צריך טיפים והצעות

• פותח הנושא parw
  • פורסם בתאריך

parw

New member
צריך טיפים והצעות

קודם כול אני בן שבע עשרה ועולה לכיתה יב לקחתי קורס בבית הספר וניגשתי למבחן באפריל בערבית הישגתי 561.החלק הקשה ביותר היה המילולי ועכשיו אנני לומד כדי לגשת למבחן באוקטובר כבר סיימתי מילולי והתחלתי כמותי עכשיו האסטרתגיהשלי כ היאל ללמוד נושא כול יום האם זו שיטה טובה או מה? והאם הציון שלי טוב יחסית? ודרך אגב כאשר אני אומר שאני לומד נושא כול יום זאת אומרת ממוצע שעה ושעה וחצי וזה מה שמדאיג אותי גם שמה אני לא לומד מספיק מה דעתכם? אם כבר מישהו יודע אתר ד שבו מוצאים את סף הקבלה של המקצועות בטכניון?

arik 18

New member
תשובות

תקשיב, אני אהיה כנה איתך בקשר ל"האם הציון שלי טוב יחסית?". קודם כל זה תלוי במקצוע שאותו אתה מתכוון ללמוד- ישנם מקצועות ש-561 יספיק לך כדי להתקבל. אבל בגדול 561 הוא ציון די נמוך ולרוב המקצועות הוא לא מספיק, ובייחוד לא לאחת מהפקולטות המבוקשות באוניברסיטאות כגון: הנדסת חשמל, מדעי המחשב, רפואה, פסיכולוגיה... אני רואה שהתחלת ללמוד די מוקדם ולכן השיטה שבה אתה לומד בין שעה לשעה וחצי ביום היא בסדר. מה שכן, עלייך לקחת בחשבון שכעת אתה בחופש ולכן אם אתה יכול תשקיע יותר מכיוון שכאשר תתחיל שנת הלימודים יהיה לך פחות זמן להשקיע בפסיכומטרי. עצה שלי, בימים אלו של החופש תלמד גם בבוקר שעה וחצי וגם בערב שעה וחצי ותתמקד בנושאים שבהם שלטת פחות בפסיכומטרי הראשון. את ספי הקבלה של המקצועות בטכניון אתה יכול למצוא פה: http://www.technion.ac.il/admissions/calc/calc_set.html

parw

New member
thank you very much../images/Emo13.gif

תודה על העצות ואני יודע שזה ציון נמוך אבל אני חושב שזה בסדר לפעם ראשונה:) דרך אגב הפסיכומטרי לא מצביע בכלל אבל חוכמה בהחלט עוזרת בכמה שאלות:)

ציון טוב לפעם ראשונה!

ממליץ לך אולי לנסות את הבחינה בעברית. החלק המילולי בערבית נחשב מאוד קשה גם אם אתה דובר השפה ואין כמעט חומר עזר ללמוד ממנו שיהיה בהצלחה!

parw

New member
you tell me

הבחינה בערבית מאוד קשה דבר ראשון הבחינה מתורגמת מה שעושה את הבחינה יותר קשה כי התירגום מאווד מובן.והחלק הקשה עוד יותר הוא המילולי שמביאים לנו מילים מהתקופה הפריהיסטורית של השפה הערבית אני הייתי רוצה לגשת לבחינה בעברית ב אבל הקורס שלקחתי זה בערבית אז הספרים שלי בערית והכול. ולמי שלא יודע בערבית אין את ב המיילים שצריכים ללמוד בעל פה אנחנו פשוט נכנסים לבחינה ורואים מה קורה

parw

New member
יש כמה חברות

אני אישית למדתי בבית הספר עם חברה שקוראים להה איי קיו ויש עוד חברה שקוראים לה סיגמה ואומרים שזו הטובה ביותר ויש עוד כמה חברות ואפילו אשים שמלמדים קורסים בערבית

מעניין...

יהיה נחמד אם תכתוב חו"ד על המכון שבו למדת כדי לעזור לדוברי ערבית אחרים שירצו להחליט בעתיד איפה כדאי ללמוד

parw

New member
so it's like this

הקורס בכלל היהה בסדר למדנו את הכול עם המדריכים חוץ מהמילים ובסוף הקורס עשו לנו בחינת הערכה אבל הדבר הכי טוב בחברה זו היא הרמה שהיא הרבה יותר גבוהה מרמת הפסיכומטרי ככה שאני ובני כיתתי נכנסנו למבחן מאוד הופתענו שהמבחן קל יחסית א ואני במגמת אלטרוניקה שזה עשר יחידות אלקטרוניקה וחמש פיסיקה ובאותה תקופה היה לנו ים של מבחנים ככה שלא למדנו כמו שצריך ובאמת לא כמו שצריך אבל כולנו קיבלנו צינים טובים יחסית למצבנו כולנו ב חמש מאיות חוץ מאחד שיצא לו 642 אז אני ממליץ לכול דוברי הערבית ללמוד את קורס החברה הזאת והיא איי קיו

למעלה