייתי פשוט חלש .פגעתי בה בלי להתכוון וזה היה לי מאוד קשה אירוני יותר קל ואני בטוח שהפסדתי . אני מוצא את עצמי בוכה רוב הזמן לחברים זה פשוט מחליא אותי! אני לא באתי לפורום הזה לבכות אני אומר לך את זה בוודאות אני מחפש להביא את עצמי לאיזה נקודת זינוק אבל אני מרגיש שאוב מבחינת אנרגיות אני מנסה לראות עצמי בנקודה הזו אבל אני אפילו לא מצליח לראות כלום פשוט מסך שחור כמו החלומות שלי. הייתי בחוץ לארץ לפני תחילת הלימודים לתקופה של חצי שנה ויותר באירופה ובמזרח הגעתי לארץ שנה ראשונה הייתה לי חלומית ! בנות תמיד היו באות אלי למעונות בנוסף להצלחה בלימודים מבחינת הציונים וחיי החברה במחלקה. לאחר מכן הייתה לי שנה גיהנום בבית מבחינת ההורים מה שעשיתי במשך השנה זה לנחם את אימא שלי, ואפילו לראות אותה פעם אחת על סף התמוטטות עצבים, לנקות ולסדר את הבית בשילוב עם העבודה(עבדתי עם רוסים עולים חדשים שלא הבינו אותי כי אני ישראלי ועשו לי את המוות בעבודה הכל כדי לברוח מהבית) והלימודים המשכתי להצטיין אבל היה יותר קשה. קצת שפכתי... אני מקווה שזה בסדר. אני מרגיש אפיסת כוחות ניסיתי לצאת עם חברים אבל עדיין היה לי קשה פשוט להינות. אני כמעט בטוח שזו הסיבה שאני באפיסת כוחות כי במשך השנתיים האחרונות "לא הטענתי את המצברים" יש לי מחשבות שליליות אני כבר חושב על זה שיהיה לי קשה לקנות בית בגלל הבעיה במדינה וחלק מזה בגלל שאני מת לעוף מהבית החולה שלי שאני כבר השלמתי עם זה והתחלתי לנסות להתרכז בעצמי כי קשה לראות כאן משהו עם כל הבעיות שבאוויר מסביב. מקווה שלא הכבדתי\חפרתי תודה על התמיכה משהו שקשה לי מאוד לעשות בזמנים אלה יוסי

אני חושבת שחשוב שתמצא לעצמך מסגרת, וכמה

שיותר מהר-אם זה אומר להתנדב, אם זה אומר ליצור לעצמך יום עבודה של חיפושי עבודה-ממש לקום, להתלבש וכו'. בהצלחה זה יהיה מלאכותי,אבל עם הזמן לדעתי זה יפיח בך אנרגיות כי תהיה לך סיבה לקום בבוקר.. האם אתה מטופל על ידי פסיכולוג/פסיכיאטר? נשמע שאתה נמצא גם בדיכאון ולא יזיק אם מטפל יוכל להדריך אותך ולתת לך רעיונות להתמודד עם זה. בהצלחה ואנחנו פה בשבילך

לנושנוש

New member
אחרון חביב.... הייתי בדיכאון איזה קיץ

חולשה מטורפת וכו'. אחרי כמה חודשים גיליתי שחליתי במחלת הנשיקה. כדאי לבדוק.

למעלה