צריך עזרה, מה לעשות?!

צריך עזרה, מה לעשות?!

הכרתי בערך לפני 3-4 חודשים מישהי בעבודה שלי. הכרנו דיברנו המון ועכשיו אנחנו בקשר. לא קשר כזה שנפגשים פה ושם אלא איסיקיו/טלפון וכאלה. היא בת 20 בקרוב, ואני רק בן 17, אני מרגיש שהיא כמו אחות בשבילי, וכנ"ל אני בשבילה-כמו אח. אין לה חבר, אבל היא מחפשת מישהו. החברים שלה זה לא החברים שלי, יש לה חברים שהיא מסתובבת איתם ונפגשת איתם, ואני עם החברים שלי. בזמן האחרון חשתי משיכה מהצד שלי כלפיה, ואני שם לב שהיא שמה לב שהתחלתי להימשך אליה, אבל מצד שני אני גם לא יכול ולא רוצה, כי היא כמו אחות בשבילי, ואפילו יכולה להיות אחותי הגדולה בגלל הגיל. אני משאיר את זה בתור "לא יהיה כלום", אבל אם יהיה אז ברוך הבא. אתם יכולים לעזור לי, לייעץ לי-מה לעשות, איך להמשיך, לתת טיפים, משהו? אני לא יודע מה לעשות...!

sh53

New member
יצאתם פעם יחד?

עם החברים או בלי החברים, או שאתם נפגשים רק במסגרת העבודה? ניסית להציע לה לצאת אחרי העבודה לאיזה שהוא מקום?

sweetdreams

New member
האמת.. זה לא נראה שאתה ממש רוצה

או שאתה כן רוצה, אבל בקטנה, לא מי יודע מה להוט.. או כמו שאתה ניסחת את זה "אם זה בא אז ברוך הבא".. אז במצב הזה, שזה לא לגמרי ברור לך שזה מה שאתה רוצה, או שזה כן ברור שלך שזה לא ממש מה שאתה רוצה, אין פה ממש בעיה. פשוט תמשיכו רגיל כמו שאתם עכשיו, וזהו.. עכשיו.. אם אתה כן רוצה, אז דבר ראשון שהייתי מציעה לך זה להפטר מגישה של הלא-יכול.. עניין הגילאים זה שטויות. 17-20 זה לא כ-ז-ה הבדל.. מה שכן יכול לשנות זה אורח החיים שלכם, ז'תומרת אני מניחה שאתה עכשיו בתיכון או לפני צבא, היא כבר בטח לקראת שחרור, או השתחררה. מתחילה לעבוד/ ללמוד/ לחסוך כסף לטיול.. אתה יודע, מה שעושים אחרי צבא.. עכשיו, אני אישית לא חושבת שזה כזה מפריע, אבל לא כולם חושבים ככה. יכול להיות שהיא (ואולי גם אתה) אחת כזאת שכן יפריע לה לצאת עם מישהו שלא נמצא באותו פרק זמן איתה, שלא חווה איתה את אותן חוויות, שנמצא בעצם בשלב אחר בחיים. ואני בכלל לא מדברת על האופציה שיכול להיות שהיא בכלל לא מעוניינת בקשר.. אז מה שהייתי ממליצה לך לעשות במקרה הזה, זה דבר ראשון לחשוב בעצמך אם סוג כזה של קשר יכול להתאים לך. כי אם לא, אז אין מה לדבר.. ואם אתה מחליט שכן, אז דבר שני לנסות להעריך מה המצב מבחינתה.. האם אתה חושב שהיא טיפוס שבאופן תיאורטי היה מנסה כזה קשר, וחוץ מזה אם נראה לך שיש מצב מבחינתה שהיא גם נמשכת אליך.. במקביל תנסה להתקרב אליה, אבל יותר בזהירות, כלומר שלב אחר שלב. תנסה להתקדם איתה לאט לאט ולתת לדברים לקרות כמה שיותר באופן טבעי ולא מאולץ, במידה והכל הולך חלק כמובן. ואם שניכם מעוניינים אז זה כבר יקרה, ואם לא, אז אתה כבר תשים לב.. מה זה אומר שאתה צריך לעשות בפועל?? אמרת שעכשיו אתם בסוג של קשר אייסיקיו/טלפון, ומדברים המון.. אז אולי להעמיק את השיחות בניכם, להגביר את הפתיחות והקירבה בשיחות איתה, לנסות ליזום מפגשים שבתחילה יהיו כמה שיותר טבעיים, כמו לצאת לשתות קפה בזמן ההפסקה שלכם, או אפילו להציע לה ללכת לשתות קפה אחרי העבודה, לפני שאתם חוזרים הביתה.. להציע לה אולי טרמפ הביתה (אם זה רלוונטי).. אם הדברים האילו נענים בהסכמה מצידה אז זה ייאפשר לך להתקרב אליה יותר, ותוכל לשים לב אם הקירבה שלך נעימה לה או לא.. בהתאם לכך תדע אם להתקדם עוד טיפה בקשר איתה או לעצור ולחזור לנקודה שלשניכם היה נוח בה.. בהצלחה

כל מילה זהב!

קחו דוגמה: אני בן 18, חברה שלי 23. אנחנו מסתדים מעולה ואוהבים עד מוות וזה רק בגלל הרצון להצליח שתמיד היה לנו, למרות כל הקשיים שהיו (והיו!).

למעלה