טוב הרמתי הכפפה...
דבר ראשון- האם אתה משחק עם מערך החוקים של שיטה כלשהי? אם אתה זקוק לשיטה מסודרת עם חוקים מובנים ומאוזנים זה עם זה הציעו לך כאן את הSRD -החינמי של D&D- רוב חברי הפורום יוכלו לעזור לך, בפרט ננסק ופרנהיט ודני המנהל. והציעו לך כאן את חוקי ההתחלה המהירה של קות'ולו שלדעתי עם קצת עזרה אמיתית ממירטל והבלש שיטה זו תוכל לעזור לך יותר - אם כל מה שאתה רוצה זה להריץ משחק אחד ולראות איך זה מסתדר לך. שיטות נוספות והבנה מעמיקה של החוקים תמיד אפשר להשלים אחר כך. רק כדי לסבך עיניינים- צורה נוספת למשחק היא הצורה שעדיפה עלי- חופשיטה. אין ספר חוקים והכל נקבע ע"י המנחה מתוך הבנה שמטרת המשחק להנות. תפקיד המנחה לשמור על האיזון ולמנחים חדשים שיטה זו לרוב בעייתית. עכשיו נמשיך לשאלות שלך בסדר קצת אחר ברשותך: איך בוחרים מי ילחם- זה משהו שהשחקנים שלך מחליטים עבור הדמויות שלהם ברגע האמת- לא הבעיה שלך כמנחה. מה המשמעות של הכוח של הדמות- בוא נרחיב את זה למה המשמעות של תכונות הדמות- לדמויות יש נתונים פיסיים ומנטליים שצריך להעריך כדי לדעת כיצד הדמויות עושות אינטראקציה עם הסביבה שלהן- ברוב השיטות יש כמה קטגוריות בסיסיות שתמיד חוזרות על עצמן: כוח, זריזות, בריאות, חוכמה. שאר הקטגוריות משתנות לפי השיטה. אני אתאר חלקית את DND מפאת חוסר ההבנה המעמיקה שלי בשיטה (כאמור השיטה המועדפת עלי היא חופשיטה, לפרטים מחובב שיטה מוצהר נא לפנות אל ננסק) ובתקווה מירטל והבלש יוסיפו כאן את קת'ולו בDND יש לך 6 קטגוריות: כוח פיסי, זריזות, כושר גופני, חוכמת חיים, תבונה, כריזמה. הטווח של התכונות נע בין 3-18 כאשר 18 זה אדם חזק במיוחד, נגיד אלוף העיר בהרמת משקולות ו3 זה הילד הקטן והרזה שרוב חייו חולה במיטה. תכונה ממוצעת לאדם מקבלת את המספר 10 יש עוד תכונות- רציפות ולא מוגבלות בטווח: תכונה של בריאות- נקודות פגיעה- נק"פ. HP תכונה של ניסיון- נקודות נסיון- נק"ן. EXP ההתקדמות בDND היא לפי מדרגות של דרגות. Level כעבור צבירת מספיק נקודות ניסיון הדמות עולה גרדה ובבת אחת מעלים לה הרבה תכונות ויכולות חדשות. זה פחות ריאליסטי אבל גם נוח לשימוש כי אתה מצמצם את כל השינויים הקטנים לשינוי אחד גדול. לדמות יש גם רשימת מיומנויות (skill) כמו שחיה, טיפוס, בישול, ידע היסטורי, הערכת מחירים, נגינה, השרדות בתנאי שטח ועוד. וגם רשימה של כישורים מיוחדים (feats)- יכולת לחימה, סוד מיוחד שעבר במשך דורות מאב לבן במאפיית הדרואידים החשאית, יכולת מולדת להשתמש בשתי הידיים בו זמנית וכך הלאה. קוביות הן אלמנט של מזל ומופיעות בכל מקום שלמזל יש חלק בקביעת התוצאה: לכל נשק יש טווח נזק שאפשר לעשות בעזרתו- כדי לדעת כמה נזק נעשה יש לזרוק קוביה- כיוון שלא כל פגיעה עושה בדיוק את אותו הנזק. לכל בדיקה של מיומנות, ולכל בדיקה של תכונה כאשר זה מוטל בספק. ברור שמישהו ממוצע יוכל לפתור פאזל של 10 חלקים בקלות אבל מה לגבי 1000 חלקים? כדי לקבוע את הסדר לפיו הדמויות נלחמות בקרב יש לזרוק קוביה וכן גם כדי לקבוע אם התוקף פגע או לא. תיאור מהלך קרב לפי שיטה אני אניח למומחים יותר ממני לענות אצלי בחופשיטה זה מסתמך יותר על זריזות, גורם הפתעה, יכולת תיאור התגובות של הדמויות ע"י השחקנים ומה שידוע לי כמנחה על האוייבים מולם הם מתמודדים. למנחה מתחיל עדיף לעבוד עם שיטה שתקבע את האיזון למקומו עד שהמנחה המתחיל יפתח חוש איזון משל עצמו.