צריך יעוץ

KOSONNN

New member
צריך יעוץ

שמעו תסיפור שלי עברתי תראומה לפני 5 שנים אז לא גייסו אותי לצבא יצאתי על נפשי נלחמתי על להתגייס ועד עשכיו אני נלחם שכיום אני עוד מעט בגיל 22 אני מנסה להתגייס לפחות להתנדב שנה עכשיו כבר אני במצב של יאוש ושלא תבינו לא נכון אין לי שום בעיה פשוט הצבא עד שהוא זז ועושה מלא סרטים ואין לי כבר כוח ... עכשיו עם אני הירצה לעבוד עבודה כמו מדעי המחשב או הנדסי תוכנות או מוכנות או כול מיני הצבא יוכל להרוס ? יש מקומות שפשוט לא יקבלו אותי בגלל צבא ? פשוט אני משתגע בגלל זה או שפשוט מי שיש לו מקצוע לא מסתקלים על ההצבא חשוב לי ממש לדעת !! אני רוצה לדעת עם עוד שווה להילחם על הצבא כי חבל לי על הזמן אני מתחיל מי בלמודים יש פה משהו שעובד במהנדס או הנדסי ובדקו על הצבא ובלאגן ?

deathcaster

New member
תגובה

מעבר לעובדה כי אני ממליץ לך לחזור על בגרות בלשון, כי יש לך מלא שגיאות כתיב, אני בוגר תואר בהנדסה, כרגע בתואר שני, ולפני זה הייתי 11 שנים ברציפות בצה"ל, 8 שנים בקבע. ואני יכול להגיד לך ללא שום ספק שאתה יכול לעבוד בכל מקום היום (למעט תעשיות בטחוניות המחייבות רקע צבאי) ולמעביד לא יהיה אכפת לו אם היית בכלל בצבא, נהפוך הוא - אתה לא תלך למילואים, המעביד שלך יאהב אותך. ואל תשכח שיש לנו מעל 20% אזרחים במדינה שכלל לא הולכים לצבא (לא יהודים/ חרדים וכד') שהם לומדים באוניברסיטאות ומשתלבים נהדר בשוק העבודה. מחשבות של "לא יקבלו אותי לעבודה בגלל שלא הייתי בצבא" נכונות לתקופה של לפני 30 שנה - ובטח מי שאומר לך את זה זה אנשים שחיו בתקופה הזו (הורים דודים וכד') כיום המצב שונה. לך ללמוד בהצלחה !

stkachov

New member
מעבר למה שענה החבר מלמעלה

למה אתה נעול דווקא על הצבא? אתה יכול להתנדב לשירות אזרחי. אתה יכול להתנדב למד"א. אתה יכול להתנדב למשמר האזרחי במשטרה. כל המקומות הללו ישמחו לקלוט אותך, ולא יעשו בעיות כמו הצבא.

KOSONNN

New member
כן

אבל אני רוצה משהו מועיל ולעלות תפרופיל שלי עם אני ייילך למקום עבודה יגידו לי עשיתה צבא אני יגיד להם התנדבתי למשטרה יגידו לי למה ולמה עם אני הולך לצבא לפחות שאני יקבל פרופיל יותר גבוה ועם הישאלו אותי עם עשיתי צבא אני אומר צבא דברים אחרים לא יעזרו לי פשוט אני רוצה ניטו צבא הייתי גם יוכל לעשות שירות לאומי היום היא אפשר אפשר עד גיל 20 אז אני יילך לעבוד במקום מסוים הישאלו אותי למה עשיתה שירות לאומי במקום צבא זה בעיה עם אני עושה משהו זה רק צבא

stkachov

New member
אם לא ירצו לקבל אותך לעבודה

אני מנחש שזה לא יהיה בגלל שעשית או לא עשית צבא

KOSONNN

New member
תלוי איזה עבודה

תלוי איזה עבודה פה איפה שאני גר עבודה נורמלית עם תנאים יושב איתך בנאדם שואל אותך עשיתה צבא מה הסיבה הכול אחי עבודה של סתם אתה ישר מתחיל לעבוד

deathcaster

New member
מה הנסיון התעסוקתי שלך עד עכשיו ?

בכמה ראיונות עבודה היית עד היום שמעבידים פוטנציאליים שאלו אותך על עברך הצבאי ? (אם בכלל)

מניסיון

אמנעם אני בחורה אבל גם אני לא עשיתי צבא ומעולם זה לא היווה בעיה בשבילי. אבל לדעתי חבל שהייתה כל כך נעול על צבא ולא פנית לשירות לאומי, אז הייתה יכול לתרום הרבה מאוד (גם זה מניסיון של שנתיים) לחברה וגם לקבל מעמד וזכויות של חייל משוחרר. בכל מקרה אני לא חושבת שישאלו אותך על פרופיל ובקשר לסיבת שיחרור גם אם זה על נפשי וגם אם זה פיזי רשום שהפטור הוא מסיבות רפאיות אז אם זה משהו שעבר אתה לא חייב לאף אחד תשובות. בקיצור חבל לבזבז את הזמן אם אתה רוצה ללמוד אז לך על זה, ויכול להיות שאם באמת תתנדב עצמאית זה יעודד אותך. אניווי, בהצלחה

למעלה