צריך עזרה.

NeV0

New member
צריך עזרה.

יש לי חברה חודשיים ואני גם מגיר אותה שנה וחצי בערך..בזמן הזה אני מאוד התאהבתי בא..ואוהב אותה מאוד מאוד..שנינו עוד חודש בני 15.אבל יש לי בעיה כזאת איתה: ההורים שלה (לרוב אבא שלה ) כאילו מאוד שומרים עליה..לא נותנים לה לצאת.עם כן אז לא להרבה זמן...נגיד מ4 עד 6..ואפשר להישתגע בז כי ב 5-50 הם כבר מתקשרים ושואלים איפה היא ועם היא בדרך הביתה....ולפעמים אני לא רואה אותה 2-3 ימים וכמו שאמרתי אני מאוד אוהב אותה וכשהיא לא יוצאת הרבה זמן אז ממש רע לי..ואין לי חשק לצאת עם החברים האחרים..ואני כל יום ממש מתגעגע עליה..ומאוד רע לי עם זה... אז חשבתי על פתרונות לבעיה הזאת..אמרתי לה שתדבר איתו על זה..היא דיברה והוא אמר לה "טוב אז תעשי משבא לך,ואני לא ידבר איתך וכלום"..קיצור הוא גרם לה להרגיש שהיא לא צריכה לצאת..והיא כבר דיברה איתו כמה פעמים וכל זמן הוא אמר משהו בסגנון הזה...והיא אמרה לי שהיא אפילו בוכה בגלל זה..גם כל פעם שהיא מאחרת הוא צועק עליה..וגם מאוד רע לה.. אני אמרתי לה שוב לדבר איתו ולנסות להסביר לו שהיא רוצה לצאת וכו'...אבל היא אומרת לי שהיא כבר ניסתה מספיק..וזה ממש עוש לה רע כל הדיבורים האלה איתו..ולפי משהבנתי אז היא רק מתחילה לדבר איתו על זה והוא ישר עונה לה איזה פרובוקציה להפסיק לדבר על זה והיא מתחילה לבכות ומפסיקה לדבר איתו..לדעתי היא צריכה לנסות להסביר לו את הכל ולקח את עצמה בידיים...אבל היא אומרת שזה מאוד קשה לה כמו שכבר אמרתי.. ועוד משהו מעניין:אח שלה שגדול ממנה בשנה יכול לצאת חופשי החוצה.. אתם יכולים בבקשה לתת לי עצות מה לעשות במצב המסובך הזה?תודה..

sweetdreams

New member
אין הרבה מה לעשות..

אילו ההורים שלה, ובסופו של דבר הם קובעים, ולא אתה.. תנסה לחשוב על פתרונות אחרים עם איך להתמודד יותר טוב עם המצב הקיים, כי לא נראה לי שזה הולך להשתנות בקרוב..

NeV0

New member
למה ז לא הולך להשתנות בקרוב?

אני מקווה שזה כן הולך להשתנות,בקרוב.. ומהם הפתרונות שאני יכול להמציא עוד? אבל זה לא נראה לכם פשוט לא נורמלי ולא טבעי שההורים שלה שומרים על ילדה בת 15 כמו על ילדה בת 10?

sweetdreams

New member
בגלל שהסיכוי שלך לשכנע אנשים בני 40

שהם לא ההורים שלך, להותיר לבת שלהם הקטינה לצאת מהבית בשעות יותר מאוחרות, בניגוד לרצונם ולהשקפת עולמם, נראה לי די אפסי.. הם ההורים שלה, הם אילו שקובעים, לא אתה, אין לך שום יכולת השפעה עליהם, ולכן אתה צריך לקחת בחשבון שעד להודעה חדשה זה המצב, ועם זה אתה צריך להתמודד. זה מה יש, ועם זה תצטרך לנצח..

sh53

New member
אז ההורים שובניסטים ואין מה לעשות

מותר לה לצאת מ- 4 עד 6? קח את מה שאפשר ונותנים לך ותהנה מזה. אולי אחרי שיכירו אותך ויראו שאתה בן אדם טוב, ירשו לה יותר וגם אם לא, אז אל תבקש ממנה לעשות דברים שגורמים לה צער כי היא בין הפטיש לסדן. היא אוהבת גם אותך וגם את הוריה והיא לא רוצה לריב איתם או להגיע איתם למצבים שמכאיבים לה.

../images/Emo45.gif

אתה יכול לבוא אליה הביתה? לא חייב להכיר את ההורים, אבל זה נותן להורים הרגשה טובה שהבת בהשגחה שלהם והם יכולים לדאוג שהכל בסדר איתה. למה הם דואגים? אז ככה, היא בת 15 ואני משערת שהיא אחות קטנה, זה אומר שהם דואגים לה מאוד. תמיד יש את הסיפורי אונס או אפילו סתם מקרי אלימות וההורים מבינים את המציאות של היום ודואגים לבת שלהם (לא בהכרח שוביניסטים). שאתה בא להורים ומראה להם מי אתה הם יכולים לתפוס שאתה יכול לדאוג לבת "הקטנה" שלהם, אתה בוגר ולתת לך יותר אפשרויות איתה. במקום לצאת לבלות אז פשוט תבוא אליה חלק מהפעמים ואני בטוחה שתוכלו להנות ביחד גם שם.

NeV0

New member
לא הביתה אני לא יכול לבוא עליה..

כשבאתי עליה פעם לקחת אותה ליום הולדת של ידידה שלנו..אבא שלה שאל עד מתי אתם תיהיו שם?והשעה היתה 9 בערב) אמרתי עד 11-12 והוא ישר הסתובב והפסיק לדבר איתי....דרך אגב לפני שנה ליום הולדת ה 14 שלי היא גם לא באה בגלל ההורים שלה בשניה האחרונה...ונראה לי מרגע זה אני שונא את ההורים שלה והם אותי... ושתבינו עם זה יה כל יום מ4 עד 6 אז גם היה נהדר..הקטע שלפעמים לא מביאים לה לצאת בכלל.. אני לא יודע למה כולם פה חושבים שאין הרבה מה לעשות,אבל לדעתי אי אפשר פשוט לא לעשות כלום ולהשתגע כל יום כשהיא לא יוצאת...אני לא יכול לא לעשות כלום במקרה הזה במיוחד כי זה מאוד כואב לי הסיטואציה הזאת..

מה עם להתבגר טיפה? =]

אתה אומר שאתה כאילו "ברוגז" עם אבא שלה בגלל שהוא לא מרשה לה לעשות דברים. הורים יכולים להיות עָם חשדן ומריר בנושאים שקשורים לבת שלהם. הם מגוננים עליה, לפעמים אפילו יותר מידי ואין מה לעשות חוץ מלזכות באמון שלהם.. אני לא מדברת על לבוא לבקש ממנו שהיא תצא איתך, אני מדברת על זה שהבילוי שלכם יהיה בבית. זה עונה על הקריטריונים שלהם - היא לא יוצאת מהבית ולא צריכה לחזור מוקדם הביתה. תאמת אם הייתי אמא גם אני לא בטוחה שהייתי מרשה לבת שלי להסתובב חופשי עם כל אחד עד מתי שבא לה. חבר במיוחד-מה אם יקרה משהו? מה אם הוא יתחיל להרביץ לה? מה אם זה ומה אם זה. המון שאלות ותהיות יש להם בקשר לבנות ובסה"כ דואגים להם. למה? כי הם גם היו פעם בגיל ההתבגרות ועשו שטויות
אבל חוץ מזה הזמנים גם השתנו והנוער של היום זה לא הנוער של פעם - ההורים מפחדים מזה

sh53

New member
לא יודעת כמה יעזור אם תדבר

מצד אחד אני מבינה אותם - הם דואגים לילדה שלהם ולא מאשימה אותם עם כל מה שקורה היום בחוץ. מצד שני לא יודעת אם אפשר לשנות אנשים אם זה לא עזר פעם או פעמיים (אני בטוחה שהחברה שלך ניסתה וגם אתה ניסית), זה לא שפתאום יימצא פתרון מדהים למה היא כן תוכל להישאר בחוץ ולבלות עד מאוחר. זו שיטת החינוך שלהם, לטוב או לרע, לא יודעת אם אפשר לקבוע להם או לשנות אותם בענין זה.

Double DU

New member
כמו שאמרו לך כבר

תתמודד עם המצב הקיים וקח בחשבון שהוא הולך להשאר ככה בתקופה הקרובה.בכלל יש משפט שאומר "סתכל על חצי הכוס המלאה" יש לך חברה שאתה אוהב,שאוהבת אותך...אל תיתן לגורמים שמסביב לפגוע לך בזה.תהיה מאושר עם מה שיש ועם הזמן גם המצב הלא נוח ששניכם נמצאים בו ישתנה לטובה.

למעלה