צריך עזרה...

Funtom1010

New member
צריך עזרה...

שלום לכם! רציתי לדעת איך מטפלים בפרפקציוניזם (עצמאית), תרגילים וכו. תודה מראש.

sharpantie

New member
אם אתה מרגיש

שהפרפקציוניזם מקשה עליך את החיים ומפריע בתפקוד היום יומי אתה צריך עזרה מקצועית. אם הפרפקציוניזם שלך הוא בעוצמה כזו שאתה לא מוכן להתפשר על שום דבר שהוא פחות מהטוב ביותר האפשרי, לא תוכל לדעתי להשתחרר מזה בטיפול עצמי. התכונה הזו כשלעצמה היא טובה מאוד כל עוד היא מביאה את האדם להישיגים משמעותיים בחייו. ברגע שזה הופך לנטל ומסבך את התיפקוד היום יומי ( למשל, התעסקות בפרטים קטנים עד כדי איבוד המטרה שאליה רצית להגיע....), הטוב ביותר הוא להעזר בטיפול.

miriblank

New member
אני ממליצה ...

אני ממליצה לקרוא את הספר של טל בן שחר "אושר אפשרי" , הוא מדבר בו הרבה על פרפקציוניזם ונותן תרגלים. זה יכול לעזור אולי בלהבין את העניין הזה יותר. וכמובן, אם זה ממש מפריע בחיי יום-יום - טיפול לא יזיק.

גרא.

New member
Funtom1010,בפרפקציוניזם,אפשר לטפל בגישה

קוגנטיבית התנהגותית.אישית איני מאמין בטיפול עצמי דרך קריאת ספר זה או אחר.

Funtom1010

New member
תודה לכם...

sharpantie, תודה רבה! גרא, אתה יכול לפרט קצת? כוונתך לטיפול פסיכולוגי? מירי, תודה על ההמלצה... הזמנתי את הספר.

גרא.

New member
Funtom1010,רצ"ב קישור קצר המסביר בכמה

מילים מהו טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT).מיידע רב יותר תוכל לקבל באתר של ויקיפדיה בערך הזה.

יש קצת סתירה

כשפרפקציוניסט רוצה לטפל בעצמו. הרי תרצה שגם הטיפול העצמי יהיה פרפקט, לא? וכל הרעיון הוא ללמוד להתרגל ולקבל גם דברים שהם לא פרפקט... איך תעשה את זה בדיוק בעצמך, לא ברור לי.

למעלה