צריך עצה....!!!!!!!

אומנות לחימה קוריאנית שלמה ומקיפה

הכוללת בתוכה את כל האלמנטים של הלחימה : מכות ידיים, רגליים, נעילות מפרקים, הטלות, לחימת קרקע, נקודות תורפה ולחיצה, כלי נשק מסורתיים, מדיטציה ופיתוח "קי", ועוד ועוד. השיטה במהותה בנוייה למקסימום יעילות כנגד כל סוגי התקיפות (חוץ מ..). אך לוקח זמן ללמוד אותה. לכן אני ממליץ ללמוד רק אצל מורה שמלמד רק את זה. כיוון שישנם מורים משיטות נפלאות אחרות שטוענים שהם יודעים הפקידו ומלמדים פה ושם טכניקות. זה לא עובד, לאומן הפקידו אין זמן ללמוד דברים אחרים מפאת החומר הרב שיש ללמוד, לתרגל ולחזור אלפי פעמים. ישנם הרבה סוגים של הפקידו, ואני לא אפרט יותר כי אין מקום בדיסק. בכל מקרה זה לא ספורט ואין תחרויות. אם תחפש בערך חודש אחורה תוכל למצוא הודעות שלי יותר מפורטות. חוץ מי זה, אני בקרוב אפרסם מאמר על הפקידו וקוק סול. אפשר ללמוד את זה בסניפים של האיגודים הקוריאני והעולמי לאומנויות לחימה קוריאניות מסורתיות בארץ. יש בירושלים אצל מאסטר יהושע סופר, הנציג הבלעדי שלהם בארץ ומנהל איזור אירופה. יש ברמת גן, אני מלמד תחת פיקוח המאסטר. אתר שלהם (שבשלבי בנייה) WWW.KIDOHAE.COM אשמח לענות לך על שאלות ספציפיות.

Alto

New member
../images/Emo51.gif על המידע

ניתן לבוא לראות אימון? יש מועדון טוב באזור השרון? אלטו

אתה מוזמן לבוא לראות ולהשתתף באימון

לצערי אין מועדון שלנו בשרון. המועדון שלי נמצא ברמת גן ברחוב עמק הדותן 4 טלפון 09-9708608 (עד 17:00)

אחד..

New member

האמת שאחת הסיבות שבעצם משאירה אותי (חוץ מהכיף שבאימונים....) היא אתה . ועוד כמה דוגמאות של אנשים ששמעתי מהם שהטקוונדו הוא קרש קפיצה ענק לשאר האומניות הקוריאניות. קוקסול´ וההפק´ אבל זה סיפור של המון שנים . ופה הנקודה . אין לי סבלנות .וזמן....(זה אותו דבר ,לא ??!)אני בעצם מתקדם יפה (הייתי אמור לקבל קיופ 6 אבל שטות שלי לא אפשרה את זה) ואני די טוב בזה . אבל - אני מחפש את עבודות הידים ושאר הדברים שאין בטקוונ´ ולא את החוקים והתחרויות. נ.ב. אמרתי לכם כבר שכולכם כאן פשוט נפלאים.ההא??

התגובה הקודמת להודעה נמחקה,אז בקצרה

אני שמח שאתה נהנה באימונים ואתה נשאר. אם כך הדבר, אז התסכול שלך נובע מכך שאתה רוצה ללמוד אומנות לחימה, אבל מודע לכך שזה לא המצב כעת. אולי ייטב לך אם תמשיך איפה שאתה, זה אתה תחליט. אני מזכיר לך שעדיין לא אמרת לי איפה ואצל מי אתה מתאמן. מקורה של עבודת הרגליים באומנויות הקוריאניות (כולל הפקידו, קוק סול, הוואראנגדו וטאיקוונדו) היא מטאיקיון (קוק סול לא רק מזה) - אומנות קוריאנית מסורתית שמתמחה בזה. הקוריאנים אוהבים בעיטות, ולכן כל שיטה אימצה את את טכניקת הבעיטה של הטאיקיון, ויצא פיצוץ. לכן ניתן לומר אם כי בערבון מאד מוגבל שהטקוונדו הוא קרש קפיצה (בשום אופן לא ענק) לשאר האומנויות הקוריאניות (מתוך ניסיון אני אומר לך שהטאיקוונדואיסטים לא זקוקים לשום דבר כדי לקפוץ). אכן אתה רוכש מיומנות בעיטה הדומה לשאר, אבל שונה במעט מבחינת הגישה. שכן, גישה תחרותית שונה מגישה של אומנות לחימה שהמטרה שלה זה הגנה עצמית ויעילות מקסימלית. בטאיקוונדו התחרותי הורידו את הבעיטות הנמוכות וחבל, כי הן יעילות מאוד. לכן התגובות שלך כיום ניבנות למטרה של תחרות בלבד (לבעוט מעל החגורה). בעוד שלתגובה במצב של הגנה עצמית יכולה להתאים לעיתים בעיטה גבוהה, אך ברוב המקרים בעיטה נמוכה יותר יעילה. זה לא נכון שאין עבודת ידים בטאיקוונדו. אם תשים לב לתנועות שאתה מבצע בפומסה, תגלה ש 80% מהן עבודת ידיים. אמנם אין להשוות את המגוון לשאר האומנויות הקוריאניות, אבל גם בטאיקוונדו יש עבודת ידיים יעילה אם כי מוגבלת. אז תשאל מה הקשר בין תורת קרב תחרותית לתורת קרב של אומנות לחימה? אין כל קשר !!! וזו בדיוק הנקודה. אם הלימוד שאליו אתה שואף להגיע הוא אומנות לחימה עם כל המגוון שבה ואתה רוצה להגיע לזה בדרך אחרת שהיא שונה לגמרי, בתקווה שדרך זו תקדם אותך לקראת המטרה זה גם בסדר. אך ניתן לקצר את הדברים ע"י כך שמלכתחילה תלך בדרך שאתה מאמין בה. כמו שאתה בטח יודע, ואמרתי זאת בפורום זה כמה פעמים, במצב אמת אין חוקים. ואפילו אם הבנאדם אלוף, ברחוב הוא יכול להיות עלוב. תחשוב על זה, ובינתיים אם אתה אומר שאתה נהנה באימונים אז כנראה שיש לך מורה טוב - וזה מאוד חשוב.

למעלה