צריך עזרה!

avstern

New member
צריך עזרה!

שלום לכולם! אני סטודנט באוניברסיטה הפתוחה (עדיין כיף להגיד שאתה סטודנט כשאתה בכיתה ט´
.... ). אני בקורס אשנב למטמטיקה בתואר ראשון במדעי המחשב, ויש לנו ממ"ן להגיש בקרוב (16). מישהו יודע איך פותרים את שאלה 2? הצלחתי את כל השאר וזאת השאלה היחידה שנשארה לי...

SilentWave

New member
צריך עזרה!

תכנס לאתר תלם של האו"פ, ושם בחר את הקורס המדובר. הכנס לפורום של הקורס, וכמעט בטוח שתמצא את מה שאתה מחפש. גל

Deathatred

New member
בהתחשב בכך

שאין לנו עותק של הממ"ן הנ"ל רצוי שתפרסם במפורש את השאלה כאן. נסה לשאול גם בפורום של אתר התקשוב של קורס.

avstern

New member
השאלה:

נתונה מערכת האקסיומות הבאה: 1.קיימים לפחות 2 נקודות 2.קיימים לכל היותר 3 ישרים 3.כל שתי נקודות נמצאות על 2 ישרים שונים הוכח שהמערכת היא בעלת סתירה הסתירה היא שאם אקסיומה 3 מתקיימת יש יותר מ3 ישרים, אבל לא הצלחתי להוכיח את זה..

גרעאפס

New member
גם לי היתה השאלה הזאת בדיוק

כשעשיתי את הקורס לפני כמה סמסטרים. אני עשיתי את זה בדרך קצת מסובכת נדמה לי. מה שעשיתי הוכחתי שני משפטים הפוכים בהסתמך על האקסיומות הנ"ל. משפט: כל נקודה נמצאת על 3 ישרים בדיוק. ההיפוך: קיימת נקודה שלא נמצאת על 3 ישרים. באמת נדמה לי שאפשר לעשות זאת יותר פשוט. תגיד לי אם אתה מצליח.

avstern

New member
אני המון זמן מנסה את השאלה ולא

מצליח. אתה יכול לתת לי כיוון לדרך הוכחה שלך? תודה

....

קיימות 2 נקודות A ו-B. הן נמצאות על L1 ועל L2. אם כן בלי הגבלת הכלליות קיימת C על L1 ולא על L2. קיים L3 שעובר ב-A ו-C. ושוב קיימת D על L2 או על L3 אך לא על שניהם. C לא נמצאת על L2 וכן D לא על L1 או [אבל לא שניהם יחד] לא על L3, ולכן C ו-D נמצאות על ישר אחד בלבד...

למעלה