צריך עזרה בשאלה אחת

• פותח הנושא XYZ3
  • פורסם בתאריך

XYZ3

New member
צריך עזרה בשאלה אחת

השאלה בקובץ המצורף אני כבר מיואש

XYZ3

New member
אולי

יכול להיות שהצלחתי.. יצא לי מינוס חצי אבל כנראה(כמעט בטוח) שטעיתי אז אתם יכולים לבדוק אותי? המון המון המון תודה מראש

XYZ3

New member
כן גם אני לא... זה הסעיף היחידי

בדיוק בגלל העובדה שיש כ"כ הרבה נתונים חשבתי שטעיתי... אני יודע אולי הם רצו לעשות טבלה של 3X3 אז הם הוסיפו שטויות
בכל אופן תודה רבה

אופס...

הסתכלתי על הנוסחה לנגזרת של הפונקציה ההפוכה ושמתי לב שיש לנו טעות: למשל: כשמצאנו את הנגזרת ב-2 של הפונקציה ההפוכה ל-g חישבנו 1 לחלק ל-g´(2) אבל זה לא נכון! זה אמור להיות:
1/[g´(g^(-1) (2) )]​
ולכן לי בסוף יצא שהתשובה היא 3/7-.

XYZ3

New member
אתה בטוח?

אצלי במחברת רשום שהנגזרת של הפונקציה ההפוכה בY0 שווה לאחד חלקי הנגזרת של הפונקציה המקורית בX אפס כשF(x0)=y0 מצטער להטריד אותך שוב אבל יש לי גם עוד שאלה.. יש משפט אחד שאומר משהו כמו שאם הנגזרת של הפונקציה חסומה אז הפונקציה רציפה במידה שווה ואני לא בטוח אם זה המשפט המדויק כי הוא לא רשום לי במחברת אז אם אתה יכול לרשום לי אותו בדיוק וגם דרך להוכיח אותו(לאו דווקא דרך מלאה) זה יכול לעזור לי כאן בתרגיל (שוב בהנחה שמה שקישקשתי שם למעלה קרוב למשפט המקורי)

בסדר

שם לב שבמקרה שכתבתי y0=2 ו-x0 שווה ל- g^(-1)(2) d... הניסוח המדויק של המשפט: תהי f מוגדרת בקטע I וגזירה בו והנגזרת חסומה בקטע הנ"ל, אזי f רב"ש ב-I. הוכחה: ראשית, לפי הנתון לכל x ב-I מתקיים
abs(f´(x))<=M​
יהי e>0 נגדיר d=e/M. לכל x,y ב-I שמרחקם זה מזה קטן מ-d וגדול מ-0 מתקיים ע"פ משפט לגרנז´:
f(x)-f(y)=f´(c)(x-y)​
כאשר c נמצאת בין x ל-y. לפיכך מתקיים גם:
abs(f(x)-f(y))=abs(f´(c)) * abs(x-y)<=M*abs(x-y)<M*e/M=e​
כנדרש.

XYZ3

New member
אוקי.. תודה רבה!!!! אפילו הבנתי איך

להוכיח את המשפט

למעלה