צריך משו בכימיה.

fire storm

New member
צריך משו בכימיה.

צריך חומר, היי טקי, לא היי טקי, שאיכשהו מתקרר מהר, אבל ממש מהר, ולטמפ' ממש נמוכות, או לטמפ' נמוכה מסויימת. ואיך הוא מתקרר זה לא משנה לי- בערבוב עם חומר אחר, במעבר של חשמל, בניעור, הכל פתוח.

fire storm

New member
לאיזה טמפ' זה מגיע?

והאם החומרים האלו יקרים? האם זאת תגובה של בין רגע, שלאחריה הקור מתפוגג, או שזה קור משתמשך של דקה שתיים? האם החומר הזה נפיץ? רגיש לחום? טמפ' קיפאון? מגיב בחריפות עם חומרים מסויימים? ניתן להשגה? ניתן לאחסון? רגיש לתנועה(נגיד ניטרו גליצרין שיכול להתפוצץ בקלות מסנקורת)? יש אולי עוד דוגמאות?

sopermen1

New member
לפי מה שאני זוכר

זה מגיע למשהו בסביבות 12- מעלות צלזיוס. התגובה מתרחשת יחסית מהר, בערך דקה וחצי ואז הכל מתחיל להתחמם אבל לא מהר כלכך. שים לב שנפלטת מהתגובה אמוניה וזה ממש מסריח.

fire storm

New member
זאת אומרת שזה לא ייפעל במיכל סגור?

וזה לא יכול לחזור לשימוש חוזר?

sopermen1

New member
שימוש חוזר? לא יודע. אני מאמין שלא

שים לב שאלה שתי אבקות שצריך לערבב אותן ביחד והן הופכות לתמיסה. אתה צריך לחשוב על איך לדחוף אותן לקופסא בלי שהן יתערבבו. תיקח בחשבון שאם אתה משתמש בזה במקום סגור אתה תצטער שהשתמשת בזה. במיוחד אם זה קרוב לפרצוף שלך

maverick88

New member
תחפש טבלה של חום סגולי של חומרים

ככל שהיא נמוכה יותר ככה הוא מתחמם\מתקרר יותר מהר

avinamal

New member
זה לא מדוייק

<דרך נימוסית לאמר שזה פשוט לא נכון> פרט לכך - דומה שהוא מחפש משהו שמתקרר מעצמו.

sagima

New member
זה בכלל אפשרי?

לפי חוקי התרמודינמיקה שום דבר לא יכול להתקרר מעצמו, לא?

maverick88

New member
מעצמו?

לא רואה איפה הוא כתב את זה בכל מקרה, למה זה לא נכון? אני מבין שזה אכן לא מדוייק ולא תמיד נכון אבל לא נכון לגמרי

avinamal

New member
למעשה זה מדוייק מאד

בהנתן קיבול החום, קבוע מוליכות החום, גיאומטריה של גוף ותנאי שפה, "אני יכול"[1] לחשב את טמפ' הגוף בכל נקודה ובכל זמן. [1] ואם לא אני, אז מישהו אחר[2]. [2] או המחשב שלו. אבל זה כבר לחלוטין לא קשור לדיון המקורי.

fire storm

New member
אני צריך תגובה שגורמת לקור,

או דבר שמתקרר כתוצאה של מעבר זרם חשמלי, או נגיד דבר שמתקרר מהר מאוד ונוצר את הקור בתוכו למשך תקופה קצרה, 5 דקות מקסי מקסי מקסימום. תגידו, חנקן נוזלי, איך הוא פועל?

fire storm

New member
ואיך מקררים אותו לטמפ' הזאת?

והאם אפשר לעשות בו שימוש חוזר?(בלי כמובן לערבב אותו בחומרים אחרים, רק חנקן נוזלי במיכל סגור).

sopermen1

New member
אני לא יודע איך מקררים אותו אבל

כשאתה אומר שימוש חוזר, למה אתה מתכוון?

fire storm

New member
כמו המיכל עם הקרח הכחול.

ששמים בצידנית, האם אפשר להקפיא את זה, לקרר עם זה משהו, ואז להקפיא את זה מחדש?

למעלה