צריך התייעצות

Megie

New member
היי


לשאלתך..לא בהכרח.
מאוד יכול להיות שהיא פשוט רואה את,זה כמקובל או התרגלה בעבר או שחינכו אותה לאיזשהם סטנדרטים של הגבר הגנטלמן שמשלם על הבחורה..גם לגבי ההגעה יש שיגידו שזה מה שמקובל מצד הגבר בדייטים הראשונים..לדעתי בדייט הבא פשוט תשאל אם יש לה כסף קטן לטיפ או לך על לשים רק את החלק שלך..ואז תדע מה בדיוק היא תעשה ולפי זה תחליט.
 
אהלן

באמת יש אנשים שעדיין חיים במציאות הזאת ?!
בד"כ אנשים ש"הרגילו" אותם לכאלה דברים זה אומר שכל התפיסה שלה כזאת,היא תצפה כל החיים (או שלפחות אם לא ממני,היא תציב כזה רף),של פינוקים,הפתעות,מתנות כי אני "הגבר הג'נטלמן"
בכל מקרה,גם אם היא גדלה ככה מגיל אפס ואלו הגברים שהיא הייתה רגילה לצאת איתם,אז לומר "יאללה תשלם" ,לא במקום.
קשה לשנות אנשים באופן כללי.
לגבי ה"מקובל",יכול להיות שזה ככה,כמו שאמרתי,אם לא היו את כל המקרים ,אז ממש לא הייתי מייחס חשיבות לנסיעה אליה,כמו שרשמתי,זה רבע שעה נסיעה, (ככל הנראה גם לא הייתם שומעים על זה כלל ולא היה נפתח השרשור)
אבל שאני מוסיף גם את האי-הדדיות,זה משתקלל יחד.

לגבי התשלום,זה רעיון,אבל אני צריך להיות מוכן גם לתשובה של "לא,אין לי. חפיף,גם ככה לא מגיע לו/ה טיפ" או משהו כזה
לגבי הלשים את החלק שלי,זה יתפוס רק במקרה שהיא תצא מהבית עם התיק שלה (ולא כמו שקרה בפעם שיצאנו)
 

Megie

New member
כן..יש כאלו עד היום...

לצערי אני לא מסכימה עם הגישה של ה'מובן מאליו' הזאת אצל אותן בנות..שמבחינתן זה אמור להיות ככה ואין פה על מה להודות..מזעזע בעייני.
האמירה שלה באמת מאוד חצופה, במיוחד כשזאת התחלת קשר ולא זוגיות ותיקה שלא מתחשבנים..
אישית, יש מצב שהיא מאוד מזלזלת ולא מעריכה..אולי לא תיהיה לה בעיה לשלם-אבל היא תיהיה המומה כשתגיד לה, ובכל מקרה כל זה הפך בעייני לטריגר לגבי דפוסי התנהגות שלה ואני חושבת שדווקא כאן אתה צריך לדבר איתה ולהגיד לה שאין פה עיניין של כסף, אלא תחושה שך זלזול וחוצפה לדבר אליך ככה ולדרוש, גם אם בצחוק- זה לא הולך ככה..וזהו.. אם היא כזאת, עדיף לגלות עכשיו ולהיפתר ממנה.
 
אני גם לא מסכים עם זה

וכל המוסכמות האלה של הכללים בדייט שלא רשומים בשום ספר.
כמו שאמרת,אמירה כזאת שאנחנו עוד בשלבי התחלה (גם אם אנחנו כבר זוג,זה עדיין לא במקום,אבל אז אולי הייתי מחליק),זה לחלוטין לא במקום.
יכול להיות שכמו שאת אומרת,היא חונכה ככה,הייתה רגילה ככה מקודמים שהיא יצאה איתה,
או במילה אחרת זה בא ממקום של פטריארכליות.
אני אצטרך רק למצוא את הדרך איך לומר ולדבר איתה על זה בצורה בונה ולא פוגעת.
 

o r n i t

New member
שוגר דאדי זה לא אחד ששילם פעמיים על דייט

אז אין צורך להפליג בעניין... (ראה ערך ניקול ראידמן שם זה אמא של השוגר דאדי),
א ב ל אני חושבת שיש חוסר טאקט בלהגיד לך "יאללה תשלם" או לחילופין לא להשתתף איתך בתשלום על הדייט, אישית לא מסוגלת שישלמו עלי אני מאלה שישר שולפות ארנק,
לדעתי כדאי שתבדוק את התנהלותה בדייט הבא ולפי זה תחליט אם זה מתאים לך או לא, אין סיבה שתשלם עליה בדייטים.
 
לא התכוונתי לזה במובן הרחב של המילה

אבל זה בהחלט יכול להוות לתקדים לsugar dadyy, (אני בטוח שגם ניקול התחילה ככה :) )
זה בחלט היה חוסר טאקט,אנחנו עוד לא זוג נשוי שאז כבר לא משנ מי משלם.
מספיק שהבחורה שולפת ארנק (כמו שאת עושה) ואומרת "הטיפ עליי" או שלפחות על הישיבה בבית קפה או על הדבר השני שעשינו,היא יכלה לומר "הפעם אני משלמת"
מאוד יכול להיות שזה בא ממקום של פטריארכליות
אני אבדוק את ההתנהלות שלה בדייט הבא ואני אחליט.
אולי לנסות לומר לה בפירוש "יש לך קטן לטיפ?"
לראות איך היא תגיב
 

JORDEN21

New member
אתה בחור בר מזל!

כי בניגוד למצבים אחרים בחיים, פה יש לך בחירה- להמשיך את הקשר איתה או שלא. אף אחד לא בוחר בשבילך, רק אתה! ורק אתה יודע מי מתאימה לך ועל מי "בא לך".


ירד לך ממנה? לא בא לך מישהי נצלנית? אז אל תתקשר, אל תסמס, ואם היא תשלח הודעה תגיד לה שהקשר הזה לא מסתדר מבחינתך.
 

Frostey

New member
אם אתם לא שוכבים,אני לא רואה מה הטעם.

מקווה שהיא נראית כמו דוגמנית,כי אם לא המצב שלך עוד יותר גרוע.
 

HH husa

New member
יש אנשים שזו התרבות שלהם , זה חלק מההיכרות

עם אנשים.

אני משתדל לא לשפוט , מה שנראה מזעזע בדרגות שונות אצל אחד מקובל ומובן מאליו אצל אחר.
 

koko170

New member
יש לי דמעה בקצה העין- אתה רציני..?

מה הקשר לתרבות- זה קשור למניע, מטרה, אין שום קשר לתרבות.. בכל תרבות תמצא את זה..

אולי כדאי שתתחיל לשפוט, תקבל קצת מושג..
 

Megie

New member
ברור שיש קשר לתרבות

יש תרבויות שנהוג שהגבר הוא זה שמשלם וכמובן זה מגיע מהמקום בו האישה היא קטנה והגבר הוא הקובע וזה שישלם עליה.. ואז בשביל הגבר שמגיע מתרבות כזאת- זה ממש פגיעה באגו כשהאישה אפילו תחשוב לשלם על עצמה..
זה בהחלט נובע מתרבות..כיום פחות כי בעידן המודרני האישה גם עובדת ולא רוצה להיות קטנה ויכולה לשלם על עצמה...ולרוב זה מה שקורה..ועדיין יש גברים (תיקח למשל את המגזר הערבי או את הקווקאזים/גרוזינים...שם כמעט ולא תמצא גבר שיתן לאישה לשלם..פשוט לא-ולא אני לא מגיעה משם אבל יש לי סביבת חברים קרובה וזה משהו ידוע) שלא יתנו לאישה לשלם כי זה החינוך שהם קיבלו וזה חלק מהתרבות עליה דרך החיים שלהם מבוססת.. ואני יכולה לספר לך שיש לי חברה קווקזית שאימא שלה תמיד אמרה לה שלא תעיז להוציא ארנק, אותי אישית זה מחריד-היא מבחינתה רואה בזה כבוד מצד הגבר-כמו שחונכה בבית.
 

koko170

New member
אין שום קשר לתרבות, זה קשור אך ורק לארכיטיפים

שטבועים באדם והם אלו שמובילים ומנחים אותו להתנהג בצורה שבה הוא בוחר,

לשייך לתרבות היא ליצור סטריאוטיפים שמכתבים חברה שכבר מזמן הוכיחה שהיא לא מתאימה לאינטליגנציה שלנו, ותמיד דורשת, לא לבציע הכללה

כאשר את מגדירה תרבות את מתייחסת לככל, לכן ממש ממש לא שייך לתרבות, את יכולה להגיד שהתנהגות מסויימת יוצרת תרבות, אבל לא להיפך
 
דווקא יש קשר

זה עניין של תפיסה,חינוך,אולי ככה ראו בבית
יש כאלה שזה בא אצלם מתפיסה פטריארכלית
 

koko170

New member
נמשיך עם קו המחשבה שלך..

האם אתה מסכים שלאדם אין מחשבה עצמית,

הוא פשוט קוף שמחקה את מה שהוא רואה תופס או לומד

מהסביבה שלו?
 
במידה מסויימת כן

אם אדם הורגל ככה, אז כן
ולענייננו,אם בחורה רגילה או שמעה מאבא שלה שהוא תמיד היא משלם על אימא,הוא תמיד היה מפנק אותה וקונה לה ולא נתן לה לשלם,יתרה מכך הוא גם אומר לה "שאת תצאי עם גבר,זה יהיה המבחן שלך,הוא תמיד יהיה ג'נטלמן ויצטרך להזמין אותך ולא רק בדייט ראשון"
שמעתי עכשיו על זה במקרה מבחורה שאמרה לי שאם אבא שלה היה שומע שהיא הציעה או אפילו השתתפה ושילמה הוא היה הורג אותה.
אז כן, מתסבר שיש כאלה שלא התקדמו עם השנים וחיים עדיין בתפיסות של פוסטמודרניזם
 
למעלה