צריך עזרה עם תרגיל.

Br33z3R

New member
צריך עזרה עם תרגיל.

שלום, הייתי שמח לקבל עזרה עם התרגיל הזה. עשיתי תרשים כוחות ואני לא בטוח אם הוא נכון בכלל. בכל מקרה, אני לא מבין כל כך את הניסוח של השאלה - מה אני צריך למצוא ואיך? תודה

johngalt2

New member
כן, הוא נראה בסדר גמור

לגבי הפתרונות: א. תעשה משוואות של הכוחות: T3 = 2T1 = W2 T1cosα = f_s = \miu N = \miu (W1-T1sinα) ZZ ותמשיך משם. ב. אוקיי, כבר יש לך אותה. ג. זה קצת יותר טריקי. אתה יודע שהגלגלת לא בתאוצה, ולכן הציר חייב להפעיל כוח שמאזן בדיוק את את המתיחויות שהחוט מפעיל עליה. לדעתי זה נותן את המשוואה: Fx = -T1cosα Fy = T1(1+sinα) ZZ מכאן כבר אין בעיה למצוא גודל וכיוון.

Br33z3R

New member
היי. תודה רבה על התגובה - אבל לא כל כך הבנתי.

...את סעיף ג'.
אשמח אם תוכל להסביר לי אותו שוב.

johngalt2

New member
סבבה -

תראה, הגלגלת הזו לא זזה לשום מקום, וזה אומר שבהכרח סכום הכוחות שפועלים עליה הוא אפס. אנחנו יודעים שהחוטים מפעילים עליה כוחות מסויימים, ואנחנו יודעים מה הם, אז מה שללא ספק קורה, זה שהציר שמחזיק את הגלגלת מפעיל כוחות שמאזנים בדיוק את הכוחות של החוטים. משם אנחנו יכולים למצוא את הכוח שהציר מפעיל.

Br33z3R

New member
אני מצטער שאני קצת מציק לגבי השאלה הזו אבל...

הכח שכביכול "מאזן" את הגלגלת A הוא T3 (זה שמחבר את גלגלת A לתקרה) שפועל בניגוד ל-2T1 , לא? (T1 הוא החוט הארוך שמחבר את W1 ,עובר דרך שתי הגלגלות ומתחבר לתקרה בסופו של דבר). כלומר , מה שאני לא מבין זה - מהו בדיוק אותו "ציר" שעליו מדברים?

johngalt2

New member
לא בדיוק

מה שמחזיק את הגלגלת מלמעלה זה לא חוט, כי אם זה היה חוט הגלגלת לא הייתה קבועה במקומה. זה ציר קשיח (סליחה אם לא שמתי שהתייחסת לזה בתור חוט כשעשית את התרשים - שם יש טעות.) אני מציע לך להסתכל על זה כמו שאמרתי - לא לנסות להבין איך בדיוק הציר עובד וכו', כי זה לא רלוונטי כל-כך לפתרון. פשוט תשתמש בעובדה שבגלל שהגלגלת קבועה במקומה, סכום הכוחות עליה הוא אפס.

Br33z3R

New member
וואי אני פשוט לא מצליח להבין מה לעשות....

אולי תוכל בבקשה לשרטט לי תרשים כוחות שמתאר את הכוחות הפועל על ציר הגלגלת. אני פשוט לא מצליח להבין איך לחשב את זה.

johngalt2

New member
אין לי כאן אפשרות ממש,

אבל אני שוב אומר: עזוב את הנסיונות להבין מה זה בדיוק הציר ואיך בדיוק הוא מפעיל את הכוח שהוא מפעיל - זה לא מעניין במקרה הזה. יש לך את כל הכוחות שהחוטים מפעילים - הכוחות הם כמובן בכיוון של החוטים. פשוט תמצא את השקול של הכוחות האלו, והכוח שהציר מפעיל חייב להיות המינוס של הוקטור של הכוחות השקולים שמצאת - אחרת הגלגלת הייתה מתחילה להאיץ למטה.

למעלה