עצה ממי שכבר היה בסרט הזה בדיוק
קודם כל מעניין אותי לדעת אצל מי למדת טאיקוונדו ואיפה. קיופ 7 לאחר 4 חודשים זו התקדמות מהירה מאוד - כל הכבוד !!! חשוב לי לציין שמעט מאוד אנשים יודעים מה הם רוצים כבר בשלב מוקדם מאוד של הלימוד, ובכלל לא כולם מאתרים מהר את כוונת המשורר שהם לומדים משהו. אצלך, אתה הבנת מהר מה אתה לומד, ומהי תכלית הלימוד, ובכלל מה ההבדל בין מה שמלמדים אותך לבין המטרה שלך. משום כך יש לך יתרון חשוב על אלה שמתלבטים הרבה ולא מבינים מה הם לומדים אך נשארים "כי כבר התחלתי אז נמשיך". כל העיצות שנתנו לך כאן (אמיר אייקידו, סלבו) מצויינות. תרשה לי לתת לך עיצה המתבססת על ניסיוני באותה סיטואציה בדיוק. לעצם העיניין אז ככה, אני למדתי והתאמנתי בצעירותי טאיקוונדו במשך 7 שנים ואפילו הוסמכתי כמדריך מטעם וינגייט. כיום איני עוסק עוד בטאיקוונדו. הסיפור שלי מתחיל בכך, שבזמני (שנות השמונים המאוחרות עד אמצע שנות התשעים) הטאיקוונדו התחרותי לא היה ממוסד בארץ ואף עדיין לא הוכר כספורט אולימפי. לכן האימונים כללו בעיקר אימוני מסורתיים עם קרבות בד"כ ללא מגינים ואימוני הפקידו והושינסול להגנה עצמית. מהרגע שהענף הפך להיות תחרותי ממוסד בישראל והוכר ע"י הועד האולימפי כספורט אולימפי, האימונים הפכו להיות עם דגש תחרותי ופחות יעילים כאומנות לחימה והגנה עצמית בכל המועדונים בארץ השייכים לאיגוד הטאיקוונדו. אז החלטתי שזה לא משקף את המטרה שלשמה אני לומד אומנות לחימה. מה גם שכך לא ניתן להתקדם בידע של לחימה (כי הרי שאתה ספורטאי, אתה צריך לעבוד לפי כללים מסויימים וקבועים ואין זמן לדברים אחרים). למזלי, הכרתי מורה שמלמד רק הפקידו (קוק סול ו´ון) שזו שיטה קוריאנית מסורתית, שתכליתה הוא מתן מענה לכל סיטואציה התקפית אפשרית (לא כולל טנקים ומטוסים). הלכתי לראות שיעור ומיד מאותו רגע נפרדתי מהחגורה הקודמת שלי בטאיקוונדו שהייתה בצבע... ולבשתי חגורה לבנה והתחלתי ללמוד כמתחיל. אני לא מצטער אפילו לרגע שעשיתי את המעבר והשקעתי במשהו שהאמנתי בו, וקיבלתי על זה ריבית דריבית בידע עצום נוסף שרכשתי, המשקף את מטרת הלימוד שלי. כיום אני מדריך קוק סול הפקידו ורק את זה. בקשר לשאלתך, האם מה שלמדת הוא ביזבוז. פשוט, לא !!! רכשת מיומנויות מסויימות ואני מאמין ששיפרת כושר גופני ובכלל זה גמישות, קואורדינציה וכו´. זה יעזור לך בדרכך בכל אומנות שתבחר. בטח תרגלת המון בעיטות קוריאניות. אז אם תבחר שיטו ריו, הבעיטות שונות מאוד ותצטרך להתרגל לשינויים. חוץ מזה השיטה הזו מצויינת, שוב, תלוי במורה. אבל כדאי לך לראות מועדון אחר של טאיקוונדו ששם המורה מלמד את השיטה כאומנות לחימה. ובכלל כדאי לך לעשות "סקר שוק" ולהתנסות באימון אחד או שניים בכמה שיטות (כל מדריך ישמח לשתף אותך בשיעור שניים ללא תשלום) ואז להחליט לפי התרשמותך מהשיטה ולא פחות חשוב מהמורה. אם תמצא שיטה קוריאנית אזי הבעיטות שלמדת הן כמעט אותו דבר בכל השיטות הקוריאניות (בהפקידו למשל, יש את כל מה שיש בטאיקוונדו מבחינת בעיטות ועוד. הגישה היא על יעילות כהגנה עצמית). כך שבמקרה זה כל מה שלמדת יהיה רלוונטי. אבל אני מציע לך לא למהר והעיקר לעשות מה שמתאים לך ומשקף את מטרתך. אשמח לענות לך על עוד שאלות אם יש בהצלחה גיל