צריך עזרה בכמה שאלות

sto00

New member
צריך עזרה בכמה שאלות

כדור נורה כלפי מעלה במההירות של 20.6 מגגו של בניין גבוה כשהוא עובר את הגג בדרכו מטה , כדור שני, b נזרק כלפי מטה במהירות 20.6 איזה משפט נכון א. כדור איי מגיע לקרקע לפני בי ב. מגיעים באותו זמן לרצפה ג. בי מגיע לפני אי ד. תלוי בגוהבה בניין ועוד שאלה בשאלה זו הכיוון "למעלה" נבחר ככיון החיובי. כדור נזרק כלפי מעלה. בשיא מסלולו: א. מהירותו שלילית ב. תאוצתו 0 ג. תאוצתו היא 10 ד. תאוצתו היא 10- אשמח להסבר קצר של משפט שתיים שברתי תראש ולא הצלחתי אני חושב שזה ד ובשני ג (אבל בגלל שאין פה היגיון אז זה יכול להיות ב)

תשובות

את האמת אני לא כ"כ בטוח, כי אני לא אוטוריטה בפיזיקה, אז אם כדאי לך לחכות לתשובה מהחבר'ה היותר כבדים, אבל זה נראה לי כמו רמה תיכונית שאני יכול להתמודד איתה בקלות. 1. התשובה היא ב', שניהם יגיעו באותו זמן, ואסביר. נניח, לצורך העניין, שאין חיכוך עם האוויר (אני די בטוח שזה נתון בתנאי השאלה, תקן אותי אם אני טועה), אם אתה זורק כדור למעלה במהירות 20.6 מטר לשנייה, האנרגיה הפוטנציאלית שלו ביחס לגג הבניין באותו רגע היא אפס, לכן כל האנרגיה שלו היא אנרגיה קינטית, והיא תלויה במסה ובמהירות (מסה כפול מהירות בריבוע לחלק ל-2). ע"פ חוק שימור אנרגיה, כשהכדור עובר את הגג, באותה שניה בדיוק, האנרגיה הפוטנציאלית שלו (ביחס לגג הבנין!) היא שוב אפס, ולכן כל האנרגיה היא קינטית. המסה לא השתנתה, מה שאומר שהמהירויות שווה למהירות ההתחלתית. אז מה יש לנו כאן עכשיו? שני כדורים עם מהירות התחלתית שווה, לאותו כיוון נופלים מאותו גובה באותו זמן. הם יגיעו ביחד. 2. "בשיא מסלולו" הכוונה היא לרגע שבו הוא נמצא בנקודה הכי גבוהה. המהירות שלו באותה אפס. התאוצה היא לא אפס. התאוצה לא שווה למהירות, אלא לשינוי במהירות. אם המהירות שלך היא בשנייה אחת 10 קמ"ש, אחרי שניה 5 קמ"ש, אחרי שניה 0 קמ"ש ואחרי שניה -5 קמ"ש (5 קמ"ש לכיוון השני) התאוצה (השינוי במהירות) היא קבועה והיא ושווה לחמש מטרים כל שניה (כל שנייה בריבוע, אבל לא משנה). כשאתה זורק כדור למעלה, הוא מאבד את המהירות באופן קבוע, בגלל כח המשיכה שכדור הארץ מפעיל עליו. כח המשיכה מושך את הכדור למטה, והגדרנו את הכיוון "למעלה" כחיובי. אז זה כבר אומר לנו שהתאוצה היא שלילית. ידוע לנו שהתאוצה של כדור הארץ היא 10 מ/ש^2 (האמת שזה 9.8, אבל ניחא), ולכן התשובה הנכונה היא ד. אין בזה שומדבר לא הגיוני. כדאי לך לעבור על החומר שוב לדעתי.

sto00

New member
תודה רבה!!

הבנתי את העיקרון של התרגיל אני עוד חייב חיזוקים על החומר הזה, מקווה למצוא זמן. בכל אופן תודה על התשובות.

למעלה