צריך עזרה...

yosixxx

New member
צריך עזרה...

שלום. אני ילד בן 16 מחיפה סיימתי כיתה י' והורי דתיים. יש לי בעיה שכבר לפני שנה וחצי דיברתי איתכם עליה והאפשרות היחידה שעלתה היא שאני אלך למשרד הרווחה, ורציתי לשאול אם כיום יש פתרונות אחרים לבעייתי לאחר שהמצב השתנה. כיום אני חילוני שחי בכפייה תחת הדת. קודם רציתי לספר על הרקע שלי ושל משפחתי. אז ככה, אני חילוני שכבר מגיל 12 אני חי בכפייה וכיום אבא שלי יודע שאני לא דתי והוא לא מסכים לי לא להיות דתי (למרות שלהיות דתי זה לא רק לשים כיפה על הראש ולעשות את עצמך מתפלל) מכיון שאני הכי גדול בבית יש לי אח בן 14, אחות בת 7 ואח בן 5 , צביון הבית שלנו הוא דתי לא חרדי (עם כיפות סרוגות) ואבא שלי הולך עם כיפה שחורה סרוגה והוא עם דעות של חרדים ומתיימר להיות חרדי. אבא שלי אמר לי שאם אני יהיה חילוני בבית הוא מעיף אותי מהבית. היום רבתי עם אבא שלי על זה שראו אותי הולך עם כובע ברחוב והוא לקח לי את הכספומט והוא לא מתכוון לתת לי יותר כסף. הוא גם אמר שאני לא אקבל ממנו כלום ושעכשיו אני יכול לעשות מה שבא לי (כמובן שלא נראה לי שהוא התכוון מה שבא לי). אני כרגע באמצע קורסים של mircosoft ושאסיים אותם אקבל שני תארים (MCSE ו - CCNA) שאיתם יקחו אותי בצבא לתפקיד טוב וזה יפתח בפני את החיים בלי להיעזר באבא שלי שאם אני יהיה חילוני לא יתן לי כלום. את הקורסים הללו אבא שלי כבר שילם ולכן הוא לא יכול לבטלם אבל את המבחנים בשביל התעודות עוד לא עשיתי וכל מבחן עולה 80 דולר. בפני עומדות 2 אופציות או למצוא עבודה וככה אני יוכל לממן את המבחנים שלי או שאני יחזור להצגה שלי בלהיות דתי וככה אבא שלי יתן לי כסף. אם אני אבחר באופציה הראשונה אז מבחינת החיים יהיה לי טוב אבל אני לא מצליח למצוא עבודה שמתאימה לגיל שלי. ואם אני יבחר באופציה השניה אז אני יצטרך לחיות בכפיה וללכת עם כיפה וככה גם להפסיק לצאת עם בנות ובעצם להשקיע שנתיים של אומללות בשביל החיים שאחר כך. ודרך אגב - אין אף אחד מהמשפחה מסביב שיכול לתת לי כסף או לעזור לי. רציתי להתייעץ בכם מה כדאי לי לעשות ואם לבחור באופציה של לעבוד אם תוכלו להציע לי במה לעבוד או איפה לחפש עבודה, בכל מקרה מקווה שתעזרו ותודה רבה על התמיכה.

היי יוסי

ראשית כל ברוך בואך. אני מבין את התסכול שלך אבל ההצעה שלי אליך היא שבנתיים, תשאר במסגרת הדתית בה אתה נמצא לפחות עד גיל 18, בו תוכל לעמוד על הרגליים בצורה עצמאית (גם מהבחינה המשפטית). עד אז, אני מציע שתשאר איתנו ואנחנו נשתדל לספק לך חברה חילונית תומכת ובנתיים, תוכל להמשיך ללמוד, להעזר במשאבים הכלכליים שמספקת לך המשפחה הביולוגית וכו'.

עד גיל 18 אל תעשה כלום

כך אני מציע תישאר עם המשפחה ותכבד אותם כי בסופו של דבר אין בעולם אהבה כמו של אמא ואבא והכל בסביב זה צחוק ולא אמיתי

לידול

New member
אין ברירה

לדעתי כדאי לך לעשות הצגה ליד אבא שלך ובסתר לעשות מה שבא לך. אתה לא חייב לסבול מזה תשתדל להנות מהשקרים שלך. זה עדיף מאשר להתגלגל בלי כסף אתה יכול להמשיך לצאת עם בנות ולעשות דברים בסתר. הוא בטח לא עוקב אחריך כל הזמן. כסף מההורים יכול להיות משמעותי וגם בהמשך כשתהיה באוניברסיטה זה יהיה משמעותי לך. אתה לא חייב לספר להורים שלך הכל. עשה הכל בסתר. בהצלחה.

160 דולר זה לא כל כך הרבה

160 דולר בחישוב מהיר זה בסביבות ה704 שקל. אם תעבוד בחלוקת פליירים בדואר/בורגר ראנץ' למיניהם וכד' תוכל לחסוך בקלות סכום כזה תוך חודש. אם אתה מחפש עבודה תפנה לכל אחת מרשתות המזמון המהיר ותשאל - הם בד"כ מחפשים עובדים. אתה יכול לבקש בסופר להכנס לרשימה של ספירת מלאי ואז מדי פעם יקראו לך לשם. יש את האופצייה של חלוקת פלאיירים וחומר פרסומי בדואר - תחפש מודעות בעיתון בנושא. אתה יכול גם לנסות לתת שיעורים פרטיים אם אתה טוב במיוחד באחד ממקצועות הלימוד - לדוגמא במחשבים. מקווה שסייעתי במשהו.

yosixxx

New member
תודה רבה על התגובות.

אתם עוזרים לי מאוד. לאלה שאמרו שכדאי לי לעשות בסתר מה שאני רוצה יש לי שאלה - ואם במקרה הוא יראה אותי או שמישהו שמכיר אותו יגיד לו?

תגיד לו שזה לא היית אתה

ושהוא בטח התבלבל עם מישהו אחר שהוא ראה... כי כל הזמן היית בבית או משהו..

מניסיוני האישי אני יכול לומר ש

יוסי שלום, אתה נראה בוגר מאוד ומבין ענין. אני בטוח שהמריבות עם ההורים שלך זה לא רק בתחום הדתי, אלא גם כללית בחיי היום יום. אין מה לעשות, זו תקופה שכל אחד (כמעט) עובר אותה. הבן מרגיש שהוא די בוגר להחליט לבד ואילו ההורים עדיין מרגישים בעלי סמכא עליך. אחרי תקופה מסוימת זה עובר, ואתם תחיו בשלום. לכן אני מאוד ממליץ לדחות את היציאה לשלב מאוחר יותר כאשר העסקים הכלליים בינכם ירגעו. יציאה כרגע תתפרש עכשיו על ידם כסתם התרסה של גיל הנעורים, דבר שיגרום למריבות ואי הבנה מוחלטת מצדם. אם תעשה את זה בעוד תקופה מסוימת, גם אם ההורים שלך מאוד לא יסכימו איתך, הם יבינו אותך ולא יזלזלו בך. גם אתה תהיה אז יותר חזק ובנוי, ותרגיש הרבה יותר נח לעשות את זה. בכל מקרה ההחלטה רק בידיים שלך.

yosixxx

New member
תודה רבה על תגובותיכם...

לפי דבריך זה רק דבר של גיל הנעורים ורציתי להגיד שזה ממש לא וגם ההורים שלי לא יכולים לחשוב ככה מכיון שכבר לפני שנתיים וחצי רבתי איתם על העניין ולא רציתי להיות דתי ומאז הם יודעים שבתוך תוכי אני לא באמת רוצה להיות דתי... ואם אני ישאר דתי עוד שנתיים זאת אומרת שנתיים של הצגות...

זה אצתרך לא יצתרך

או שאתה מדבר על עצמך כגוף שלישי. אני מציע לך להמשיך להתפלל, ככה לא תצתרך לעבוד בשביל הכסף וככה גם אבא שלך יהיה שמח וגם אתה תהיה שמח. חוץ מזה, זה רק עוד שנתיים, זה לא כל כך הרבה זמן...

MetalRulez15

New member
וואי אחי.. ../images/Emo13.gif

תסתכל קצת למטה בדף, יש הרבה דברים דומים בינינו
טוב תשמע, בקשר לכסף, יש עכשיו חופש והכל, אני חושב שאתה תוכל למצוא עבודה אם תחפש(אין לי מושג איפה תחפש...), בכל מקרה אם התואר כל כך חשוב לך, ואתה לא מוצא עבודה אחרי שאתה מחפש המון זמן, אולי כדאי לך להמשיך בהצגה הזאת רק עוד קצת... כאילו זה לא מוסרי מצידך.. אבל גם ממש לא לעניין לאבא שלך להתנות את זה באם אתה מקיים מצוות או לא, זה קצת דפוק... בכל אופן בהצלחה אחי!

יעוץ מבן אדם שהוא דווקא כן דתי....

תראה אני בדיוק ההפך ממך.המשפחה שלי מסורתית והיא לא שומרת שבת,הם לא מתפללים והכל... ודווקא אני הגעתי למסקנה שאני כן רוצה להיות דתיה והמשפחה שלי לא אומרת על זה כלום.אני לומדת בבית ספר דתי כי אני בוחרת את זה ולא כי המשפחה בוחרת לי.לדעתי אתה צריך לדבר עם אבא שלך ולהגיד לו שהוא לא יכול לכפות עליך להיות דתי,ושבכפייה הוא יגרום לך רק לשנוא את הדת וכשתהיה לך משפחה אתה כל כך תרצה להשתחרר מ"עול" הדת עד שתהיה חילוני מוחלט,תסביר לו שזה ממש לא כדאי ושעדיף שהכל ימשיך כרגיל רק שאתה לא תהיה דתי ותבטיח לו שאתה תכבד את "חוקי הבית" לא תתחיל להדליק אורות בשבת והכל אבלאף אחד לא יכריח אותך להתפלל וכ'ו...ואם הוא לא יהיה מוכן לקבל את זה אז הוא אבא ממש מגעיל.ואז כבר תצטרך ללכת לאמא שלך (אימהות בד''כ יותר רחמניות)ותגיד לה שאם היא חושבת שאתה צודק היא תצטרך ללכת לאבא שלך ולהתווכח איתו כי גם לה יש זכויות וגם היא יכולה לקבוע בבית!אם המטרה שלך בכל זאת לא תושג אז תשיג לעצמך עבודה ותסתדר(בכל מקרה תצטרך לעשות את זה מתישהוא)

kakon2

New member
לדעתי

עדיף לך בשנתיים האלה להישאר דתי, כיוון שזה חשוב לשמור על יחסים טובים עם ההורים גם בלי קשר לכסף, אני מכיר הרבה דתיים שעובדים ויוצאים עם בנות ועושים הכל כרגיל, כך שאתה רק צריך לשים כיפה ולהיות בבית כנסת ביום שבת, אמנם אתה לא יכול לצאת יום שישי, אבל אני משער שאתה בבית ספר דתי, כך שגם החברים שלך בטח לא יכולים לצאת, אז אתה יכול לצאת יום שבת שזה אותו דבר, אבל מצד שני יכול להיות שזה באמת מפריע לך לשמור על המצוות אז זה שיקול שאתה צריך לעשות, בכל מקרה עכשיו חופש אז אתה יכול לעבוד כל יום בבורגר ראנץ ולהרוויח 2000 בחודש, כך שמבחינת להרוויח כסף לא צריכה להיות לך בעיה. לא משנה מה תבחר, תהיה שלם עם עצמך ובהצלחה!

jamoos

New member
יוסי כנס שניה

כמו שאחד אמר כאן לפני, בשנתיים ש"נשארו" לך להיות בבית תתנהג תהיה דתי, גם אם זה נוגד את דעותיך.. יש לי חבר עם סיפר דומה לשלך (הוא דתי שגם כן רוצה לחזור בשאלה והוא גם מסיים כיתה י', אבל הוא בן 17 וחצי..). תשמע אתה פשוט צריך לכבד את אביך ואת משפחתך, וכמה זה כבר שנתיים??? חפיף.. זה יעבור הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב. בנוגע לקורס במייקרוסופט: דבר עם האחראי של הקורס, או אפילו עם האחראי של מייקרוסופט בארץ (אם האחראי של הקורס לא יוכל לעזור לך)., או יותר נכון תשלח מכתב או פקס בו תתאר את כל מה שתיארת לנו. תסביר שבאמת שאין לך איך לממן את הבחינות בעקבות הסיפור עם משפחתך, ואני מבטיח לך (במאת האחוזים) שהם יסבסדו לך את הבחינות, ובגלל שזה "רק" 80$ רוב הסיכווים הם שתשוחרר משילום הבחינה. ד"א חשבת לדבר עם אבא שלך על כל מה שקורה בינכם ולהסביר לו את המצב? אם לא עשית את זה עדיין, ועשית את הכל מאחורי הגב אז אפשר להבין את אביך (למרות שהוא כמובן לא צודק..). בהצלחה, ועדכן אותו מה קורה!!

scratchy

New member
היי. תשמע הלוואי שיכולתי לעזור.....

לדעתי יש אגודות ואירגונים למיניהם שעוזרים לבני נוער ובכלל לאנשים שרוצים להפוך חילונים אבל יש להם בעיות עם המשפחה. הארגונים מספקים להם בית ואת כל מה שהם צריכים אז אולי תחפש ותפנה לאגודה כזו ואולי זה יעזור. בכל מקרה לדעתי אתה לא צריך להמשיך לחיות שנתיים בשקר הרי אלו השנים בהן צריך לבלות להתנסות עם בנות ועוד המון דברים והתקופה הזו לא תחזור אז אל תוותר עליה בכל מקרה!!!!!! אולי תבקש עזרה מחברים או מיועצת ביה"ס או משהו כזה.....

scratchy

New member
אני שוב רוצה להדגיש שאני ממש לא

מסכימה עם כל מי שאמר שאתה צריך להתכחש למי שאתה ולהית דתי!!!! אסור לך לעשות את זה לעצמך!!!!

almog4

New member
אני מסכים עם רוב הדוברים כאן

לפעמים לא צריך להיות צודק אלא להיות חכם - כדי להסתדר בחיים בהמשך.
לא עושים מרד כזה גדול בהורים - ומסתכנים בהיעדר מקום לינה וכלכלה במשך שנתיים, ובאובדן המשפחה - כשאתה בגיל 16. (ואת הדברים האלה, כידוע, עבודה בבורגר-ראנץ' לא יכולה לכסות. בוודאי לא אם בכוונתך גם ללמוד ולרכוש השכלה). אתה לא חייב בשנתיים האלה ליהפך לחרדי. אביך יסתפק, כנראה, בכך שתעמוד במינימום, ואתה יכול לעשות את זה. אז חכה שנתיים, תסיים את הלימודים ואת תקופת ההתבגרות בצורה יפה, לך לצבא, ומשם - כבוגר וכחייל - הכל כבר פתוח. ותשובה לכותבת scratchy : לא מדובר פה על אדם חילוני שמחוייב לפעול כנגד מצפונו בעולם חדש, זר, לא מוכר, ומנותק ממנו. מדובר בבחור שגדל בבית דתי, יודע להניח תפילין, קם בשני וחמישי עד היום 20 דקות מוקדם יותר בבוקר (כי קוראים בתורה), שולט ומסתדר מצויין בעולם הדתי. ההקרבה שאת מדברת עליה - מתייחסת לאדם חילוני שנאלץ בעל כורחו לקפוץ לעולם זר של הדת. נראה לי שכאן זה מקרה אחר. אני מסכים, זה לא קל לחכות עוד שנתיים, אבל כפי שאומרים פה רוב אלה שדיברו - זה הדבר החכם לעשות, כשאתה בן 16 ותלוי - משפחתית - כלכלית - וטכנית (מגורים, מזון) בהורים ובבית.
איך אמר קוהלת? "לכל זמן ועת לכל חפץ" ? אז הוא התכוון גם לזה...
ב ה צ ל ח ה דני

techlord

New member
אולי יש פתרון

שלום יוסי. אני מאוד מבין את מצבך. צור איתי קשר באימייל [email protected] או באייסיקיו 39348558 ואולי אוכל לעזור לך. בוא נדבר, צור קשר.

למעלה