"צריך להתרגל"

"צריך להתרגל"

אומרים על כל מיני אלבומים שהם קצת יותר "אלטרנטיבים" של ברי, כמו האחר, 11 א' וכמובן סימנים של חולשה שהם אלבומים שצריך להתרגל אליהם, שצריך לתת איזה שמיעה, שניים או עשר כדי להבין אותם כמו שצריך. מה אתם חושבים על כך? אתם מאמינים שזה נכון? שזה ספציפי לאלבומים האלה? אני אישית לא חושב ככה, אבל באופן כללי כל דבר שנשמע קצת שונה ממה שמוכתב לנו לשמוע צריך להתרגל אליו, לי למשל זה קרה עם שוטר פושע והענק הלוחש ואיפה הסוסים, שנשמעו לי כל כך מונוטונים משמיעה ראשונה, על אף שאני מת על פורטיס ואוהב את המוזיקה שלו, אבל דווקא לשניים האלה היה לי קצת יותר קשה להתחבר, אבל היום אני פשוט שומע אותם בריפיט (מין הסתם היום לא, לפני שבועיים
). דווקא על האחר נדלקתי כמעט מיד, כנל 11 א'. את סימנים שמעתי ברובו בגירסאות הופעה לפני האולפן, לכן אני לא יכול להביע עליו דעה. אני לא חושב שיש פה עניין של אלטרנטיביות וכו'... מה אתם חושבים?

המממ

New member
דעתי

יש אלבומים שצריך להתרגל אליהם, צריך ללמוד לאהוב אותם- זה לא קל, אבל זה כל היופי. כתבתי בהודעה אחרת, שזו בעצם אהבה אמיתית
אני חושבת שגם אם תשמעו אלבום של בריטני ספירס (למשל), תצטרכו כמה האזנות כדי לקלוט אותו. אבל זה יהיה הרבה יותר פשוט וקל, כי השירים נולדו בכוונה בשביל להיות קליטים. וגם אם נניח שלא- הם יותר הרמונים ונקיים. ידידותיים למשתמש. אצל ברי, השירים מגיעים לפעמים בצורה עמוסה מאוד: אלקטרוני, גיטרות, אפקטים, סימפולים... זה בנוסף לתכנים שגם הם לא תמיד קלים לעיכול. לקוח יותר זמן עד שמצליחים לזמזם את השיר. המצב גם תלוי במי שומע את הדיסק: אם אתה רגיל למוזיקה מורכבת, מוזרה, "אלטרנטיבית", לאו דווקא מלודית וכו'- יהיה לך יותר קל לקבל את הדיסקים הפחות חברותיים של ברי. אצלי הסיטואציה היתה אחרת: הייתי רגילה לגלגל"צ, קולדפליי, פוליס. שמעתי את הלהיטים של ברי ברדיו ואהבתי את הכל או כלום- לפי דעתי הוא דיסק לא כבר במיוחד. ואז ניגשתי לסימנים של חולשה, בלי להכיר את השירים שבו בכלל. ישר נכנסתי להלם מהניסור של כמה יוסי. וזו היתה רק ההתחלה
הקשבתי לדיסק מתחילתו ועד סופו, בלי לדלג. לא שמתי אותו ברקע, אלא ממש ישבתי והאזנתי עם חוברת המילים ביד. והיה לי נורא קשה. מבחינה מוזיקלית הדיסק הזה הוא מאוד עמוס. יש שירים שבקושי שומעים את ברי מרוב כל ה"מסביב". גם המילים של השירים לא בדיוק מתחנפות אליך. סמים, הזיות, גילוי עריות, שגעון, דכאון, רצח... וכל זה ביחד מאוד כבד. אחרי השמיעה הראשונה החזרתי את הדיסק לקופסא ולא הוצאתי אותו כשנה. בזמן הזה, שמעתי הרבה את דיסק ההופעה. שם השירים מוגשים בצורה יותר "נקיה" כביכול. אתה שומע את המוזיקה עצמה, ואת ברי שר, בלי כל הסימפולים וכל השכבות שמולבשות על השירים בדיסק. וזה גם מגיע אליך "בדלת האחורית", בין שירים שאתה כבר מכיר יותר ואוהב. מר איש היקר אמר שכמה יוסי מדיסק ההופעה נשמע כמו רמיקס של השיר המקורי. יש בזה משהו, בהופעה הכל הרבה יותר רקיד
וזה עוזר להתחבר לשיר ופחות לפחד ממנו (הרגשתי קצת מאויימת). ואחר כך כבר יכולתי לשמוע את סימנים של חולשה מההתחלה ועד הסוף ולצאת בשלום ואפילו להנות. גם כי בכל התקופה הזו למדתי להכיר חלק מהשירים, וגם כי פתחתי את האוזניים למוזיקה אחרת (חוץ מברי) ולתכנים אחרים- מעבר לשירי האהבה הרגילים של הרדיו. למדתי לאהוב את העובדה שיש שירים על נושאים אחרים. אמיתיים, כואבים לפעמים. עכשיו כבר יותר קל לי לשמוע דיסקים של ברי ובכלל... האחר לא היה לי כל כך כבד. שהשירים עצמם לא עטופים בכל כך הרבה שכבות כמו בסימנים. לדיסק עצמו יש "זרימה" טבעית בין שיר לשיר. והמילים, עד כמה שידברו על נושאים עצובים- יותר נתונות לפרשנות מאשר בסימנים. ההתייחסות ל-11א' קצת שונה, כי נראה לי שבאופן טבעי הוא נבחן איכשהו בהשוואה לסימנים (לפחות בהתחלה). וזה היה נאום ארוך. מצטערת...
תודה לכל מי שהגיע עד הלום. אתם תבחנו על זה
שבוע טוב ושקט שיהיה לנו!

מוצקלה25

New member
אממ..

אני אישית בא ממזויקה אפילו יותר מסובכת וקשה לעיכול, למשל לשיר גייטס אוף דה רליום לקח לי חצי שנה ולהבין אותו (21 דקות שיר) בגלל זה סימנים והאחר לא היו לי קשים במיוחד, אבל הם בכל זאת מעולים. הסיפור של 11 א' הוא שונה בגלל כמות המוזיקה האלקטורונית שבו, שאליה לא הייתי רגיל בכלל, אבל מהר מאוד הבנתי אותו כי אין לו מוסובכות גדולה (יחסית) נ.ב אני לא אוהב את הביטוי להתרגל, כי זה כאילו זה משהו רע, אני מעדיף את הביטוי להבין. נ.נ.ב גילוי לב? אני אוהב את ברי בעיקר בגלל הסיכוך שלו, את הדיסקים היותר פופיים אני פחות אוהב והופוך מרוב בציבור הדיסק שאני הכי לא אוהב זה "נגיעות"

sivaa

New member
לפי דעתי... אין דבר כזה...

"להתרגל"....או שנדלקים או שלא.. אם לא בא לך בטוב בשלב הזה של החיים שלך לשמוע אלבום מסויים אז פשוט לא שומעים.. ..אם זה יתאים לך בשלב מאוחר יותר של החיים סבבה ... זה קורה לכולנו שאחרי שעוברים משהו פתאום מתחברים לדברים שלפני זה לא התחברנו אליהם... זה פשוט אידיוטי לפי דעתי "להכריח את עצמך לשמוע משהו שלא מתאים לך בזמן הנתון...

לדעתי אתה צודק

הרבה שירים של ברי בהתחלה היו נראים לי אלטרנטיבים ומוזרים, אבל עם לחנים מדליקים כאלה. צריך באמת להתרגל ולהקשיב טוב לעיבודים.. יש בהם דברים שממש תופסים אותי ומראים לי כמה השקעה יש בזה. במיוחד בעבודות קלידים של ברי התרגלי..ונדלקתי
.

למעלה