כמה תשובות ../images/Emo13.gif
קודם כל, ברוכה הבאה למשפחת המשצים
קורס המשצים הוא אחד הקורסים הטובים והפופולריים שקיימים בארץ. כמעט כל אחד מכיר את המילה "משצים" וזאת משום שהוא קורס עתיק ימים, במילים אחרות הוא נפתח לפני הרבה מאוד שנים.
רגעים משעממים ? - תראה אני אדבר על הקורס שלי כרגע, קורס משצים 2001. אין רגעים משעממים, לא שזכור לי (ויש לי זכרון טוב
) וזאת מסיבה פשוטה, זה לא טיול שנתי
. בטיול שנתי מגיעים ובאמת לא עושים כלום, אין כל הזמן פעילות, עייפות בקושי יש, ובקיצור, טיול שנתי... בקורס משצים תמיד תיהיה לכם תעסוקה, תמיד. הקורס בנוי בצורה כזאת שיש מסלולים, בניה, בישול, תחרויות, מורל, הדרכות ועוד...ככה שאין זמן לשבת רגל על רגל ולהשתעממם. בנוסף אתה תמיד נמצא עם הקבוצה שלך, קבוצה שמגובשת מכל רחבי המחוז שלך, אתה תלמד להכיר אותם כל כך טוב עד כדי כך שאת החבר הטוב שלך אתה לא מכיר ככה. אני אגיד לך עוד משהו, הדרכתי בשלושה קורסים (2002-2003-2004) ואני לא זוכר שהיו תלונות על "שעמום", כי כמו שאמרתי, פעילות יש תמיד.
אגיד בקצרה, כן - שווה לצאת. זו חוויה של פעם בחיים.
קורס משצים מחולק למחוזות: מחוז דרום, מחוז ת"א, מחוז מרכז, מחוז ירושלים, מחוז צפון, מחוז חיפה. למה ? סיבה מאוד פשוטה - המון חניכים יוצאים לקורס (בסביבות 100-200 בכל מחוז - זה כמובן תלוי במחוז) וכמובן שאין אפשרות לנהל קורס בצורה טובה אם כל מחוז יביא כל כך הרבה חניכים. עדיף, ורצוי שישאר ככה. מה שכן, קורסי ההמשך למשצים (שהם סיור וניווט, והישרדות) מתקיימים ביחד עם כמה מחוזות, לדוגמא: מחוז דרום, ת"א ביחד, מחוז ירושלים, מחוז צפון ביחד וכו'. אוסיף ואומר שבדרך כלל תאריכי הקורס המשצים הם אותם תאריכים לכל המחוזות, אבל לא תמיד. מקווה שעניתי לך על כל השאלות, אם יש לך עוד אתה מוזמן לשאול בשמחה
אתר המשצים של מחוז דרום