צריך עזרה...

SHARON 103

New member
צריך עזרה...

שלום, יש לי בסוף החופש של סוכות מבחן באנגלית שחלק ממנו יהיה שמיעה ואז לענות על שאלות בהקשר למה ששמעתי. בקיצור קוראים לזה "Listening" אני מאוד מעוניין לשפר את היכולות שלי והמורה שלי אמרה שזה לא נורא ודרושה קצת פרקטיקה. אז אני יודע שאני יכול לשמוע הרבה חדשות באנגלית אבל אני רוצה משהו שאני יכול גם לבדוק ולנקד את עצמי וככה להעריך אם השתפרתי בתקופה מסויימת. מה אתם ממליצים ? תודה רבה

yodan

New member
כמה עצות

אם יש דובר אנגלית (או מורה לאנגלית) שאתה מכיר - פשוט נהל עימו שיחות. בקש ממנו לחזור על דבריו בעברית אם לא הבנת, ואם אתה חושב שהבנת - בדוק עימו שאכן הבנת נכון. אם אין לכם נושאים לשיחה, קח קטע קריאה שבמקור הופיע בתור Unseen (עדיף קטע שנועד ל-listening comprehension) במבחן ובקש ממישהו להקריא לך אותו (מבלי שתראה את הטקסט). אחר כך נסה לענות על השאלות שצורפו אליו. אפשר גם לקנות ספר+קלטת (אני מכיר ספיציפית את "Update", למכירה בחנויות לספרי לימוד) - מקריאים שם בקלטת קטעים ואתה עונה על שאלות שבספר. אפשרות אחרת, פחות רצויה - 1. להקליט מהטלוויזיה תכניות כלשהן באנגלית. 2. לצפות פעם אחת בקטע כלשהו מתוכנית מבלי להסתכל על התרגום. 3. לרשום מה הבנת מהקטע - באיזו רמת פירוט שתרצה... 4. לצפות עם התרגום ולוודא שהבנת נכון. למה פחות רצויה? כי רמת האנגלית עשויה שלא להתאים לרמת לימודיך או לכלול סלנג שאינו נלמד, וגם כי אי אפשר לסמוך יותר מדי על התרגום בארץ.

Zenith87

New member
אם את כבר שולטת בקרוא-וכתוב

אז המעבר לשמיעה-דיבור הוא יותר קל מאשר להיפך. לי תמיד עוזר לדמיין ויזואלית איך המשפט נראה בכתב.

נ ע מ ה א

New member
תכנס לאתר של תיכון בליך, יש שם

קטעי שמיעה עם מבחנים שבסופם אתה מקבל ניקוד (יש בכמה רמות..) הנה הכתובת: http://www.blich.ramat-gan.k12.il/subjects/eng/eng.html בהצלחה!

למעלה