צריך עזרה דחוף!!

danielko1

New member
צריך עזרה דחוף!!

שלום לכולם!. אני מועמד ללימודי עתודה. הגשתי מועמדות ללימודי הנדסת חשמל ומחשבים בבן גוריון ולהנדסת חשמל ואלקטרוניקה בתל אביב. רציתי לדעת עד כמה שונים המסלולים אחד ממשנהו, באיזה מהם יהיו לי יותר אופציות לעבודה בעתיד בהיי-טק. אני נמשך יותר לתחום של האלקטרוניקה או החומרה במחשבים (לבנתיים, כי אני עדיין לא כל כך מתמצא בהכל). אז כמו שאמרתי, אשמח אם תוכלו לפרט לי על ההבדלים בין המסלולים (כי באתרי האוניברסיטאות זה לא ממש ברור), על אופציות העבודה העתידיות ועל תפקידים רלוונטיים בצבא. תודה ויום טוב.

PooKiPsiT

New member
אחרי 6 שנים בצבא

כנראה שיותר יעניין מעסיקים עתידיים מה עשית בצבא מאשר איזה קורסים בדיוק עשית באוניברסיטה. זה לא שתזכור משהו ממה שלמדת עד שתשתחרר...
העניין הכי חשוב כאן כנראה הוא השיבוצים, ובעניין הזה אני לא יודעת כמה מומחים יש כאן. כדאי לשאול/לבדוק במאמרים של פורום עתודה.

היונתן

New member
אח שלו

עתודה בחשמל זה BIG NO NO. ברוח הימים האלה - זה משהו שלא תסלח לעצמך עליו עוד הרבה שנים. לעומת חשמל עצמו שהוא מקצוע מצויין.

אחוקי

צ'מע, בשוק העבודה של המהנדסים, כמו בשוק העבודה בכלל, יש מחזוריות. פעם בעשר שנים בערך יש תקופת שפל. תאמין או לא אח שלו, אבל זה קרה ויקרה. מה שקורה אז, זה שלמהנדסים קשה למצוא עבודה. במיוחד לבוגרים חסרי נסיון. כן, כן אח שלו. בוגרי טכניון עזי לב כבר הסתובבו חודשים וחיפשו עבודה. ואז, לאחוקים העתודאים היה אפיק שאיפשר להם לצבור נסיון, וגם קצת דינרו. והמצב שלהם היה כנראה יותר טוב משל האחרים. כאילו בלי שום קשר, ולגמרי במקרה, דווקא עכשיו כל הבורסות בעולם קורסות. בנקים נופלים. אמריקאים ואחרים מאבדים את הבתים, וגם את התחתונים. יקח להם שנים לצאת מזה. ואז נשאלת השאלה, אחוקי, האם האמריקאים חסרי הבית ירצו לקנות איזה גאדג'ט גאוני בכסף רב, שמתבסס על הטכנולוגיה של סטארט-אפ מבטיח בארץ הקודש. אולי, ואולי לא. אז גם כאן יהיה מיתון, ופיטורים, ולא, לא תהיה מאזדה. ואפילו מהנדסים יחפשו עבודה. ואז אח שלו, אולי מצבם של העתודאים לא יראה רע כל כך. מה עוד, שהם יוכלו לרשום לעצמם בפנקס הקטן שהם עשו משהו גם בשביל המדינה, שיביא את סבתא להתגאות - ולא משנה אם היא באה לפה מגטו ורשה או מטריפולי.

אלנתן17

New member
אתה לא מציאותי, תקרא !

יש מחזוריות של תקופת שפל מידי פעם? וואלה לא ידענו... ככה זה בחיים וזה ממש לא שיקול ללכת לעתודה, אם אתה בן אדם מוצלח ויש לך ידע בתחום ונסיון אתה תמצא עבודה גם בזמנים קשים וכרגע אין מיתון לידיעתך, להפך! עתודה לדעתי נועדה לאנשים בינוניים, מצד אחד בעלי ביטחון סוציאלי אבל מצד שני ללא אפשרויות קידום משמעותיות (בעיקר במידה ולא נפלו על תפקידי פיתוח, מה שקורה בד"כ בהנדסת חשמל) והמשכורת בינונית ביותר. אז אני ממליץ למי שחושש להציע את עצמו לשוק ומוכן להתפשר ללכת לעתודה. אבל למי שיודע כי הוא באמת מוכשר - העתודה בהחלט רק מעכבת אותו להתפתח, בייחוד בהנדסת חשמל! עתודה בהנדסת חשמל זה אסון לכל הדעות! ואם אתה לא מאמין לי יש הרבה אנשים בפורום עתודה שישמחו להוכיח אותך על טעותך. ולסיום, גם בזמני שפל מצבו של האדם הרגיל טוב יותר משל העתודאי הכבול.

המממ...

אני לא ממש מתכוון להתנצח איתך, אבל כמה הערות קטנות. ראשית, אתה אומר "כרגע אין מיתון"... מעניין. בוא נדבר עוד שנה. שנית, אתה אומר "עתודה זה אסון לכל הדעות", אז הנה שלי יש דעה אחרת. לא שהעתודה נקייה מבעיות, אבל אני לא חושב שהיא אסון. שלישית, את דעתי על פורום עתודה כבר כתבתי פעם, אני חושב שרוב הכותבים שם הם לוזרים חבל"ז - לווינרים אין לא זמן ולא עניין להכנס לשם, כך שהדעות שיש שם מוטות. ומילה קטנה ואחרונה - הצבא הזה הוא לא של זימבבווה, ואם בגלל האויר החם בפורומים לא יהיו שם מהנדסים נורמליים, גם לך עלולה להיות בעיה.

shimonthecat

New member
בוודאי, תשמיט מילים מפיו

הוא אמר "עתודה בהנדסת חשמל זה אסון לכל הדעות", ולא "עתודה זה אסון לכל הדעות". יחי ההבדל הקטן. ולמה אתה חושב שכל הכותבים בפורום עתודה "לוזרים"?

ובכן...

טוב, קודם כל, התנצלות: הוא אכן אמר "עתודה בהנדסת חשמל", ואני ציטטתי "עתודה", כי אנחנו בפורום הנדסת חשמל, אז זה נראה לי מובן מאליו. סליחה מכל המתבלבלים. ולעניין פורום עתודה, זה עניין של פסיכולוגיה. הווינרים מסתכלים קדימה ולא אחורה. מי שיש לו עניין וזמן להסתכל על העבר ולא על העתיד הוא או סבאלה (ואז זה בסדר), או סוג של לוזר. יותר מכל אני מזלזל באנשים שלוקחים הלואות, נהנים, ומתחילים ליילל כשמגיע הזמן להחזיר. בפעמים המאד בודדות בהן הצצתי בפורום עתודה, ראיתי שיש שם לא מעט כאלה, ושזו אולי בעצם רוח הפורום. לדעתי פורום עתודה עושה נזק אדיר להרבה אנשים שעתודה היתה יכולה מאד להתאים להם, והם בורחים בגלל האוירה בפורום עתודה, ובאותה הזדמנות פורום עתודה גם עושה נזק נורא לצבא ולמדינה. אם היה לי זמן וכח, הייתי שורץ בפורום עתודה, רק כדי לאזן את נקודת המבט. אבל האמת, אני כל כך עסוק במה שאני עושה כרגע ורוצה לעשות בעתיד, שלמרות שלנצח יספרו אותי בתור עתודאי, אין לי זמן ועניין בפורום עתודה. אבל כאן אני כן מסתובב, ולפחות כאן אני מגיב.

הסבר נוסף בעניין לוזרים

תראה, הרבה מהיללות על שיבוצים הם בגלל שהתפקיד הוא לא תפקיד שבו מדברים רק עם נגדים, קבלים, טרנסיסטורים, מערכות הפעלה וגלבויים, אלא שנאלצים לדבר גם עם בני אדם - חיילים וקצינים מתחתיך, לצידך ומעליך. יש הרבה מאד עתודאים שהצורך לתפקד מול אנשים מאד מלחיץ אותם, או סתם לא עושה להם את זה. אז הם מייבבים, וטוענים שלא שיבצו אותם במקצוע, ושהם קיבלו חרא של שיבוץ. דעתי הדי מבוססת היא שהמהנדסים השווים באמת, אלה שגם יצליחו להקים סטארט-אפים ולהוביל אותם, או סתם לנהל קבוצות פיתוח ופרוייקטים, צריכים גם כישורים בין אישיים, ולהרבה מאיתנו אין. כל האנשים שקיבלו שיבוץ בתור קצינים טכניים בסוללת אני לא יודע מה, צריכים להגיד תודה שלוש פעמים ביום שאיזהשהו אירגון נתן להם להתנסות על חשבונו בניהול. כל החברים היקרים שקיבלו שיבוץ בתור קציני פרוייקטים, ועומדים מול ארון תיקיות ומפרטים, צריכים לברך חמש פעמים ביום שהם קיבלו הזדמנות ללמוד על חשבון משלם המיסים איך נראות עסקאות, איך נראה משא ומתן, ואיך עובדים ארגונים גדולים. אף מהנדס לא ישרוד קריירה של 40 שנה במקצוע בלי שיבין באנשים, בארגונים ובכסף, והצבא הוא מקום מופלא ללמוד את זה. אז כן, אני מבין שרבים מאיתנו יבכו בכי מר כי הם חשבו שיעבירו כמה שנים עם רק אם נגדים, וגילו לאכזבתם שבין הנגדים יש גם כמה רס"רים ולא רק נגדי פחם ונגדי metal film. אבל אם הם לא מצליחים לראות את החיוב בזה, הם די לוזרים בעיני.

אלנתן17

New member
תקרא.

אני אגיב לגבי הדברים האלו שאמרת: "כל האנשים שקיבלו שיבוץ בתור קצינים טכניים בסוללת אני לא יודע מה, צריכים להגיד תודה שלוש פעמים ביום שאיזהשהו אירגון נתן להם להתנסות על חשבונו בניהול. כל החברים היקרים שקיבלו שיבוץ בתור קציני פרוייקטים, ועומדים מול ארון תיקיות ומפרטים, צריכים לברך חמש פעמים ביום שהם קיבלו הזדמנות ללמוד על חשבון משלם המיסים איך נראות עסקאות, איך נראה משא ומתן, ואיך עובדים ארגונים גדולים." כידוע לך, רוב המתלוננים בפורום עתודה על שיבוצם כקפ"טים לא מרוצים מכך שהם צריכים לנהל פרויקטים כדבריך. ניהול פרויקטים בא בד"כ בשלב מאוחר יותר של החיים אחרי שהתנסית בתחום רבות ולא מיד. והבעיה עם זה היא שאח"כ כשהם יצאו מהצבא לא יהיה להם שום נסיון בפיתוח חומרה למינהם ואף מקום לא יקבל אותם לתפקיד ניהול בלי ניסיון! תקן אותי אם אני טועה אבל זה מה שסיפרו לי. כשאתה לומד תואר אתה מצפה להתמקצע בו לאחר שתסיים אותו, מה שברוב המקרים לא קורה למהנדסי חשמל (בניגוד למדמ"ח למשל). עובדה נוספת בתחומי ההנדסת חשמל והמחשבים המשכורות בוודאות בתעשיית ההיטק גבוהות משמעותית מאשר בצבא אז זה עוד סיבה לבכות. ולגבי הלוזרים? זה שהם ממורמרים אני מסכים איתך ויכול להיות שלא כל הדעות מייצגות את העתודה אבל לטעון שרובם לוזרים? רוב רובם של האנשים שם זה כאלה שהוציאו ציונים ממש גבוהים וקיבלו תפקיד בתור מהנדס חשמל למשל שלא תואם את הציפיות שלהם... צריך להחזיר את החוב? ל- 8500 שקל אתה קורא חוב (אני לא רואה כאן שום חוב אחר)? אני מחזיר אותו מחר אם אני אדע שאני הולך לקבל שיבוץ טוב. דווקא הפורום די מייצג אם תשאל אותי, תשאל שם אנשים שלמדו מדמ"ח הם יגידו לך שהשיבוצים טובים, תשאל אנשים מחשמל ויגידו לך שדפקו אותם. אז כנראה שיש משהו בדבריהם.

קצת הסברים ותיקונים

זה לא נכון שלא יקבלו קציני פרוקטים לעבודת ניהול בלי ניסיון קודם בפיתוח. חוץ מזה, הרבה עתודאים עושים שתי קדנציות או שלוש, וגם אם הם אכלו חצץ בראשונה, יהיו להם תפקידים יותר מקצועיים בהמשך. זה נכון שבשנים האחרונות המשכורות בחוץ גבוהות מאשר בפנים, אבל זה לא תמיד היה ככה, וזה גם לא תמיד יהיה. מסיבות עליהן אספר אולי פעם אחרת, שיא המשכורות של מהנדסים בצבא זה כאשר בחוץ יש שפל ואבטלה... החוב אליו התייחסתי לא היה הכסף אלא הזמן - שלוש שנים של דחיית שירות.

ועוד מילה אחרונה

כמי שמתלונן שאני משמיט מילים, אל תכניס מילים לפי. לא אמרתי שכל הכותבים בפורום עתודה הם לוזרים, ואני גם לא חושב ככה. אבל אני חושב שהרבה מהם הם לוזרים, והם משרים מאישיותם על הפורום ההוא.

shimonthecat

New member
סליחה, רֹב.

אתה מוכן לספר מה למדת, ובאיזה תפקיד אתה מועסק בצבא?

בבקשה

למדתי הנדסת חשמל. את התפקידים שלי לא אפרט, אבל תהיה בטוח שאני לא עובד בשביל ענף עתודה, מנהל הסגל או כל בירוקרט צבאי שהוא.

סבאלה

אני לא סבאלה, ולא ממורמר, אך יודע לזהות מיתון כלכלי כשהוא נופל עלינו.

היונתן

New member
כתבת כל כך הרבה ברבורים, שאין לי כוחות להגיב

מילא. אתה כנראה ממש צעיר או ממש תמים או שיש לך הרבה מזל.

היונתן

New member
../images/Emo8.gif

זה באמת הכי טוב להיות מכיוון שאת הימים בהם כתבתי מגילות לכל אחד שאמר (כתב) לי "סתם ממורמר"/"לוזר" סיימתי בערך ביום שבו קיבלתי תעודת מילואים, אני באמת לא רואה הרבה טעם להרחיב, למעט שתי נקודות: * בין מהנדסי החשמל שמטיפים נגד המסלול בפורום עתודה יש דוקטורנט בת"א, דוקטורנט בטכניון, איש היי טק בעל תואר שני מת"א, ועוד כמה מסטרנטים טובים מהטכניון (בהם אגב כאלה שהשירות שלהם לא היה נורא כל כך, וכאלה כמוני, שכן) לא נראה לי שמי מהם יכול להיקלע להגדרת לוזר רק בגלל שהוא מנסה למנוע מאחרים לעשות טעויות שהוא עשה. * לפי איך שאתה מדבר אני מניח שאתה משובץ/שובצת באחד המקומות הבודדים הטובים. תבדוק מה עושה מהנדס החשמל הממוצע בח"א, ח"י, חי"ח ואח"כ תגיד שזה תורם לו או למדינת ישראל משהו. בכל מקרה אני מאחל לך הצלחה ולפותח השירשור המקורי אני מציע לשקול בכובד ראש את ההחלטה כי בניגוד לנייקוויסט ידידנו רוב מהנדסי החשמל לא עוסקים במקצוע בצבא ומתחרטים על בחירתם.

למעלה