צריך עצה....!!!!!!!

אחד..

New member
צריך עצה....!!!!!!!../images/Emo101.gif

אז ככה.......... אני מתאמן כ4 חדשים בטאייקוונדו אני קיופ 7 ודי נהנה אבל יודע שמשמעות הטאייקוואנדו (שאני לומד ) הוא תחרותי ואני לא "מעוניין" בזה חבר הציע לי להכנס לקבוצה של שוטו ריו וזה די מושך אותי ,בגלל כל מיני סיבות ...... השאלה שלי כזאת האם כדאי לי???? סך הכל אני מתקדם יפה בטאיי´ אבל אני גם יודע שהטאיי´ הוא תחרותי ואני לא מחפש את זה . (האם כל מה שלמדתי בעצם יאבד או ש-"בזבזתי זמן"?) נ.ב. אני לא משתתף בדיונים אבל קורא אותם מאז ומתמיד בשקיקה כולכם כאן פשוט ... נ פ ל א י ם !!!!! |

amir_aikido

New member
לא בכל מקום מלמדים טקוונדו תחרותי

יש גם מקומות שמלמדים טייקוואנדו לא תחרותי. העצה הראשונה שלי היא שתשאל את המורה שלך מהם הדגשים שלו בלימוד ותן לו הזדמנות להסביר לך למה לדעתו הלימוד שלו מתאים גם למי שמחפש אמנות לחימה ולא ספורט ... (רוב המורים לא מותרים על תלמידים בקלות). בבסוף, אתה מחליט מה אתה רוצה ללמוד ואם אחרי 4 חודשים הגעת למסקנה שהאומנות הזו לא מתאימה לך, אף אחד לא יכול לעצור אותך מללכת וללמוד אמנות אחרת שכן מוצאת חן בעינייך. רק שאני ממליץ שתבדוק טוב טוב עם עצמך האם אתה לא סתם מושפע מהחבר שלך ש"מוכר" לך שהאמנות שלו "יותר טובה" ו... אין אמנות טובה יותר, יש רק אמנויות ומורים שיותר מתאימים לתלמיד מסויים. בהצלחה בהחלטה אמיר

אחד..

New member
לאמיר...

אני בררתי את זה ... בתכל´ס מה שאני לומד זה תחרותי.אבל כשלומדים התחמקות ממילא זה מיושם בלחימה .(לחימה-קרב) ללא קשר ל"תחרותי" דבר שני . הוא לא "שכנע אותי בצדקת דרכו" אלא שיתף אותי בחוויותיו ו-כן יש בזה הרבה במשפט" יש מורה שמתאים לתלמיד.." עיקר השאלה שלי הייתה :מה יהא על מה שלמדתי והאם זה נכון לעשות כזה דבר ... ..אחד..

amir_aikido

New member
מה שלמדת נשאר בך

לאור מה שאתה כותב, אני מסיק שלטעמך המורה הזה באמת לא מתאים לך חבל
אבל אל חשש, לא ביזבזת זמן, הדברים שלמדת ישארו בך תמיד. לא באותה רמה של תנועה, לא באותה זמינות כמו אלמנטים של אמנות שאתה מתרגל באופן קבוע. אך שם דבר שאנו לומדים לא באמת נעלם. בהצלחה בבחירת המקום החדש (אני מציע שתנסה להיות יותר בררן הפעם ועל תסתפק בהמלצה של החבר שלך בלי לבדוק בעצמך ולראות כמה מקומות) אמיר

אתה לא מאבד כלום.

ראשית, אל תמשיך לעסוק במשהו שאינך אוהב לעסוק בו! לעיתים, אנשים עושים דברים, למרות שהם אינם אוהבים לעשות אותם, פשוט "כי אני כבר פה..." עצם החוסר משיכה שלך לתחרותיות (שכמובן, אין בה שום דבר רע), מעידה על הרצון שלך ללמוד אומנות לחימה כאומנות לחימה. על האמת הפנימית שלך שרוצה להיות לוחם אמיתי. נדיר לראות דברים כאלה בימינו, שבה יצר התחרותיות שולט (בהרבה תחומים בחיים...). שנית, אין דבר כזה "לאבד הכל"! ברגע שהתחלת ללמוד צורת לחימה כלשהי, הדברים נשארים טבועים בך. ואם אתה מפנה את זמנך לצורת לחימה שאתה באמת אוהב, אז רק הדברים החיוביים נשארים בך. גם אם אתה לא מתאמן, עדיין קיימת בך הרוח, שבאה לידי ביטוי בכל תחום בחיים. עצתי לך - לך אחרי רחשי ליבך, ותעסוק במה שאתה באמת רוצה.
סלבו.

שומפי

New member
לא הבנתי משהו .../images/Emo4.gif

מה זה אומר מבחנתך "תחרותי" ? מכינים אותכם לתחרות ? זאת המטרה ? אימון תחרותי ואימון "רוחני" של טאיקוונדו שונים אחד מהשני? ואם כן במה? וסליחה על הבורות , אבל מה זה קיופ ? אם אתה נהנה באימונים , אז מה זה משנה אם זה תחרותי ?

אחד..

New member
שומפי????????

אז ככהקונוס|.. קיופ (אני מקווה שאני לא טועה .) : בטיקוונדו יש 4 חגורות כשבכל חגורה יש 3 קיופים זאת אומרת 10-לבנה 9-8-7-צהובה וכו´ וכו´ בקשר ל"תחרותי ".. אז כן רוב מכוני הטקוונדו בארץ מלמדים "תחרותי" בקשר להבדלים (זה ארוווווך ) בקיצור
בטקוונדו הטכניקה צריכה לפגוע ב"מצב פתוח " ומעל החגורה וכו´ וכו´מה שאין כן בשאר האומניות ...(נראה לי)
ואגב ..אני מאד מאד נהנה באימונים..

שומפי

New member
אחד, אחד......./images/Emo3.gif

בדיוק על ההבדלים רציתי לשמוע... (מה שלא כתבת כי זה ארוך ...) אני בעצמי מתאמנת בטאיקוונדו- ככה שאני יודעת על מצב פתוח, מה קורה באימון וכל זה.

אחד..

New member
ההבדלים.

בגדול ההבדלים הם החוקים.(חרוז..) מצב פתוח -סגור , בעיטות רק מעל החגורה. וכל מיני עבודות רגליים שתלמדי העתיד .(אני לא מבין בזה כל כך ..התחלתי ללמוד בערך בזמן שאת התחלת !)אז בהצלחה לך אגב עברת כבר בחינה ????

שומפי

New member
לא עברתי בחינה.../images/Emo12.gif ../images/Emo5.gif

נראה לי שרק בעוד 3 חודשים . ואבל זאת לא רק אני , זה כל מי שהתחיל איתי. מתי היתה לך בחינה ? כלומר אחרי כמה זמן ? בהצלחה גם לך

עצה ממי שכבר היה בסרט הזה בדיוק

קודם כל מעניין אותי לדעת אצל מי למדת טאיקוונדו ואיפה. קיופ 7 לאחר 4 חודשים זו התקדמות מהירה מאוד - כל הכבוד !!! חשוב לי לציין שמעט מאוד אנשים יודעים מה הם רוצים כבר בשלב מוקדם מאוד של הלימוד, ובכלל לא כולם מאתרים מהר את כוונת המשורר שהם לומדים משהו. אצלך, אתה הבנת מהר מה אתה לומד, ומהי תכלית הלימוד, ובכלל מה ההבדל בין מה שמלמדים אותך לבין המטרה שלך. משום כך יש לך יתרון חשוב על אלה שמתלבטים הרבה ולא מבינים מה הם לומדים אך נשארים "כי כבר התחלתי אז נמשיך". כל העיצות שנתנו לך כאן (אמיר אייקידו, סלבו) מצויינות. תרשה לי לתת לך עיצה המתבססת על ניסיוני באותה סיטואציה בדיוק. לעצם העיניין אז ככה, אני למדתי והתאמנתי בצעירותי טאיקוונדו במשך 7 שנים ואפילו הוסמכתי כמדריך מטעם וינגייט. כיום איני עוסק עוד בטאיקוונדו. הסיפור שלי מתחיל בכך, שבזמני (שנות השמונים המאוחרות עד אמצע שנות התשעים) הטאיקוונדו התחרותי לא היה ממוסד בארץ ואף עדיין לא הוכר כספורט אולימפי. לכן האימונים כללו בעיקר אימוני מסורתיים עם קרבות בד"כ ללא מגינים ואימוני הפקידו והושינסול להגנה עצמית. מהרגע שהענף הפך להיות תחרותי ממוסד בישראל והוכר ע"י הועד האולימפי כספורט אולימפי, האימונים הפכו להיות עם דגש תחרותי ופחות יעילים כאומנות לחימה והגנה עצמית בכל המועדונים בארץ השייכים לאיגוד הטאיקוונדו. אז החלטתי שזה לא משקף את המטרה שלשמה אני לומד אומנות לחימה. מה גם שכך לא ניתן להתקדם בידע של לחימה (כי הרי שאתה ספורטאי, אתה צריך לעבוד לפי כללים מסויימים וקבועים ואין זמן לדברים אחרים). למזלי, הכרתי מורה שמלמד רק הפקידו (קוק סול ו´ון) שזו שיטה קוריאנית מסורתית, שתכליתה הוא מתן מענה לכל סיטואציה התקפית אפשרית (לא כולל טנקים ומטוסים). הלכתי לראות שיעור ומיד מאותו רגע נפרדתי מהחגורה הקודמת שלי בטאיקוונדו שהייתה בצבע... ולבשתי חגורה לבנה והתחלתי ללמוד כמתחיל. אני לא מצטער אפילו לרגע שעשיתי את המעבר והשקעתי במשהו שהאמנתי בו, וקיבלתי על זה ריבית דריבית בידע עצום נוסף שרכשתי, המשקף את מטרת הלימוד שלי. כיום אני מדריך קוק סול הפקידו ורק את זה. בקשר לשאלתך, האם מה שלמדת הוא ביזבוז. פשוט, לא !!! רכשת מיומנויות מסויימות ואני מאמין ששיפרת כושר גופני ובכלל זה גמישות, קואורדינציה וכו´. זה יעזור לך בדרכך בכל אומנות שתבחר. בטח תרגלת המון בעיטות קוריאניות. אז אם תבחר שיטו ריו, הבעיטות שונות מאוד ותצטרך להתרגל לשינויים. חוץ מזה השיטה הזו מצויינת, שוב, תלוי במורה. אבל כדאי לך לראות מועדון אחר של טאיקוונדו ששם המורה מלמד את השיטה כאומנות לחימה. ובכלל כדאי לך לעשות "סקר שוק" ולהתנסות באימון אחד או שניים בכמה שיטות (כל מדריך ישמח לשתף אותך בשיעור שניים ללא תשלום) ואז להחליט לפי התרשמותך מהשיטה ולא פחות חשוב מהמורה. אם תמצא שיטה קוריאנית אזי הבעיטות שלמדת הן כמעט אותו דבר בכל השיטות הקוריאניות (בהפקידו למשל, יש את כל מה שיש בטאיקוונדו מבחינת בעיטות ועוד. הגישה היא על יעילות כהגנה עצמית). כך שבמקרה זה כל מה שלמדת יהיה רלוונטי. אבל אני מציע לך לא למהר והעיקר לעשות מה שמתאים לך ומשקף את מטרתך. אשמח לענות לך על עוד שאלות אם יש בהצלחה גיל

תשובה נהדרת, אבל...

התאכזבתי מכך שבקוקסול אין עבודה מול טנקים ומסוקים. זה לא רציני, האמנות הזאת, אם היא לא נותנת מענה שלם לדברים האלה, הרי בימינו יש אפשרות שנותקף על ידי טנק או מסוק, יותר מאשר על ידי סמוראי החמוש בחרב. אני ממליץ לך, גיל, להשלים את הידע שלך; אולי ללמוד לפחות כמה קאטות שמבוצעות עם נשק חם, או כמה שיטות לפרק טייס מסוק ממסוקו ו/או נהג טנק מטנקו. אפשר לעבור קורס קצר, בנוסח הקורסים להגנה עצמית, של 12 פגישות, במהלכו אתה לומד דברים חיוניים כגון התחמקות מפגזי טנקים, הפלת מסוקים באמצעות בעיטות מעופפות (שהן די שונות מהבעיטות המעופפות המשמשות להפלת פרשים), הטלת טנק על מסוק (שזה קומבינציה מעניינת של קרב) ועוד. ולסיכום, אינך יכול להתייחס לקוקסול בשום פנים ואופן כאל אמנות לחימה שלמה, אם היא לא כוללת עבודה מול טנקים, מסוקים, מרגמות, רימונים, רובי סער וכמובן מטוסי תקיפה! שלך בן

יש מישהו באפגניסטאן שכבר כמה

חודשים מתחמק ממטוסים, מסוקים ופגזים...אומנות "המערות הסודיות" אני שוקל להזמינו לארץ להעביר איזה סמינר. אולי הוא יכבד אותנו בנוכחותו באימון פורום 3 ? בטח יש לו את הדבר האולימטיבי, שהופך את כל הדיונים פה ללא רלוונטים.

אמנות המערות הסודיות, כמו גם

"אגרוף המערה" (מערה צ´ואן) ו"מערות-סודיות-דו", הן אכן שיטות יעילות מאוד, במיוחד הקאטות שלהן (שמתבצעות על-פני שטח נרחב של עשרות קילומטרים ואורכות מספר ימים כל אחת). אבל אני לא כל כך אוהב את התשתית הרוחנית והפילוסופית שלהן...

אה? אין בזה כל חדש, זו אמנות יהודית

מסורתית לחלוטין שמקורה באיסיים ובחשמונאים,ושהעוברה מפה לאוזן ומדור לדור עד הגיעה לסן טסו. עם כל הכבוד לאפגנים, מערה צ´ואן שלהם לא מתקרב לחיתול ג´יטסו ששימש את תושבי מאה שערים במלחמתם הגורלית נגד כוחות השחור והשוטרים.

אז זה מה שקרה לאומנות הלחימה

היהודית שYIN חיפש. היא נדדה עם עשרת השבטים לאפגניסטן ושם נתגלגלה למערה צ´ואן (אגב לדעתי ההגיה היא מר´רה צ´ואן).

ZaZen

New member
בן שלום

אני רוצה להפנות אליך ידיד שלי אם אתה מעונין שלח לי את מספר הטלפון שלך

אהלן, תפנה, בכיף!

347619-052. אין צורך לבקש רשות. כל מי שרוצה ללמוד קונג-פו, יכול להתקשר אלי ולדבר איתי ישירות. פעם אחרונה שבדקתי, אני לא נושך - במיוחד לא דרך הטלפון...

ZaZen

New member
תודה

מצטער שלא עניתי קודם פשוט לא נכנסתי לפורום.עבודה מה לעשות?

Alto

New member
הפקידו

תוכל לפרט קצת על השיטה הזאת, ואיפה ניתן ללמוד אותה בארץ.

למעלה