צריך עזרה דחוף!!!!!

yuvalzr

New member
צריך עזרה דחוף!!!!!

יש לי וינדוס אקס פי ואני רוצה להפעיל את המחשב במצב של דוס (שבכלל לא יכנס לווינדוס) אם מישהו יכול לעזור לי (ולהציע לי משהו שלא כולל לפרמט את המחשב) אני יודה לו יובל

voguemaster

New member
אי אפשר

ב-2000 ו-XP לא ניתן לגשת ל-DOS, אלא רק מתוך ה-WINDOWS (וזה לא אותו דבר, שנינו יודעים). כדי לגשת ל-DOS אתה צריך לפחות דיסקט אתחול עם DOS... אלי

yuvalzr

New member
דבר ראשון תודה.... דבר שני.....

זה עדין לא נותן לי גישה לכונן סי יש רעיונות מה לעשות??

אלדד26

New member
אם פירמטת אותו ב - NTFS

אז אני לא יודע איך תוכל לגשת אליו. אולי יש איזשהו utility שיכול לקרוא NTFS מדוס, אבל אני בספק. אולי יש recovery tools של Windows XP שכוללים גם דבר כזה...

yuvalzr

New member
שוב תודה... יש לכם...

אולי מוסג איפה אני בודק את הדברים האלה, או איפה אני יכול לברר אם האופציה קימת????

אלדד26

New member
הצעות לחיפוש

נסה ב - technet של Microsoft, או אולי ב - MSDN. נסה באתר שלהם, או באתרים שמציעים תמיכה טכנית ב - Windows. אתה יכול גם סתם לזרוק כמו מילים ל-google כמו למשל "DOS NTFS UTILITY" או דברים בסגנון.

voguemaster

New member
יש אבל אני לא זוכר מאיפה הוא בא

וחיפוש בגוגל לא מעלה כלום...

yuvalzr

New member
פרמטטי ב NTFS ...

זה הבעיה אבל חבר שלי אמר לי שהוא יביא לי תוכנה שנקראת מג´ייק פארטישין שמאפשרת ליצור מחיצות בלי לפרמט... שמעתם על זה משהו???? ואז אני יוכל לפרמט מחיצה ב fat32 וזה יפתור את הבעיה, נכון? יובל

אלדד26

New member
בערך

אם יש לך מקום פנוי על הדיסק, תוכל להפוך אותו למחיצה נפרדת, ואז אני חושב (אל תתפוס אותי במילה) שבאמת תוכל לפרמט אותו ל - fat32. כמובן שהשטח הקיים ב - C לא יהיה נגיש. תוכל להעתיק קבצים מ - C למחיצה החדשה.

voguemaster

New member
כמובן!

Partition Magic 7 גרסא מעולה של תוכנה מעולה. עושה בערך הכל ל-PARTITIONS. כמובן שצריך להיזהר וצריך בד"כ לעשות IMAGE לפני שמשנים משהו, אבל בעיקרון היא עושה דברים ממש יפים! אלי

yuvalzr

New member
תודה רבה

תודה רבה לכולם על העזרה, אם אני יצתרך עוד משהו אני ידע למי לפנות שוב תודה יובל

zontar

New member
ליובל.--------->

גש לפורום חלונות ושם כבר דנו בנושא מספר פעמים. תעשה חיפוש ותמצא את מבוקשך.

twiti

New member
partition magic אכן יאפשר לך ...

... להמיר את המחיצה חזרה ל-Fat32. אין אפשרות לעלות למחיצה המוגדרת NTFS במצב DOS אלא דרך מעה"פ שהותקנה על מחיצה זו. ישנם אנשים רבים המעוניינים בדיסקט אתחול ל-winnt (הפועל תחת מערכת קבצים NTFS) אך הדבר נכון להיום בלתי אפשרי. לא ניתן לעלות לכונן NTFS דרך DOS.

למעלה