צריך עזרה

frodo1

New member
ואם אני בורח ותופסים אותי

אז מותר לי להגן לא?

frodo1

New member
צריך עזרה

אני די חדש באומנויות לחימה ואני צריך עזרה: המאסטר שלי אמר לי שאם מתקיפים (לא משנה מי ומה) אותי אני חייב להגן על עצמי. זה כולל גם ילדים מהכיתה שאני הולך איתם מכות?

אם אתה בורח ותופסים אותך - אתה מת.

למתים מותר הכל, כי בחיים הם כבר לא יעשו את זה... זה לא - הגנה או בריחה. חשוב על זה בתור בריחה זה ההגנה שלך.

zedprime

New member
ברצינות

זכותך להגן על עצמך וכבודך הבסיסי (שלמות הגוף וכו) . מי שבא להזיק לך פיזית , ואין לך אפשרות לסיים את העניין בדרך לא אלימה - העניין יסתיים בדרך אלימה. אני רק מציע לך , לנסות ולא להגיע למצב כזה מלתחילה.

זד יקירי, קח בחשבון את קהל היעד

של העצה שלך. מדובר בנער שמעונין לקבל תירוץ למה מותר לו ללכת מכות עם חברים שלו. אל תנפח מעבר לזה. לא מדובר בהגנה עצמית, ואין הרבה טעם לסובב את משמעות הדברים. אם לחברים שלו זה לא מפריע, תן לילדים להתפרק קצת. רק שידעו מראש ובאופן ברור את ההבדל - בין המכות הללו לבין ההיתר לאלימות הנובע מהגנה עצמית אין כל קשר.

uori

New member
אחי אם הם מציקים לך, עדיף שתדבר

איתם על זה אם זה לא עוזר ומתחילים מכות תן להם מכות זה נקרא הגנה עצמית אבל רק אל תלך למורה/למנהל או למישהו כזה כי אז סתם תצא שטינקר ופחדן! אל תראה להם שאתה מפחד !

zedprime

New member
ומה שאתה מציע יותר טוב?

ללכת מכות של כיף ? אלימות היא אלימות.

נדמה לי שדלית אומר,

שהוא ילך מכות בכל מקרה. אז לפחות שידע את ההבדל בין "ללכת מכות" לבין "הגנה עצמית". (דלית, תקן אותי אם אני טועה).

לא טועה, וחבל שאני חש כך.

אולי אין זה נבון לשפוט על סמך מספר משפטים שכתב כאן, אבל זו אכן תחושתי.

frodo1

New member
לא כל הכיתה חברה שלי

יש ילדים בכיתה שממש מעצבנים אותי לפעמים. אבל עם החברים שלי אני תמיד הולך מכות.

רק תזהר, פרודו דרלינג... ../images/Emo18.gif

תזהר משני דברים: - קודם כל, תזהר ממה שתעשה להם. יכול להיות ששני ילדים משועממים מהשכבה יחליטו להשתעשע ולתת לך כאפות בעורף. ויכול להיות שימאס לך ותרצה להחזיר. זה בסדר - רק קח בחשבון שאחרי כמה חודשים אצל מריו, אתה קצת יותר מסוכן ממה שנדמה לך... שים-לב לאיזה טכניקה יוצאת לך ובאיזה עוצמה! כי למרות ששני הילדים בטח נורא מעצבנים, אם מה שיצא לך זה צקי בכל הכוח לגרוגרת של אחד ובושי לעין של השני - אני לא בטוח שהתוצאות יהיו מה שהתכוונת שיהיו... אז מה שאני אומר זה - תגיב, אבל תשים לב שאתה שולט במה שאתה עושה. שיצאו מבוהלים - לא פצועים. - דבר שני, שים-לב למי אתה מחזיר ובאיזה סיטואציה. אם אתה תבלום יפה את הכאפה שלו ותחזיר לו בעיטה שתקפל אותו - זה "נחמד". אבל אם השלב הבא אחרי ההתאוששות שלו יהיה שליפת סכין... או האח הגדול שלו + 5 החברים הרחבים שבדיוק יצאו לחופשה מהכלא... אני לא בטוח שתצליח להתמודד עם זה. בינתיים. - בגדול, החדשות הטובות הן - שעם הזמן זה כבר לא ידאיג אותך... בהמשך הלימודים, יספיק מבט אחד שלך כדי להבהיר לסובבים שלך שלא כדאי להם לתת לך את הכאפה... בהצלחה...

zedprime

New member
יש הרבה דרכים של הגנה עצמית

לא כולם כוללים מעשה אלימות הכרחי , במידה ויש ילדים בכיתה שלך שמעצבנים אותך - ישר למורה/מחנכת/מנהל. בסוף הם יעזבו את הנושא - ללכת מכות? אף פעם לא משתלם במקרים מהסוג הזה.

frodo1

New member
אני מתכוון

אם אני הולך מכות לא אם מעצבנים אותי.

mickeym

New member
תתחיל בהגדרת "התקפה"

האם מדובר בהתקפה מילולית? אם כן, ממש לא שווה להיכנס איתם לעימות פיזי. אם מדובר בתקיפה פיזית, אזי כן, הגן על עצמך, אבל שים את הגבול בין תוקפנות כתגובה ובין הגנה עצמית. אני אתן לך דוגמה. כשהייתי בכיתה ו´, זה היה אחרי שנתיים של לימודי קאראטה. ילד מהשיכבה שלי, התגרה בי וכשעניתי לו בחזרה (טמטום) הוא קפץ עלי. בגלל הכעס, והרצון שלי להראות לו מה זה, הכנסתי לו מכות רציניות, שבדיעבד לא הייתי צריך לעשות. יכלתי בשקט ובשלווה להדוף אותו ממני מבלי לפגוע בו.

כן ולא.

אם אתה הולך איתם מכות, אז שניכם הולכים מכות ונהנים מזה. ז"א אם אתם לא מוציאים עין אחד לשני. הגנה עצמית זה משהו אחר לגמרי. הגנה עצמית זה לא מכות. אם מתקיפים אותך על אמת, אם באמת מנסים להרוג אותך במובן שתמות, או תישאר נכה, אז קודם כל תברח. זה לא דומה למכות עם החברה מהכיתה, זה לא דומה למה שלמדת באמנות לחימה, זה לא דומה לשיפשוף ברגל או תיקול בכדורגל. אם מתקיפים אותך - ברח. זה הדרך הכי טובה שאתה יכול להגן על עצמך באמת. מכות עם החברים והגנה עצמית? מה הקשר?

לגבי שאלתך

אנו נוהים לעשות הפרדה בין מצב רחוב לבית ספר בבית ספר לא תפגע לחבריך לבית הספר ויש לך דרכים שונות להגן על עצמך ואם הינך מבובל שאל אף את המדריך שלך, אך לדוג´ אם בבית ספר תרגיש סכנה אמיתי אתה תגן על עצמך לא תהרוג את התוקף ותפנה אח"כ לגורמים המתאימים לרוב ההרתעה שתגרום על ידי כך שתגן על עצמך ללא תגובה אלימה ירום לו להירצע ממך ולחשוב פעמיים כאשר ברחוב זה שונה

mickeym

New member
שאלה על אתיקה בלחימה....

מבלי להתייחס ספציפית להודעה של פרודו, איך אתם מצליחים לשמור אגרסיות (שיכולות להיות קשורות לאלף ואחד דברים) בתוככם כאשר אתם נתקלים בכזה מצב? יך אתם מצליחים לשים את הגבול? כי כשאני הייתי מתאמן, הייתה בי תחושה עצומה של שחרור וקטרזיס כשפרקתי את האגרסיות באימון. איך דואגים שלא לפרוק אותם יותר מדי? מיקי

amir_aikido

New member
לא יודע - עדיין מתחבט בנושא

שאלה מצוינת והתשובה שלי היא מאוד פשוטה - כשאני אגיע לשם אני אספר לך, כרגע אני נוכח לדעת שאני עוד רק בתחילת הדרך בנושא. ועדיין לומד איך להתמוד עם האגרסיות שלי כשהן עולות. אחת התשובות שלי היא שאחרי שפורקים את כל האגרסיות באימון - לא נשאר עודף לפרוק בעימות. תשובה אחרת היא שהאימון באמנות לחימה אמור להביא אותך לשליטה על האלימות שבתוכך כדי שתוכל לתעל אותה לפעולה יעילה. אלא שאם אתה כבר בשליטה על האלימות והאגרסיביות שלך, אז אתה כבר יכול גם לעצור אותה ולא רק לתעל אותה לפגוע יותר. אמיר

Sensei

New member
Dealing with agression

Dealing with agression doesnt start at the Dojo,it should have started when your parents Emotionaly Educated you or at least started.Basically each child should be allowed to express his anger or his negative agressive feelings.He should learn to be able to identify his different feelings and then within time he learns to LIVE WITH LIFES EMOTIONAL PAINS.Through the years of growing up the child and already young adult learns to feel his own emotions with out the urgent need of releasing them and displaceing them.It is never too late in life to go through this process ,but the older one gets it gets harder. At the Dojo we should be focused on the technique being done .For example when one is hurt,by not relating to the pain verbally and not focusing upon it we tend to let the pain go.Here too by being focused and not allowing ourselves to get involved with the emotional pain caused by our frustrations and anxieties we learn to let go and accept the pain. Aggression is one of the ways we deal with our anxieties in life.By being active at work in the community and in the family we learn to channel our agressive feeling positively.This lesson is the most important lesson to be learned at the Dojo-- TO LIVE WITH OUR FEELINGS AND ACCEPT OURSELVES-THE MOST IMPORTANT!!!

למעלה