צריך ייעוץ

The Living Life

New member
צריך ייעוץ

אני קורא פה בפורום וזה נראה לי מקום טוב, שכולל הרבה אנשים עם חוכמת חיים. אז החלטתי לנסות את מזלי פה. אני בוגר תיכון לפני גיוס, ויש הרבה דברים בחיים שלי שפשוט לא עובדים: -כמעט אין לי חברים אמיתיים(יש לי עם מי להסתובב, אבל אני לא מרגיש שיש לי חברים ממשיים). - יש לי הרבה פחדים וחרדות לקראת הצבא (מה אני אעשה, אם יתנו לי תפקיד טוב, אם אמצא שם חברים וכו'...) - אני לא כ"כ מסתדר עם ההורים כשאנחנו גרים באותו בית, בא לי כבר להיות עצמאי ולחיות את החיים שלי. - יש לי חוסר משמעותי בביטחון עצמי ופראנויות....לא נעים לי לצאת לרחוב. כל הזמן נדמה לי שמסתכלים עליי וצוחקים\מבקרים אותי. - אני לא מוצא עבודה. - אני מרגיש שונה וחריג משאר החברה. - אני מרגיש שאני אדם דל בכישורים ויכולות, וזה גורם לי לרגשי נחיתות. כל הסיבות שציינתי להלן פוגעות קשה באיכות חיי, חלקן חדשות וחלקן קיימות כבר שנים. אשמח אם ננסה ביחד, לאט לאט (כי ברור לי שזה לא יקרה בשרשור אחד) למצוא פתרון לכל אחת מהבעיות שלי ולצעוד במסלול לחיים נורמליים. כמובן שגם אני אשמח לסייע לאנשים שמעלים פה את מצוקותיהם. תודה רבה!

HH husa

New member
האמת אתה נשמע נורמלי

זה הכי נורמלי מה שסיפרת שאני מכיר.

The Living Life

New member
מה נורמלי בזה?

זה שאני אפס מאופס זה נורמלי? זה שאפילו לוזרים יותר גדולים ממני דרכו עליי זה נורמלי? זה שאני רדוף טראומות ומלא ברגשות שנאה לעולם זה נורמלי? זה ששום דבר שאני עושה לא הולך זה נורמלי? זה שאני לא מתבלט בשום דבר ולא מצליח בשום דבר זה נורמלי? אני לחלוטין לא נורמלי, ואין אף אחד שמתקרב למוזרות ולמפסידנות שלי על פני הכוכב הזה.

The Living Life

New member
מה נורמלי בזה?

זה שאני אפס מאופס זה נורמלי? זה שאפילו לוזרים יותר גדולים ממני דרכו עליי זה נורמלי? זה שאני רדוף טראומות ומלא ברגשות שנאה לעולם זה נורמלי? זה ששום דבר שאני עושה לא הולך זה נורמלי? זה שאני לא מתבלט בשום דבר ולא מצליח בשום דבר זה נורמלי? אני לחלוטין לא נורמלי, ואין אף אחד שמתקרב למוזרות ולמפסידנות שלי על פני הכוכב הזה.

ברוך הבא לפורום ../images/Emo24.gif../images/Emo39.gif

אתה לגמרי חי חיים נורמליים וזה טבעי שיהיו כל הפחדים והחששות האלה והחוסר ביטחון כי אתה במיוחד עכשיו בשלב כזה של בין לבין- בין תיכון לצבא ולפעמים הולכים לאיבוד. לגבי העבודה- אולי תפנה לכל מיני בריכות ומקומות כאלה שבד"כ מחפשים הרבה עובדים. לגבי ההרגשה של השוני והחריגות, מקורם בחוסר ביטחון- שנים הייתי בטוחה שאני בנאדם מכוער, מפגר ועוד כל מיני דברים חביבים כאלה ותמיד חשבתי שאני מוזרה לאללה, לאט לאט התבגרתי והבנתי שזה לא ככה ולכל אחד יש את המראה שלו, האופי שלו ובכל אחד יש יופי מסוים ]פנימי וחיצוני. אתה מוזמן לשתף אותנו בתחושות שלך לגבי כל אחד מהדברים- למה אתה מרגיש ככה? מאיפה נובע החוסר ביטחון? וכו'.

efriend

New member
קראתי בעיון את רשימת הבעיות

חלקן נראות לי "מצוקות חיים רגילות" ( ובעיני חיים רגילים מלאים במצוקות), כמו למשל עניין העבודה והרצון לעזוב את בית ההורים. לא קל למצוא עבודה כשאתה אוטוטו עומד להתגייס ולא קל לגור עם ההורים בגיל הזה - זה הולך ונעשה קשה יותר. אבל יש דברים שנשמעים לא טוב- זה נשמע שיש לך דימוי עצמי נמוך. אתה מרגיש שונה, חריג, נלעג ולא מוצלח. אלה הן תחושות עמוקות, וצריך להבין מאיפה הן מגיעות. הרבה פעמים זה לא קל להבין. יחד עם זאת, אולי תנסה להסביר למה אתה חושב שאתה לא מוצלח, למה אתה חושב שמסתכלים וצוחקים עליך? נסה לזרוק לאוויר דברים שעולים בדעתך, ואל תתבייש בשום דבר כי אתה אנונימי כאן ואנשים כאן בעדך - זה טבעו של הפורום הזה.

The Living Life

New member
לבקשתכם- פירוט של הבעיות

קודם כל תודה רבה על התגובות שהיו עד עכשיו. בעקבות בקשותיכם, אני מפרט פה יותר לעומק על כל אחד מהסעיפים שציינתי, כדי לתת לכם ראייה יותר טובה של חיי: -כמעט אין חברים אמיתיים: התחיל עוד בתיכון. אז כמעט שלא היו לי חברים בכלל, והייתי מסתובב הרבה לבד. בגלל המצב בתיכון, בעוד שאחרים יצאו ממנו עם הרבה קשרים, חברויות ואפשרויות לצאת עם אנשים בערב- אני יצאתי משם די בודד, ולכן גם אין לי ממש למי להתקשר מהשכבה שלי. בדיעבד אני יכול להגיד שבכלל לא התאמתי לתיכון הזה, לא הייתי אמור להיות שם......אבל כתוצאה מזה שנשארתי די נתקעתי מבחינה חברתית. אחד הדברים שהכי כאבו לי זה שראיתי איך אחרים שם, שגם הם לא מי יודע מה מוצלחים, כן הצליחו להסתדר איכשהו, למצוא את החבר-שניים שלהם, את הפינה השקטה שלהם, ולסיים את התיכון. ולא רק אנשים מהתיכון שלי אלא עוד אנשים שאני מכיר שסווגו בעיני כ"לוזרים" הרבה יותר ממני, ואני יודע שאני יותר מצליח מהם- ועדיין בתחום החברתי אני מרגיש שהם יצאו עם יותר, שהם סיימו את התיכון בצורה יותר אופטימית. כתחליף לחברים מהתיכון, מצאתי חברים במקומות אחרים: מערים אחרות, משכבות מתחתיי (י' וי"א), מאנשים שאני מכיר מחוץ לתיכון.... וככה מצאתי לי אנשים לצאת איתם מדי פעם, להיפגש, ללכת איתם למקומות......אבל עדיין אני לא מרגיש שלם מבחינה חברתית, אני מרגיש שאני צריך קבוצה שתקיף אותי, שתהיה שם בשבילי, שתהיה לי ממש חבורה ושבחופשים ובתקופות כאלה (בין התיכון לצבא) אני אוכל להיפגש איתם כל יום. -פחדים וחרדות לקראת הצבא: יש כמה אופציות לתפקידים שכבר שנים אני שם עליהם עין, ולאחרונה התברר לי שהצבא לא רוצה אותי בהם, אלא בתפקידים אחרים, שבכלל לא מתאימים לי, אני לא רוצה לעשות אותם, והם רק יגרמו לי אומללות במשך השנים הבאות. אחד הדברים שהחזיקו אותי במהלך התיכון זה שבצבא בטוח יהיה יותר טוב, בצבא אני אעשה משהו שאני אוהב, אני אמצע בוכטה של חברים, אני אעשה חיים, אתפרע, אחיה כמו שבחור בגילי צריך לחיות........ועכשיו אני מגלה שניפצו לי את כל החלומות ורוצים לשלוח אותי למשהו שלא מתאים לכישורים שלי ולא לתחומי ההתעניינות שלי. ואם בצבא לא יהיה לי טוב אני באמת לא יודע אם אני אהיה מסוגל להמשיך בפארסה הזאת...... -אני לא כ"כ מסתדר עם ההורים: יש הרבה ריבים בבית, צעקות, חילוקי דעות......בעיקרון, לדעתי ההורים שלי הם אחלה אנשים, לא החסירו ממני כלום מעולם, ומבחינתי הם מקבלים ציון 10 בתוך הורים. אבל למרות הכל, בגיל שבו אני נמצא פשוט נשבר לי להיות תלוי בהם, נשבר לי שאני צריך להיגרר לכל מיני אירועים שלא מעניינים אותי, אני מרגיש שאני צריך חופש, עצמאות...... אני כמובן רוצה לשמור על קשר רציף עם ההורים, אבל פשוט בא לי לנהל חיים עצמאיים, בא לי לפרנס את עצמי, בא לי לגור בדירה משלי, בא לי להביא חברים ובחורות הביתה בלי לדאוג שעוד אנשים מסתובבים בבית. אז אין לי בעיה איתם, אבל אני פשוט רוצה את העצמאות שלי. -חוסר משמעותי בביטחון עצמי ופראנויות: פשוט שאריות של תקופת התיכון. רוב התיכון הביטחון העצמי שלי גירד את הרצפה (בשנה האחרונה באמת עשיתי איזשהוא שינוי ואני יכול לדווח בגאווה על עלייה משמעותית בביטחון העצמי
), וזה כנראה תוצר לוואי של חוסר חברים, וכמובן שגם אנשים שם הסתכלו עליי מוזר, כי הייתי נער בודד שמסתובב לבד בהפסקות, למרות שבהתנהגות אני בחור רגיל לגמרי. (בואו נגיד שאם הייתם רואים אותי ברחוב, סביר שלא הייתם מנחשים שאני חסר-חברים שהסתובב לבד בהפסקות). אני לא איזה אחד עם כל מיני תחביבים מוזרים שגרם לאנשים להתרחק ממנו.......פשוט לא הסתדרתי עם האנשים שם, אני בעצמי לא יודע עד הסוף למה. אז גם עכשיו, כשאני יוצא לרחוב, ונגיד אני רואה מישהו מהתיכון, אז ישר מתחיל לי סרט בראש: "מה הוא חושב עליי? האם הוא צוחק עליי בלב ונזכר שהייתי בודד? האם הוא מבחין שאין לי כ"כ ביטחון?" -אני לא מוצא עבודה: אין צורך לפרט. -אני מרגיש שונה וחריג משאר החברה: שוב, בעיקר תוצר לוואי של הבדידות החברתית בתיכון. -אני מרגיש שאני אדם דל בכישורים ויכולות: אני פוגש הרבה אנשים שיש להם כל מיני כישרונות: נגינה, הצטיינות בספורט, תחביב מיוחד, ידיעת שפה זרה, עיסוק מיוחד......ואני מקנא בהם, כי אני ניסיתי חלק מהדברים האלה, אבל הבעיה שלי היא שאני לא מצליח להתמיד ולכן אני גם לא מתקדם הרבה, כך שאני לא מרגיש שיש משהו שאני מוכשר בו באמת, מלבד כתיבה וידע. ואני גם מרגיש רגשי נחיתות ליד בנות, כי אמנם אני נראה לא רע בכלל, אבל בחורה, בסופו של דבר, רוצה גבר. רוצה מישהו שיגן עליה, שיש לו יכולות מסוימות, שיודע להרשים אותה ולעשות דברים שהיא לא יודעת. זה מה שמושך בנות. למרות שכמובן לא חסרות הבנות שאין להן דרישות גבוהות, אבל הן לא בשבילי. אני מחפש את הבנות הטובות, שיש להן איכויות מסוימות, שיש להן אינטיליגנציה מסוימת, וכמובן שגם נראות טוב. לא שיש לי בעיה לקשר קצר טווח גם עם בנות לא חכמות שנראות סביר, אבל עדיין המטרה שלי היא הבנות האטרקטיביות יותר. כל הכבוד למי ששרד את כל זה

oranit7777

New member
המלוי שאתה מחפש אינו נמצא בדברים הרגילים

בכל התחומים החשובים לך, אתה לא מוצא מלוי לרצונות שלך. אולי מה שממלא את כל האנשים בדר"כ, אינו מספק אותך? אולי אתה מחפש משהו מעבר ? יש עוד אנשים כמוך...

אני באמת חושבת שאימון אישי יעזור לך לכוון את

עצמך לעבר מטרות שתציב בתחומים אלו. מה דעתך על אימון אישי?

efriend

New member
"שרדתי" עד הסוף ../images/Emo13.gif וקראתי בעיון

במחילה ממך אני אענה רק על חלק מהדברים בגלל השעה המאוחרת. 1. גם אני כמעט שלא מצאתי חברים בתיכון, אבל כן מצאתי חברי נפש בצבא ובאוניברסיטה. יכול להיות שפשוט לא היה לך מזל ולא מצאת אנשים בראש שלך. הכל עוד יכול להשתנות, רק תשמור על פתיחות ומוכנות לפגוש אנשים חדשים. 2. הפוסל במומו פוסל. יש לך עמדה שיפוטית לגבי אנשים אחרים. אתה קורא לאנשים לוזרים. ואז נחש מה קורה? זה חוזר אליך כמו בומרנג. ותשים לב, לא מאחרים זה מגיע! אני בטוח שאף אחד לא אומר לך שאתה לוזר, או לפחות לא באותה תדירות שאתה אומר את זה לעצמך. הבומרנג שאתה עצמך זורק - הוא עצמו חוזר אליך, כדרכו של בומרנג. מבין את הקשר? אל תהיה שיפוטי מדי, לא כלפי אחרים ולא כלפי עצמך. תנסה לתרגל לקבל אנשים אחרים ואז תרגיש שמקבלים אותך - אני יודע שזה נשמע טיפשי אבל זה עובד. האמת העצובה היא שעל כל אחד אפשר להגיד שהוא לוזר. כל דבר שאדם משיג, תמיד אפשר להגיד על זה "אז מה", תמיד אפשר לנפנף לו מול הפנים במה שהוא לא השיג, תמיד יהיה מישהו שיהיה "יותר", בכל תחום. ומי מאמלל אותנו, מלגלג עלינו ומציב לנו כל הזמן מול הפרצוף את ה"יותר" האלה? נכון, אנחנו עצמנו. אין אחד בעולם שיכול לעשות לנו את זה באכזריות רבה יותר. לכן העניין הוא לא באמת בהישגים, או לפחות ממש לא רק. 3. גם אם יהיה לך משהו שאתה באמת מוכשר בו, זה לא יגרום לך להרגיש יותר בטוח בעצמך. זה לא אומר שאתה לא צריך להתפתח בכיוונים שאתה רוצה, אבל לא מתוך ציפיה שזה ירפא לך את הדימוי בעצמי הנמוך שלך. יש לי אינסוף דוגמאות לכך מעצמי ומאנשים אחרים - אבל לא אעמיס יותר מדי. אפילו אם תסכים איתי, זהלא שפתאום יהיה לך קליק בראש והכל ישתנה. אלה דברים שמאוד קשה לשנות, זה לוקח הרבה שנים והרבה התנסויות, אבל זו נקודה למחשבה, משהו שלדעתי כדאי לזכור. יש לי עוד דברים להגיד אבל אני חייב ללכת לישון...

אופירA

New member
מנהל
הרושם שלי

הרושם שלי הוא ששינוי התייחסות שלך לדברים ישנה את מצבך מן הקצה אל הקצה, ויתכן שאתה יכול לעשות את העבודה הזו באופן עצמי, ללא עזרה של טיפול. אתה נוטה להתקשות לקבל את המציאות, כאשר היא אינה עומדת בשאיפות שלך, ועליך לשנות גישה זו. השאיפות שלך הן מצוינות, אבל אתה חייב ללמוד להשאיר טווח מסוים כדי לקבל גם מצבים שונים מהשאיפות שלך, ועדיין להרגיש בהם טוב. בכל מה שאינך יכול לשנות ואינו תלוי בך - עליך ללמוד לקבל את המציאות באהבה, וללמוד לרצות את מה שקורה ולא לצפות שיקרה מה שאתה רוצה. בכל מה שאתה יכול לנסות לשנות, כדי שיהיה תואם את הרצונות שלך - חובה עליך לכבד את רצונך ולנסות לשנות לטובת השאיפה שלך. עם זאת, עדיין עליך לקבל בשלווה אם הדברים קורים שונה ממה שרצית, וללמוד להפיק מהמציאות שנכפתה עליך את המיטב, ולצפות בסבלנות להזדמנויות אחרות בהמשך להשיג את שאיפותיך. efriend אמר יפה, שהגישה השיפוטית שלך כלפי הזולת לא מועילה לך. אתה מודד את עצמך ואנשים אחרים באמות מידה ביקורתיות וקשות. אם תהיה סלחן קודם כל כלפי עצמך, תוכל להיות גם סלחן כלפי אחרים, ולגלות שהאמת הרבה יותר נעימה ממה שנראה לך לעין. יש תקופות שגם לאנשים חברותיים אין חברים, ויש אנשים שאינם זקוקים לחברים רבים, אלא לחבר או שניים שקרובים ללב. הכל לגיטימי, ושום צורה אינה מצטיינת יותר מצורה אחרת, ולכן אין לקרוא לבני אדם בשמות: לוזרים, מצליחנים, מקובלים, מפוספסים, מוזרים וכו'. אם גם תלמד תתפוס את מצבך או את נתוניך כלגיטימיים וטובים, תוכל להרגיש אופטימי עם מצבך, וממילא לשפר את המצב ואת הנתונים, וחוזר חלילה - להרגיש יותר טוב עם הנתונים וממילא להביא לשיפורם עוד ועוד. היתה לך בעיה מבחינה חברתית, אבל בעצם פתרת אותה. אמנם לא לחלוטין לשביעות רצונך ולפי שאיפתך, אבל בהחלט התמודדת עם בעיה. תן לעצמך מחמאה על ההתמודדות המוצלחת, ותמשיך להתמודד בדרך הזו, ותשפר כל הזמן את מצבך לטובה. חבורה וקבוצה הם באמת משאת נפש, אבל לא בכל תקופות החיים זה מתאפשר. תקווה, והתקופה הזו תגיע. ובינתיים - חכה בסבלנות ותשקיע בחברים שיש. אני למדתי עם השנים לייצר את הקבוצה הזו סביבי, ע"י שאני בונה להם את התוכנית שסביבה הם מתקבצים, ומחברת אותם אלי. אבל עדיין זה לא תמיד יקרה. אלא שאני מרגישה בסדר גם כשזה לא קיים. לגבי הצבא - תהיה אופטימי. ברור שאתה שואף לתפקידים מסוימים, אבל לא בהכרח שתצליח לקבל מה שאתה רוצה. עם זאת, תהיה בטוח שגם בתפקידים אחרים עשוי להיות לך טוב, ושאינך יכול לדעת מראש אם יהיה לך טוב או לא. תנסה כל מה שאתה יכול כדי להשיג את התפקיד שרצית, ואם לא תצליח - לך על מה שנתנו לך, ותתן לזה זמן. אם לאורך זמן תרגיש שם רע - יש לך אופציה בהחלט לדרוש לעבור למקום אחר, לנדנד ולהתעקש - בדרך כלל זה עובד ומצליח. הבן שלי עשה את זה והצליח לו. רק סבלנות. תשנה את החשיבה שלך שאתה מנהל את העולם ע"י הרעיונות שעולים בדעתך. תלמד להבין שאתה לא יכול לדעת באיזו סיטואציה יהיו לך הרבה חברים ובאיזו סיטואציה יהיו לך פחות. תלמד להקשיב למציאות ולא לחרוד מפני הלא נודע, רק בגלל שבראשך הוא נתפס כשלילי. תן למציאות להפתיע אותך לטובה. במקום להגיב בהתמרמרות כאשר אינך משיג את מה שאתה רוצה - תלמד להתאפק, לשים לעצמך מטרות ולבנות דרך יישום מעשית של המטרה הזו, ולפעול בה. אם אינך יכול לפעול למטרה הזו בתקופה הזו - תלמד להשלים עם המציאות ולחכות בסבלנות שהחיים יעשו את שלהם. כרגע אין לך אפשרות לגור בצורה עצמאית? אז מריבות עם ההורים לא יעזרו, ודרוש יותר איפוק. תשלים עם המציאות ותפנה את האנרגיה לחיפושי עבודה יותר עקביים. תלמד את עצמך, תלמד לחבב את עצמך. הרי עשית שינוי משמעותי בכיוון - תמשיך עם זה. כאשר תצליח להתחבר למכלול הנתונים שלך ולהרגיש כלפיהם חיובי - תאמין לי, אף בחור שעובר ברחוב לא יכניס לך שום סרט בראש. תהיה מבסוט מעצמך ויעניין אותך רק מה שאתה חושב על עצמך. גם אם יש דברים שאתה לא מבסוט מהם - תלמד לקבל אותם ולשאוף לשנות אותם, אבל לא להרגיש שיורד לך ציון בגללם, כי כל בני האדם יש להם תכונות שליליות וחולשות ודברים שהיה כדאי שהם ישנו את עצמם, וזה יותר מבסדר גמור אם הם עדיין בתהליך עבודה על עצמם ועוד לא מושלמים! כשרונות אומנותיים אינם חשובים כלל וכלל לגבר. גם כישרון בספורט אינו חיוני, מספיק שתהיה ספורטיבי, בלי כשרונות. אינך צריך לקנא באנשים, אלא לחפש מה אתה אוהב לעשות ולהתמקד במה שאתה אוהב, ולא במשהו ש"מקבל ציון טוב בחברה". אינך צריך להיות מוכשר במשהו, אלא עליך לעסוק במה שאתה אוהב. הבן שלי, בניגוד לכל בני המשפחה המאוד כשרוניים בהמון דברים, לא קיבל שום כישרון משום גורם. בנוסף, גם במקצוע שלו (התכנות) הוא לא התותח, אלא מן הבינוניים. ואפילו בציונים במבחנים הוא ממוצע של 75. אבל הוא בחור מדהים, ששם לעצמו מטרות מול העיניים ועושה מה שהוא אוהב. הוא היחיד בכל המשפחה שלומד לתואר שני, אחרי שאת הראשון עשה בקלות רבה. הוא התמודד עם כל הקשיים הלא פשוטים בחיים שלו, ומצליח להרוויח יותר מטוב מאוד בעבודתו, בזכות שבנה את אישיותו בסבלנות ומתוך קבלה עצמית. הסוד שלו - הוא לא מתעסק בלהתאכזב מעצמו ובלהיות מתוסכל מהמציאות, אלא מסתכל תמיד מה הלאה, מה אפשר לעשות עם הנתונים כרגע. תנסה לראות מה אתה מצליח לקחת מכל זה, כי בהחלט הבעיה היא בחשיבה שלך.

HH husa

New member
היא צודקת

תדמיין מה היית אומר אם מישהו אחר היה בא אליך אם אותם בעיות , מה היית חושב עליו , מציע ? האם אתה מאמין שבנים או בנות לוזרים , ברי שינוי ? שיהפכו מצליחנים אטרקטיוים ?

למעלה