צריך עיצה ....

צריך עיצה ....

אני לא יודע אם זה המקום המתאים לשאול, בכל מקרה אני מקווה שתדעו להפנות אותי. לפני כשעה כלב (למעשה גור גדול) שאיני מכיר - ואין שום דרך למצוא אותו - שרט אותי דרך החולצה. החולצה לא קרועה ולא ירד לי דם. מה שכן יש לי 3 פסים אדומים בבטן. הבעלים שלו היו לידו ,מה שמעיד שזה לא כלב רחוב. כמובן שאני חושש מכלבת. האם צריך להלחץ ? לקפוץ למיון ? אודה לכם על עזרתכם

אין לך מה לחשוש.

כלבת יכולה לעבור רק באמצעות נשיכה (כלומר הרוק של הכלב מועבר לתוך הדם שלך), ואם החולצה לא קורעה בודאי שאין לך מה לפחד. בנוסף לכך, אם לכלב יש בעלים סביר להניח שהוא מחוסן. בכל מקרה אם אתה דואג תדבר עם בעליו של הכלב ותבקש לראות את פנקס החיסונים שלו, כהוכחה לכך שהוא מחוסן

barakbl

New member
דווקא לא, כלבת יכולה לעבור

גם דרך שריטות.. לא חייבים נשיכה. מצד שני אם זה לא כלב רחוב, הסיכוי שיש לו כלבת קלוש עוד יותר מהסיכוי הקלוש בלאוו הכי שיש לו כלבת.... בכל זאת, למען השקט הנפשי, במידה ולא ניתן למצוא את בעלי הבית של הכלב, אפשר לפנות לרופא המשפחה ולהתחסן. שנהיה בריאים.

הרבדו-וירוס כלבת מועבר ע"י

נוזלי הגוף, בייחוד ע"י הרוק. לעיתים רחוקות המחלה מועברת ע"י התזת רוק על פצעים פתוחים או ריריות עיניים, פה ואף. בשביל ששריטה תהיה מדבקת, צריך להיות רוק טרי או דם טרי על הציפורן ושהרוק או הדם גם יחדרו לגוף דרך השריטה. http://agri3.huji.ac.il/~yakobson/rabheb/

הסיכוי שהכלב נגוע כלבת - אפסי

אבל אם אתה מאוד מודאג, התייעץ עם רופא (רצוי נאור). התגובה שלך מובנת לאור הבהלה שיוצרים השירותים הווטרינריים והדיס-אינפורמציה שהם מפיצים סביב עניין הכלבת, בכדי שיאפשרו להם לחסל חתולים וכלבים בריאים ונטולי סיכוי להיות חולי כלבת.

pazro

New member
מה זה רופא נאור? רופא שיגיד כי אין

סיכוי לחלות גם עם ברור שסיכוי זה קטן ככל שיהיה עדיין קיים??? צריך לזכור כי כלבת היא מחלה חסרת מרפא! מרגע ההיתפרצות אין יותר מה לעשות! חבל שמישהוא יאבד את החיים שלו רק בגלל הויכוח הדבילי מי צודק יותר, אירגוני החיות או משרד הבריאות. לך תדבר עם רופא, ואם קיים הסיכוי הכי קטן שבאתה במגע עם רוק או דם של כלב שאתה לא בטוח ב101% שהוא בריא. לך תתחסן! במנסיון אני יכול לומר כי אומנם מדובר בהמון זריקות אבל זה ממש לא נורא.

**לילך**

New member
בבקשה הנה העיצות שלי

לנקות היטב את מקום השריטה במים וסבון ולחטא את מקום השריטות, ביום ראשון תיגש לקופת חולים לרופא המשפחה ותשתף אותו במה שקרה ובחששותיך, תפעל לפי הוראות הרופא,

doronimous

New member
אני לא מייעץ לך

אלא אומר מה אני הייתי עושה במצב שכזה: הסיכוי לקבל כלבת ממצב כזה הוא כמו שיפול עליך אגוז קוקוס על הראש בבאר שבע - לא גבוה. רופא מטעמי כיסוי תחת ישלח אותך ישר לזריקות חיסון. חבר שלי ננשך קלות מגור בסיני, חזר לארץ, הלך למשרד הבריאות וקיבל 5 זריקות. אחר-כך באינטרנט הוא קרא על תופעות לואי שעלולות להגרם מהזריקות ונבהל. מה שכן, כדי להסיר דאגה מליבי הייתי מברר קצת על העניין באינטרנט ואף מתייעץ עם רופאים בפורום.

**לילך**

New member
עדיף לקבל טיפול לחינם, מאשר למות!

לגבי תופעות הלואי, זה לא הכי נורא וזה עובר, לפי מיטב ידיעתי אין דווחים על מקרים של אנשים שמתו בגלל קבלת חיסון או טיפול נגד כלבת, מאידך שמעתי על ארבעה אנשים שמתו בשנים האחרונות בגלל שלא קיבלו טיפול מתאים ,הטיפול היה מציל את חייהם לו ניתן להם לפני התפרצות המחלה ( הם לא קיבלו טיפול כי מי שדווחו לו על המקרים החליט שאין שם סיכוי להידבקות בכלבת, עובדה שהתוצאות העגומות הוכיחו אחרת...) עם כל הכבוד לגולשים, הם לא מוסמכים להחליט באינטרנט אם המגע שהיה לאדם עם בעל חיים יכול לסכנו בהידבקות או לא, תשאירו את ההחלטות הרפואיות למי שזאת מומחיותו, ראה את הפצע או השריטה בעיניים ומכיר את הנוהלים! נכון שלא צריך להיכנס לפאניקה מיותרת , אבל מצד שני לא צריך להיכנס לשאננות יתרה! ולהזניח במיוחד כאשר זה בעל חיים לא מוכר ולא ידוע שלא ניתן לצפות בו במשך עשרה ימים ולהיות בטוחים שלא מת מכלבת !

doronimous

New member
אני לא מייעץ לך

אלא אומר מה אני הייתי עושה במצב שכזה: הסיכוי לקבל כלבת ממצב כזה הוא כמו שיפול עליך אגוז קוקוס על הראש בבאר שבע - לא גבוה. רופא מטעמי כיסוי תחת ישלח אותך ישר לזריקות חיסון. חבר שלי ננשך קלות מגור בסיני, חזר לארץ, הלך למשרד הבריאות וקיבל 5 זריקות. אחר-כך באינטרנט הוא קרא על תופעות לואי שעלולות להגרם מהזריקות ונבהל. מה שכן, כדי להסיר דאגה מליבי הייתי מברר קצת על העניין באינטרנט ואף מתייעץ עם רופאים בפורום.

Tootia

New member
למה לדרוש הסגר????

-אם יש הוכחות שהכלב מחוסן????????????????

barakbl

New member
גם אם הכלב לא מחוסן לא צריך

לדרוש הוכחות לזה... אפשר פשוט לוודא שבמשך עד 8 ימים הוא נותר בחיים, זו ההוכחה לכך שהכלב לא נגוע בשום כלבת. אם הוא מת במהלך שמונת הימים, יש סיכוי קלוש שזה בגלל כלבת ואז אולי צריך לעשות זריקות. בכל מקרה, הסגר זה תמיד פתרון אחרון, אם באמת אין שום ברירה אחרת. כלב בהסגר זה אסון, אני אומר את זה מנסיון (הכלבה שלי עברה את זה על לא עוול בכפה).

רועי51

New member
כי מטבע הדברים

הכלב יכול לברוח, להיעלם או שבעליו יגלה חוסר אחריות באיזושהי צורה. חבל לסמוך על הדברים הללו כשמדובר בחיים של אנשים, בעיקר בחיים שלך...

TheFinalCut

New member
מלודרמטיות והיסטריה מוגזמת

הגיע הזמן להודות בעובדות - כלבת זו מחלה שולית ונכחדת שגרמה למותם של 4 אנשים בלבד ב- 40 השנים האחרונות. אפילו שפעת נפוצה מסוכנת בהרבה ממחלה זו (אם שופטים לפי כמות הקורבנות). הסיכון הגלום אפילו באינטראקציה קלה עם בני-אדם אחרים גדול לעין ערוך יותר מנשיכת כלב או חתול, גם כזו שגרמה לדימום. השכנים שלך יכולים לאכסן הרבה יותר מחלות שעלולות להדביק אותך מכלב או חתול ממוצע. אבל אף אחד לא ממש רץ לדווח לשלטונות ולהכניס לצורך העניין לקוחות משתעלים בבנק (שעלולים להדביק עשרות אנשים בשחפת תוך רבע שעה של שיעול בחדר סגור. הנדבקים הטריים יכולים להפיץ בתורם את המחלה למאות רבות של אנשים נוספים תוך מספר ימים) להסגר, גם "כשמדובר בחיים של אנשים, בעיקר בחיים של[ו]". כלבת אפילו לא מתקרבת לרמת הסיכון הזו, והיא מדביקה פחות אנשים משחפת מדי שנה. הכנסת כלב שנשך להסגר זו תגובה מוגזמת ומיותרת, בעיקר כשאין שום סיבה אמיתית לחשוב שהוא נושא מחלה מסוכנת.

barakbl

New member
אם הכלב יברח (מה הסיכוי שזה יקרה)

אז לוקחים ליתר בטחון את הזריקות. למה צריך לנעול את הכלב בבית סוהר, כדי להמתין 8 ימים

למעלה