צריך ייעוץ...

גרא.

New member
mr nice guy,היכן בא לידי ביטוי חוסר

הבטחון העצמי? בלימודים? בחברה? בספורט? כדאי שתפרט.

mr nice guy

New member
פירוט...

הבטחון העצמי? החוסר שלו בא לידי ביטוי כמעט בכל דבר. ספורים האנשים שלידם אני יכול להתנהג בחופשיות וכמו שאני באמת. זה בא לידי ביטוי בהתנהגות שלי עם אנשים חדשים, בביישנות, שלוקח לי זמן עד שאני נפתח. התנהגות שלי עם אנשים שאני מכיר ליד אנשים שאני לא מכיר (למשל במסעדות- בתי קפה וכו'), כל הזמן מסתכל מסביב לראות אם מישהו מסתכל עלי בצורה לא טובה או צוחק עלי. מברר מאחורי גבם של אנשים מה הם באמת חושבים עלי. איך אסביר את עצמי? למשל בתקופה הזו שאני יותר עם בטחון עצמי, ויש לי חברה למעלה משנה ואני יודע שאין לי סיבה להיות חסר בטחון, אני עדיין מאוד חסר בטחון, ואפילו שאני מצליח לפתח שיחות וקשרים עם אנשים שאני מכיר בצבא והכל, אני לא חופשי ומשוחרר לידם, אפילו לא ליד חברי ילדות. קשה לי אפילו להסתכל עין לעין שאני מדבר עם חברה שלי. אם זה קשור.. אני חש כבדות נפשית בזמן האחרון ועייפות שמעולם לא הרגשתי. יש לציין שאני משחק כדורסל מגיל קטן, ורק שם אני מתבלט וכל החוסר בטחון לא קיים, על המגרש והתגובות אחרי מהלכים טובים או הדרך שאני מדבר שם עם אנשים, זה שונה לגמרי. שם אני חופשי (כמעט) לגמרי, או יותר מכל שאר המקרים. כנראה שבגלל זה כדורסל הוא חלק כ"כ מרכזי וחשוב בחיים שלי והחברים הכי טובים שלי הם משם.

mr nice guy

New member
עוד כמה דוגמאות

אני רוצה לרקוד, אני רוצה ל"השתגע" "לחיות את החיים", אבל זה נורא מעכב ומכביד עלי החוסר בטחון.

SchizoFriend

New member
אתה משחק כדור סל?... ../images/Emo13.gif

אתה גבוה ? ראיתי אצל אנשים גבוהים שיש להם רגישות גבוהה לאיך הם נתפסים בעייני האנשים שמסביבם... יכול להיות שחוסר הביטחון ,והביישנות שלך מוצדקים... כי ..אם אתה מגיע לאיזה מקום או סתם הולך ברחוב, ואנשים קולטים אותך ראשון, ומסובבים את הראש שלהם... ככה אתה הופך לאדם שמפתח רגישות שכל הזמן מתייחסים אליך, ולא ברור לך מה ואיך לעשות עם זה... הכי קל לצאת מזה כשקולטים , שהאמת היא שלאף אחד, לא ממש אכפת ממך בעולם, ושההתנהגות שלהם זה רפלקס , שלא צריך לייחס לה חשיבות ...

mr nice guy

New member
מממ :)

כן אני גבוה... 1.90 נחשב גבוה...? ח וזה פתרון קל... אם החוסר בטחון שלך הוא קל.. אני צריך פתרון יותר מעמיק מזה. כי זה די עמוק מה שקורה אצלי בפנים.. תודה בכל מקרה על התגובה... ואני אנסה את זה. אני מחר נשאר לילה בבסיס. אבל בבקשה אם אני לא עונה אל תתעלמו מהנושא הזה, הוא ממש חשוב לי.

SchizoFriend

New member
הממ... ואולי גם...

חוסר ביטחון , במיוחד ביישנות , ככה לפחות הפסיכיאטר הסביר לי , נובעת הרבה פעמים מחוסר בהירות ובילבול בייחס לאיך אנשים אחרים מקבלים אותך ומה הם חושבים עליך... אני חושב שבגדול , לרוב האנשים לא קל להפתח עם אנשים אחרים... ולגבי הבילבול ואי הבהירות מה חושבים עליך באמת , אז את זה אני חושב שאפשר לפתור אם מביטים לתוך העיניים של האנשים... העיניים הם החלונות של הנפש, ודרכם אפשר לראות את המחשבות, שרצות מאחוריהם בתוח המוח. חוצמזה... שזה לא מנומס לא להסתכל עין בעין כשאתה מדבר עם בנאדם... כשלא מביטים לתוך העיניים אנשים מרגישים שלא רוצים אותם או שמשקרים להם... אז , יכול להיות שאפילו הקפדה על הדבר הפעוט הזה , ייצור תהליך, שישנה את כל התמונה בסופו של דבר...

mr nice guy

New member
העניין הוא

שברגע שאני מסתכל להם בעיניים, אני ישר מתחיל לחשוב מה הם חושבים עלי. זה מזכיר לי, שלמדתי בפסיכולוגיה, שאדם הוא מה שהוא חושב שהסובבים אותו חושבים עליו.

SchizoFriend

New member
נו?...נשמע אחלה !

ככה תדע מי הם , ותבחר להיות עם האנשים שאוהבים אותך... זה לא כיף? לראות על מישהו שהוא נהנה ממך ?...זה אחלה! לגבי המשפט השני... "זה מזכיר לי, שלמדתי בפסיכולוגיה, שאדם הוא מה שהוא חושב שהסובבים אותו חושבים עליו. " אז האדם הוא הרבה הרבה יותר מזה... כשמתרכזים בנקודה בודדת עלולים ליפול ללולאה שקשה לצאת ממנה ואין בה משמעות מציאותית. זה משפט שדומה למשפטי זן... כמו...: "אדם שמנסה להיכשל ומצליח , מה הוא בעצם עשה ?" אל תיתפש בלולאות של משפטים כאלה... זה לא בריא...

SchizoFriend

New member
עוד סיפור זן לענייננו

את זה בגירסה קצת אחרת סיפר לי הרופא שלי... Two sages were standing on a bridge over a stream. 0 One said to the other, "I wish I were a fish. They are so happy." The other replied, "How do you know whether fish are happy or not? You're not a fish." The first said, "But you're not me, so how do you know whether or not I know how fish feel?" 0

למעלה