צריך עזרה בבקשה!

odedgil

New member
צריך עזרה בבקשה!

רקע:קבוצה של 6 ילדים. עבדכם (תרתי משמע?) מנסה להכין הרפתקת D&D... לצערי יש לי חסך בילדות ולא שיחקתי מעולם... אשמח "לדבר" עם משהו שיש לו נכונות לעזור (לא לקטול-כמו בפעם שעברה (-: צריך עזרה בהכנת דמויות משתתפים,ובעלילה! שיהיה אחלה יום- תודה מראש -עודד [email protected]מסנגר [email protected] -אי מייל

Nihau

New member
ניסיון ראשון

קח עולם שאתה אישית מכיר היטב. עדיף שגם השחקנים שלך יכירו את הרעיון בגדול, לא את כל הפרטים הקטנים, רק את הרעיון. למשל: רובין הוד נסיך הגנבים- הסרט. עולם ימי ביניימי כזה עם קצת קסם פה ושם בשוליים. (אם אתה צריך הסבר רחב יותר על מה זה 'עולם ימי ביניימי כזה' רק תגיד) ההרפתקה הראשונה הזו תתרחש בדרגות נמוכות אז הקסם לא חייב לנזול לכולם מהאוזניים. זה יתן לך יופי של תירוץ להצמד למה שאתה מכיר מהאגדות, בלי שתצטרך לעקם את העולם כדי להסביר למה בדיוק אי אפשר לפתור הכל עם הקסם הזה והזה. אתה יכול לגדול עם השחקנים, לא חייב להיות מעלים בכל רגע נתון ובכל אספקט. כמו שהדמויות שלהם יעלו דרגה באיטיות, כך גם אתה כמנחה תתפתח בקצב נוח. אחרי הכל אתה זה שמעלה אותם דרגות. עדיף לתת נקודות ניסיון על סמך משחקיות ולא על סמך כמות מפלצות שחוסלו- זה מעביר את הדגש מ"הבה נחסל כל דבר שזז" אל "הבה נעשה סיפור מהנה יותר בגלל הדמות שלי" - כל שחקן אמור להתמק על הדמות שלו בלפחות 80% גם ככה וכולם ביחד מביאים אותך ליצירת הסיפור המשותף המוצלח המיוחל. לגבי דמויות. אם יש לך יכולת לבוא לשאול את הילדים איזה דמויות הם רוצים עדיף לבנות את הדמויות יחד איתם. אם לא פשוט תבנה את הדמויות הייחודיות של כנופית העליזים של רובין הוד- כוהן שתיין, לוחם מטה ענקי, אצילה קוסמת, אציל סייר מאוהב בה, מכשף מיסטי מוזר, גנב פוחז בעל שאיפות. העלילה יכולה להיות הדבר הכי בסיסי בעולם- שמועה גונבה לאוזני הכנופייה הירוקה והעליזה שכרכרה נושאת אוצר כבד תעבור ביער לקראת לילה. הם מתכננים את הפשיטה הנועזת ומבצעים אותה בהצלחה רק כדי לגלות שהכרכרה לא מלאה בזהב אלא בילד קטן והאומנת שלו- הבן הקטן של הדודן השני של ריצ'ארד לב ארי בעצמו! הם מחליטים האם לקחת עליו כופר, האם להחזיר אותו לידי המלוכה כלאומת שבא או האם להעביר אותו לאן שפניו היו מועדות. כל אחת מהאופציות הללו תתן לך פתח לסיפור מיוחד משל עצמו... תזרום עם זה.

odedgil

New member
יוווו תודה....אנ'לא ציפיתי:

לתשובה כמה מעמיקה!!! באמת תודה!!! את האמת את סיפור העלילה התחלתי כבר לבנות -אבל הרעיונות המקוריים שלך נתנו לסיפור שלי גוון נוסף! המון המון תודה! ושאלה קטנה:איך נלחמים באויבים? זורקים קוביה ו??? מה המשמעות של הכוח של כל דמות? איך בוחרים מי יילחם (איזו דמות מהחבורה)- תודה מראש -עודד

JuffoWup

New member
תראה, זה לא אישי--

אבל להסביר איך משחקים DND על רגל אחת בפורום זה בעייתי- ההמלצה הכי טובה היא לקרוא את הספר (שאני מאמין שכבר הסבירו איפה לקנות). כאן זה לא המקום לשאול איך משחקים את המשחק מאפס, שאלות בנוגע לנקודות קטנות כמו לחש או הסברים מעמיקים על משהו לא מובן זה בסדר כל דבר יותר כללי הוא: א. הפרה של זכויות יוצרים וקניין רוחני של החברה המפיצה. ב. ידרוש ירידה מעמיקה מדי לפרטים- אנחנו פשוט נצטרך לשכתב את הספר. אני מעוניין לדעת- אתה מדריך אותם בתשלום? במסגרת חברה כגון משכילון או משהו דומה?

IceL

New member
למה לא?

א. זאת לא תהיה הפרה של זכויות יוצרים היות שמו"ד מפורסם תחת רשיון המשחק הפתוח ואת כל החוקים אפשר למצוא באופן חוקי על האינטרנט. ב. למה שפורום למשחקי תפקידים לא היהי המקום לשאול שאלות כמו "איך להתחיל"? זה אבסורד! ג. בשביל ללמוד לשחק מ"ת לא צריך ספר, רק דמיון פורא.

IceL

New member
אה, כן, שכחתי...

לתת את הכתובת של The Hypertext d20 SRD, אתר בו מפורסם כל החוקים הבסיסים של מו"ד, בחינם, לפי רשיון המשחק הפתוח.

odedgil

New member
תודה תודה תודה! למתעניינים:

הקבוצה מורכבת מילדים שמגיעים לצהרון! אין לי שום רצון ואני לא גובה שום תשלום על הפעילות! הרעיון בא מהם ואני החלטתי (לנסות) לזרום... לא מנסה להיות מקצועי -רק קצת להבין פרטים איך מתנהל המשחק! תודה -עודד

DDN

New member
../images/Emo45.gif

D&D הפך לשם נרדף למשחק. אני לא חושב שפותח הפתיל התכוון ספציפית למו"ד, אלא למשחק תפקידים בעל אופי דומה.

JuffoWup

New member
בשביל לדעת את החוקים

הספציפיים כמו יוזמה וכד' עדיף לקרוא את הספר. החומר שמפורסם חוקית באינטרנט באמת פוטר מקניין רוחני- אבל אין מקום לעשות כאן "Copy-paste", בכל זאת- אנחנו למעשה מעודדים אותו לא לקנות את הספר ע"י נתינה בחינם מה שאנשים עמלו עליו (מצטער, אני לומד קניין עכשיו ולא מצליח להתנער מכך). טוב... אני בכל זאת בדעה שאין מקום ללמד מאפס, אבל כיוון שהאיש עושה את זה מטוב ליבו וללא תמורה אני מאמין שבכל זאת שווה לעזור- בהצלחה לך עודד.

Nihau

New member
עבור כוס חלב לא צריך פרה

עבור הרצה של משחק אחד לא צריך לקנות ספר שיטה, מה גם שספר שיטה לא מסביר לך איך משחקים בפועל, רק זורק עליך ים של מידע מיותר ברובו למנחה המתחיל. מבחינתי תמיד עדיף לעזור למישהו מתחיל ע"י זה שאתה מלמד אותו לדוג ולא פשוט אומר לו לקנות דג.

ogmios

New member
אז אל תשמור לעצמך, תחלוק

Nihau

New member
כן...

ואז לצפות בדייג התחיל חונק את עצמו למוות בניסיון ההנפה הראשון לאחר שהחוט הסתבך בחוטי החשמל שמעליו. למזלו החוט עדיין לא נגע במים ולכן לא התחשמל למוות המסכן, רק נחנק. עימך המטאפורה.

Nihau

New member
טוב הרמתי הכפפה...

דבר ראשון- האם אתה משחק עם מערך החוקים של שיטה כלשהי? אם אתה זקוק לשיטה מסודרת עם חוקים מובנים ומאוזנים זה עם זה הציעו לך כאן את הSRD -החינמי של D&D- רוב חברי הפורום יוכלו לעזור לך, בפרט ננסק ופרנהיט ודני המנהל. והציעו לך כאן את חוקי ההתחלה המהירה של קות'ולו שלדעתי עם קצת עזרה אמיתית ממירטל והבלש שיטה זו תוכל לעזור לך יותר - אם כל מה שאתה רוצה זה להריץ משחק אחד ולראות איך זה מסתדר לך. שיטות נוספות והבנה מעמיקה של החוקים תמיד אפשר להשלים אחר כך. רק כדי לסבך עיניינים- צורה נוספת למשחק היא הצורה שעדיפה עלי- חופשיטה. אין ספר חוקים והכל נקבע ע"י המנחה מתוך הבנה שמטרת המשחק להנות. תפקיד המנחה לשמור על האיזון ולמנחים חדשים שיטה זו לרוב בעייתית. עכשיו נמשיך לשאלות שלך בסדר קצת אחר ברשותך: איך בוחרים מי ילחם- זה משהו שהשחקנים שלך מחליטים עבור הדמויות שלהם ברגע האמת- לא הבעיה שלך כמנחה. מה המשמעות של הכוח של הדמות- בוא נרחיב את זה למה המשמעות של תכונות הדמות- לדמויות יש נתונים פיסיים ומנטליים שצריך להעריך כדי לדעת כיצד הדמויות עושות אינטראקציה עם הסביבה שלהן- ברוב השיטות יש כמה קטגוריות בסיסיות שתמיד חוזרות על עצמן: כוח, זריזות, בריאות, חוכמה. שאר הקטגוריות משתנות לפי השיטה. אני אתאר חלקית את DND מפאת חוסר ההבנה המעמיקה שלי בשיטה (כאמור השיטה המועדפת עלי היא חופשיטה, לפרטים מחובב שיטה מוצהר נא לפנות אל ננסק) ובתקווה מירטל והבלש יוסיפו כאן את קת'ולו בDND יש לך 6 קטגוריות: כוח פיסי, זריזות, כושר גופני, חוכמת חיים, תבונה, כריזמה. הטווח של התכונות נע בין 3-18 כאשר 18 זה אדם חזק במיוחד, נגיד אלוף העיר בהרמת משקולות ו3 זה הילד הקטן והרזה שרוב חייו חולה במיטה. תכונה ממוצעת לאדם מקבלת את המספר 10 יש עוד תכונות- רציפות ולא מוגבלות בטווח: תכונה של בריאות- נקודות פגיעה- נק"פ. HP תכונה של ניסיון- נקודות נסיון- נק"ן. EXP ההתקדמות בDND היא לפי מדרגות של דרגות. Level כעבור צבירת מספיק נקודות ניסיון הדמות עולה גרדה ובבת אחת מעלים לה הרבה תכונות ויכולות חדשות. זה פחות ריאליסטי אבל גם נוח לשימוש כי אתה מצמצם את כל השינויים הקטנים לשינוי אחד גדול. לדמות יש גם רשימת מיומנויות (skill) כמו שחיה, טיפוס, בישול, ידע היסטורי, הערכת מחירים, נגינה, השרדות בתנאי שטח ועוד. וגם רשימה של כישורים מיוחדים (feats)- יכולת לחימה, סוד מיוחד שעבר במשך דורות מאב לבן במאפיית הדרואידים החשאית, יכולת מולדת להשתמש בשתי הידיים בו זמנית וכך הלאה. קוביות הן אלמנט של מזל ומופיעות בכל מקום שלמזל יש חלק בקביעת התוצאה: לכל נשק יש טווח נזק שאפשר לעשות בעזרתו- כדי לדעת כמה נזק נעשה יש לזרוק קוביה- כיוון שלא כל פגיעה עושה בדיוק את אותו הנזק. לכל בדיקה של מיומנות, ולכל בדיקה של תכונה כאשר זה מוטל בספק. ברור שמישהו ממוצע יוכל לפתור פאזל של 10 חלקים בקלות אבל מה לגבי 1000 חלקים? כדי לקבוע את הסדר לפיו הדמויות נלחמות בקרב יש לזרוק קוביה וכן גם כדי לקבוע אם התוקף פגע או לא. תיאור מהלך קרב לפי שיטה אני אניח למומחים יותר ממני לענות אצלי בחופשיטה זה מסתמך יותר על זריזות, גורם הפתעה, יכולת תיאור התגובות של הדמויות ע"י השחקנים ומה שידוע לי כמנחה על האוייבים מולם הם מתמודדים. למנחה מתחיל עדיף לעבוד עם שיטה שתקבע את האיזון למקומו עד שהמנחה המתחיל יפתח חוש איזון משל עצמו.

odedgil

New member
תותח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לא אכפת לי שיגידו שאני מגיב כמו ילד קטן (כבר אמרו לי את זה בפורום הזה..חחח) - ממש ממש ממש עזרת לי!!! באמת תודה על ההשקעה והרצון הטוב! חג אורים שמח! עודד

למעלה