צריך עזרה..

y1shokata

New member
צריך עזרה..

שלום לכולם, אני פרח משצ שעומד לצאת לקורס השנה, מחוז חיפה. רציתי לדעת מה דעתכם על הקורס? היו רגעים משעממים? שווה לצאת? איך זה הולך? כל הארץ יוצאת לאותו קורס או שזה מחולק למחוזות? קורס של מחוז צפון, קורס של מחוז חיפה, קורס של מרכז.....

Spidi man

New member
כמה תשובות ../images/Emo13.gif

קודם כל, ברוכה הבאה למשפחת המשצים
קורס המשצים הוא אחד הקורסים הטובים והפופולריים שקיימים בארץ. כמעט כל אחד מכיר את המילה "משצים" וזאת משום שהוא קורס עתיק ימים, במילים אחרות הוא נפתח לפני הרבה מאוד שנים.
רגעים משעממים ? - תראה אני אדבר על הקורס שלי כרגע, קורס משצים 2001. אין רגעים משעממים, לא שזכור לי (ויש לי זכרון טוב
) וזאת מסיבה פשוטה, זה לא טיול שנתי
. בטיול שנתי מגיעים ובאמת לא עושים כלום, אין כל הזמן פעילות, עייפות בקושי יש, ובקיצור, טיול שנתי... בקורס משצים תמיד תיהיה לכם תעסוקה, תמיד. הקורס בנוי בצורה כזאת שיש מסלולים, בניה, בישול, תחרויות, מורל, הדרכות ועוד...ככה שאין זמן לשבת רגל על רגל ולהשתעממם. בנוסף אתה תמיד נמצא עם הקבוצה שלך, קבוצה שמגובשת מכל רחבי המחוז שלך, אתה תלמד להכיר אותם כל כך טוב עד כדי כך שאת החבר הטוב שלך אתה לא מכיר ככה. אני אגיד לך עוד משהו, הדרכתי בשלושה קורסים (2002-2003-2004) ואני לא זוכר שהיו תלונות על "שעמום", כי כמו שאמרתי, פעילות יש תמיד.
אגיד בקצרה, כן - שווה לצאת. זו חוויה של פעם בחיים.
קורס משצים מחולק למחוזות: מחוז דרום, מחוז ת"א, מחוז מרכז, מחוז ירושלים, מחוז צפון, מחוז חיפה. למה ? סיבה מאוד פשוטה - המון חניכים יוצאים לקורס (בסביבות 100-200 בכל מחוז - זה כמובן תלוי במחוז) וכמובן שאין אפשרות לנהל קורס בצורה טובה אם כל מחוז יביא כל כך הרבה חניכים. עדיף, ורצוי שישאר ככה. מה שכן, קורסי ההמשך למשצים (שהם סיור וניווט, והישרדות) מתקיימים ביחד עם כמה מחוזות, לדוגמא: מחוז דרום, ת"א ביחד, מחוז ירושלים, מחוז צפון ביחד וכו'. אוסיף ואומר שבדרך כלל תאריכי הקורס המשצים הם אותם תאריכים לכל המחוזות, אבל לא תמיד. מקווה שעניתי לך על כל השאלות, אם יש לך עוד אתה מוזמן לשאול בשמחה
אתר המשצים של מחוז דרום

ניצניזם

New member
ברוכה הבאה למישפוחה :)

לא תתחרט! אחת החוויות היותא מדהימות שיש! בהצלחית!!!!!! שניצ

אז ככה..

כל מחוז זה שונה. בעיקרון התעודה זהה לכולם אז התכנים זהרים רק מועברים בצורה שונה כל מחוז בפני עצמו. קורס משצים הוא הקורס היחיד שהוא כל מחוז בפני עצמו. יש רגעים משעממים בקורס אבל הם בדרכ ההדרכות וזה עובר מהר אני עברתי 3 פעמים תקורס משצים פעם בתור פשצית 2 פעים בתור בוגרת (השנה זאת הפעם ה3) וזה קורס כיפי ברמות נותן הרבה תוכן הנאה וסיפוק ואין עליו באמת! אני מסימת יב אוטוטו ואני לא רואה את עצמי בלי המשצים.... משצים זה לא רק קורס זה דרך חיים

y1shokata

New member
אוקי, שכנעתם אותי ../images/Emo13.gif

ואני בן, לכל המתבלבלים. היו לי כל מיני התלבטויות רק בגלל שאני הולך לצאת ל9 ימים ואם בכל יום יהיו איזה כמה שעות שאני אצטרך לשבת שעה שעתיים בשעמום מוחלט, פשוט אין טעם לצאת. אז אם אתם אומרים שאין רגע משעמם, או שהרגעים המשעממים הם בעצם רגעים של הדרכות, בהם עושים כל מיני דברים, זה עדיף על לשבת בבית ולא לעשות כלום.

הדרכות משעממות

בדרכ תלויות באיך שהמדריך מעביר בדוגרי אין כזה מדריכים משעממים במשצים אבל תמיד יש יוצאי מהכלל... אז שיהיה בהצלחה יקירי אם ההדרכת ישעממו נראה לי שזה יהיה פעם ב....

Spidi man

New member
יש דווקא הרבה משעממים...

בשביל זה הם יצאו לקורס, כדי ללמוד להדריך קבוצה בצורה הטובה ביותר

TauberiT

New member
במילה אחת,

כן! אל תוותר על זה, אתה הולך לזכור את הקורס הזה כל החיים שלך. תאמין לי. ואת שאר התשובות כבר נתנו לך

למעלה