צריך עזרה

MdaMen

New member
צריך עזרה../images/Emo53.gif

שלום! אני בן 15 וחצי ואני מתנדב במד''א מזה כמה חודשים (עשיתי קורס 60 בסוכות) לא יודע אם זה בכל התחנות אבל בתחנה שלנו מחייבים חונך שז''א שאתה חייב לעלות עם אותו מתנדב בוגר למקרים עד שהאחראי מתנדבים מחליט שאתה יכול לעלות לבד ועד אז מחוייבים לעלות רק עם החונך. השבוע הלכתי למשמרת והחונך לא היה ולא היה שום מתנדב בוגר בתחנה רק המשמרת שלי שכולם חדשים, החונך לא הגיע. אחרי כמה זמן היה מקרה בלבן ועלינו כמה מתנדבים חדשים ללא חונך כי לא היה חונך והכל הלך טוב במקרה. אז כשחזרנו היו כמה מתנדבים חדשים בתחנה שהגיעו והם הלשינו עלינו שעלינו בלי חונך והשעו אותנו עד הבירור עם האחראי מתנדבים. (אנחנו מושעים מיום שלישי כבר). השאלה שלי היא האם מותר להם להשעות אותנו ככה עד לבירור בגלל שעלינו בלי חונך למרות שזה לא המקרה הראשון ולא השני שלנו וזאת גם לא המשמרת הראשונה ולא השניה שלנו? והאם לאחר הבירור הם יכולים גם להשעות אותנו לכמה חודשים או להעיף אותנו בכלל ממד''א? תודה מראש לכל המגיבים! נ.ב אם מישהו יכול להביא לי את נהולי הפעלת המתנדבים במד''א בלינק או קובץ או לא משנה במה אני אודה לו מאוד.

E y a l H

New member
תפנה ליו"ר מתנדבים/אחראי מתנדבים...

כעקרון זה סתם טיפשי אני לא מוצא שום סיבה להעמיד אותך לבירור,תפנה לאחראי מתנדבים ותסביר לו שלא היה מתנדבים שיכולים לחנוך ולכן העדפת לעלות לנסיעה ללא חונך מאשר להשאיר נהג לצאת למקרה לבד. בכל מקרה זה לא סיפור גדול,אני חושב שמה שעשית היה אחראי,בכל מקרה אם עושים לך בעיות תפנה לאחראי תחנה או לאחראי מתנדבים אזורי. מאיזה תחנה אתה? אייל מד"א ק.מלאכי.

בגדול... כנס ותקרא

הסיפור הוא שיש נוהלי מד"א ארציים, ויש נהלים לכל תחנה... קודם כל, אם עלית למקרה בלי חונך לאחר שעברת מספר משמרות והנהג הסכים לקחת אותך איתו, זאת בסך הכל אחריות של הנהג לפעילות שלך באמבולנס. פשוט תיגש לאחראי המתנדבים ותסביר לו, שהיה מקרה, הלבן היה ריק ממתנדבים אחרים ועלית כדי שלא יסעו ריקים. פרט לעובדה הזאת, עד לפני מספר שנים, מתנדבים היו מסיימים קורס ועולים לאמבולנס שבוע אחרי הקורס כבר ולבד.... וכל אלה הם היום, מד"צים, אחמ"שים וכו', מי חנך אותם? מי השגיח? אז התשובה היא שרק הנהג השגיח על הפעילות שלהם באמבולנס ואין שום סיבה שאם פעם אחת עלית לאמבולנס ללא חונך אז ישעו אותך.

orend123

New member
בקשר לנוהל

תשמע בקשר לנוהל להפעלת מתנדב חדש, רכז מתנדבים (ואני מדגיש רכז מתנדבים ולא אחראי מתנדבים, רכז מתנדבים= מי שעבר קורס רכזי מתנדבים) יכול לבצע כל מה שהוא רוצה על מתנדב חדש וזאת גם להשעות לתקופה לא מוגבלת וגם להוציא משורות מד"א (מתנדב חדש= עד חצי שנה מיום קבלתו לתחנה). כמובן הינך זכאי לבקש וועדת משמעת ובירור הוגן, וגם על זה אפשר לערער. קובץ עם הנהלים לא נראה לי שיש אחרת לכל מתנדב כבר היה (ואם למישהו כן יש אני אשמח לקבל) בהצלחה. (אגב, מה זה עלינו כמה מתנדבים? אסור שיעלו יותר מ2 או 3 באישור מנהל)

אז ככה

קודם כל לא היית צריך להעלות בלי חונך מעבר לעובדה שזה עלול להיות מסוכן עברת על נהלי התחנה שלך. בעקרון אם הנהג יודע שאתה חדש ומוכן לקחת את הסיכון איתך אז בעיה שלו, הוא בחר לקחת אותך ובברור תוכל להגיד את זה... באופן כללי לא משעים לכמה חודשים ואני לא מאמינה שבגלל זה תעוף ממדא בכל מקרה בהצלחה...

MdaMen

New member
תגובות...

שאמרתי שעלינו כמה מתנדבים התכוונתי ל-3 לא חרגנו מהנוהל... הבעיה היא שהאחראי מתנדבים בא לתחנה אחרי שחזרנו (מישהו הלשין) והתקשר לרכז מתנדבים=זה שעשה קורס והוא כבר רכז 10 שנים. והוא אמר לו להשעות אותנו עד הבירור שיעשה היום (יום ראשון) או מחר... אנחנו צריכים להתקשר ולברר הוא אמר לנו. הרכז מתנדבים שלנו פעם היה מעיף על ימין ועל שמאל ממד''א בלי להתחשב עד שנה שעברה שכל המתנדבים צעקו עליו ועשו לו בלגאן והוא הפסיק עד השנה שהוא אמר שהוא חוזר להעיף... הנהגת של האמבולנס ידעה ששלושתינו חדשים והעלתה אותנו כי לא היה שום חונך בתחנה. לא הבנתי מה עלול להיות מסוכן בזה שאני עולה בלי חונך? זה לא המקרה הראשון שלי והיו לי מקרים יותר קשים מזה ואני חושב שזה שטות עדיין לעלות עם חונך כי בסה''כ כולם כבר יודעים טוב והיו כבר לא מעט מקרים וגם מקרים קשים והרוב יודעים לתפקד טוב מאוד תחת לחץ ולבד אז הם לא צריכים להמשיך לעלות עם חונך רק בגלל שיש בודדים שלא יודעים עדיין טוב. ומה גם שזה עושה אותנו תלויים בחונך כי אם הוא לא מגיע ואין חונכים אז אנחנו לא יכולים לעלות למקרים וככה אנחנו גם לא יכולים לבוא מתי שאנחנו רוצים אנחנו צריכים לברר קודם אם יש חונך בתחנה כי אם אין אז לא שווה לנו לבוא כי אנחנו לא יכולים לעלות למקרים ואין הרבה חונכים=מתנדבים בוגרים בתחנה יש אולי איזה 10 והם בקושי באים הם באים רק למשמרת של החניכים שלהם ומי שבא גם לבד שאין לחניכים שלו משמרת מעדיף לעלות לאט''ן מאשר לעלות איתנו בלבן. ועכשיו כשהמתנדבים החדשים=אנחנו באנו אז תמיד יש מתנדבים בתחנה ולא יוצא מצב שאין מישהו בתחנה גם שאין לו משמרת ולרוב אנחנו סתם באים כי אין חונכים. נ.ב מי ששאל מאיזה תחנה אני אני מדימונה.

זה מאוד מסוכן

יש סיבה שאתה עדיין בחונכות, חונכות באה ללמד לעבוד, וחמוד עם כל הכבוד גם אחרי 30 נסיעות עדיין לא יודעים לעבוד כמו שצריך, וזה מאוד מסוכן, במקרים קודמים היית עם חונך אז בטח שידעת לעבוד אבל מה יקרה במקרה הקשה הראשון בלי חונך? זה מסוכן, החונכים הם מתנדבים מנוסים יותר שלפעמים רואים דברים שאתם החניכים לא רואים בגלל הנסיון... אני יכולה לספר לך שאתמול הייתי בנסיעת לבן שישבה לידי חניכה שלי שכבר מזמן סיימה חונכות אבל קורה, במקרה הקשה היא נלחצה, היא גם זיהתה שהוא פצוע בינוני... והיא עובדת מצויין... זה דברים שרק הניסיון מלמד... ובשביל זה קיימת חונכות (וגם כדי ללמוד לעבוד)...

Daffynes

New member
הא??????

אתם באים לתחנה סתם ומקווים למשמרת? אין אצלכם משהו כמו סידור או קביעת משמרות ורק מי שרשום עולה? אצלנו אין מצב שתגיע לתחנה ותוכל לעלות לאנשהו אלא אם כן מישהו ביטל או הבקיז או שבמקרה יש מקום והנהג מציע לך להצטרף... ד"א, אני מסכימה עם אקונומיקה, אם אתה עדיין חניך יש לזה סיבה וכנראה שאתה עדיין צריך ליהיות עם מישהו יותר מנוסה ממך שיהיה לך ממי ללמוד חוץ מהנהג.

MdaMen

New member
ברור שלא

יש קביעת משמרות והכל אבל יש ימים שאין בהם משמרות (כמו שישי שבת) וימים שיש בהם רק משמרת אחת אז מתי שאין משמרת באים וגם באים למשמרות של אחרים. אין לזה סיבה שאני עדיין חניך... פשוט הרכז מתנדבים החליט שצריכים להיות תקועים עם חונך מלא זמן, הבוגרים רמזו שזה ימשך עד שנה הבאה או במקרה הטוב סוף שנה אבל אני יגיש בקשה עוד איזה חודש שהעניין הזה ישכח לעלות בלי חונך ואם צריך יש לי המלצות מהחונכים שעליתי איתם

The Guide

New member
אין לכם מתנדבים ביום שבת במשמרת??

אני אישית יש לי משמרת ביום שבת ויש לנו מלא מתנדבים שמתנדבים מצאת שבת ועד הפינוי יש לנו משהו כמו 6-7 בכל שבת ואפילו יותר למרות שיש רק 3 או 4 שבמשמרת ויש לנו אפילו נהג מתנדב שפותח אמבולנס ככה שיש לנו 2 אמבולנסים ונט"ן

MdaMen

New member
אין במשמרת אבל

יש בתחנה מלא... ככה מי שבא ראשון עולה ראשון אנחנו עושים... אין משמרת של מישהו.

inyourhead

New member
עצה חשובה

אתה יכול לשאול פה כמה אנשים והם יספרו לך מה היה לי עם האחראי מתנדבים שלי בלאגן מפה ועד הודעה חדשה היום אני מתנדב מן המניין אחרי עונשים רבים והשעיות בקיצור העצה שלי הי כזאת אל תנסה לאיים ו/או לפנות לוועדת משמעת או לאחרי מתנדבים האזורי גם אם אתה הכי צודק בעולם ותלמד מניסיון מר זה רק ירגיז את האחראי מתנדבים שלך ובסופו של דבר על הדבר הכי קטן הוא יעיף אותך אז כל אלה עם ההצעות על לפנות לוועדת משמעת או לא.מתנדבים אזורי תאמינו לי זה לא עובד מ נ י ס י ו ן.

MdaMen

New member
אתה מכיר אותו?

אמרת לו על מה שכתבתי פה? הוא ראה את זה?

amitp

New member
וחוץ מזה שיש הגיון

א. יש, ועוד איך יש הגיון בשיטת החונכות, גם במצבך ועם הנסיון המועט יחסית שיש לך. זה לא אומר שעדיף במקרה כזה שתשאיר אמבולנס ריק, אבל... זה תלוי בשיקול הדעת של האחראים בתחנה שלך. ב. ופה הנקודה העיקרית - זה פחות חשוב האם החוק שיש בתחנה שלכם הוא הגיוני או לא. חוק זה חוק. מחר תסיים קורס פאראמדיקים, ולפי דעתך אחד הפרוטוקולים לא יהיה הגיוני. האם זה אומר שמותר לך לטפל על פי דעתך האישית? לא, כמובן שלא. כך שמבלי להכנס לשאלה האם החוק הוא הגיוני או לא - אין לך הצדקה לעבור עליו, לפי דעתי לפחות. אני מקווה שהמקרה הזה יסתיים בלי סיבוכים מיוחדים, ושתחזור להתנדב במהירות האפשרית.

The Guide

New member
אל תדאג מנסיוני......

אצלנו בתחנה החונכות התחילה מהקורס שלי שהיה בערך לפני קצת יותר מחצי שנה אבל למרות זאת אני עליתי על ארבעת הנסיעות הראשונות שלי, שחלקם היו קשות חלקם פחות, לבד ואף אחד לא אמר לי כלום אבל לפני שעליתי אמרתי לנהג שאני מתנדב חדש למרות שלפי דעתי אין רע בלעלות על נסיעות אפילו אם אין לך חונך אבל העיקר לא בנסיעה הראשונה שלך העיקר שתדע קצת, שיהיה לך קצת נסיון אפילו ואז לפחות מצדי אתה יכול לעלות לבד. למרות שהוציאו לכך חוק שאסור לעלות בלי חונך לא נראה לי שרכז המתנדבים אצלכם יכול להשעות אותך ואפילו אם כן לא נראה לי שלהרבה זמן אז אל תדאג ואם הוא באמת ישעה אותך תפנה למישהו תמיד יש מישהו מעליו בשרשרת הפיקוד של מד"א ואם צריך תפנה אפילו לאחראי מתנדבים כלל ארצי העיקר שלא תיכנע.

MdaMen

New member
אני כבר דואג...

אני בערך כמוך זמן מתנדב והייתי כבר לא במקרה אחד או שניים בהרבה יותר והיו לי מקרים קשים גם... מצידך אתה יכול לעלות לבד אבל הבעיה שאתה לא האחראי מתנדבים... זה לא רק שנראה לי שהוא יכול להשעות אותי הוא כבר השעה אותי עד הבירור שצריך להיערך סוף שבוע ככה...

למעלה