צריך התייעצות

EgeBamayasi

New member
צריך התייעצות

אני מעוניין ללכת ללמוד משפטים בתל אביב בשנה הבאה, וכמו שאתם יודעים הדרישות שמה גבוהות במיוחד. ואני צריך לשפר את הממוצע בגרויות מ99.3 ל102 בערך בשביל לעבור את הסף קבלה. בתכלס, זה לא כזה היה בעיה, אם באוניברסיטה לא היו אומרים שאני חייב לעשות את כל הבגרויות במועד חורף, במועד קיץ זה עוד היה אפשרי אבל לגבי החורף אני בספק. השאלה שלי היא כזאת, אם אני עושה את הבגרויות בחורף, אז יכול להרשם רק בהרשמה מאוחרת לפי מה שהבנתי, והאם זה אומר שאני רף הקבלה יהיה אפילו יותר גבוה (ממה שהוא היה בהרשמה המוקדמת). והשאלה השנייה, האם באמת בגרויות של מועד קיץ זה מאוחר מדי בשביל להתקבל לתל אביב?

הגיוני כי אפילו פסיכומטרי של מועד קיץ הוא

לא מספיק, ואפריל נחשב למועד אחרון אפשרי לשנה שאחרי..! סה"כ אם מדובר במקצועות החובה אין שום בעיה לעשות אותם במועד חורף חוץ משזה לא עוד הרבה זמן אני מניחה.. (למרות שיש את השביתה אז אולי זה משפיע) תחשוב שאם אתה רק נבחן בקיץ, עד שהציונים יעברו לאונ' זה יהיה די מאוחר. ההרשמה נפתחת בפברואר עד בערך מרץ-אפריל. רק להבחן בבגרויות במאי-יולי זה אומר שהתוצאות מגיעות בערך בין אוגוסט-ספטמבר והלימודים מתחילים באוקטובר!! למען השקט הנפשי עדיף גם להרשם כשיודעים את הסיכוי להתקבל, לדעתי אז תנסה שכן להבחן בחורף.. בהצלחה

A n N y

New member
לא יודעת אם זה עוזר..

אבל בכל הנוגע לבגרויות קיץ גם עתודאים עושים אותם ופשוט שמים על המבחנים שלהם איזו מדבקה כזו (או לפחות ככה היה בזמני.. לפני עידן ועידנים חח) ובודקים את הבחינות שלהם לפני כולם ובסופו של דבר הציונים מגיעים ישירות לאוניברסיטה במועד די סביר... אני לא יודעת אם יש פרוצדורה כזו גם לאנשים "רגילים" אבל בכל אופן היא קיימת באופן כללי...

מהמעט שידוע לי זה לא אפשרי..

אבל אולי אני טועה. חוצמזה אולי בגלל הבגרויות קיץ עתודאים מקבלים תשובות מאוד מאוחר, אבל אולי זה ככה כי גם צרכי הצבא לתחום המסויים נשקלים וזה לא כמו קבלה של אדם רגיל..

A n N y

New member
אז זהו שזה לא היה כל כך ברור לי שאין אפשרות

כזו.. בגלל שאת התשובה מהאוניברסיטה אני אישית לפחות קיבלתי הרבה לפני התשובה מהצבא.. ככה שחשבתי שהבגרויות קיץ זה לא מה שגרם לתשובה המאוחרת מהצבא..אבל אני מודה שלא התעמקתי בנושא במיוחד לא בכל הנוגע לקבלה של אנשים "רגילים" חח..

אה, אולי את צודקת, אני לא בקיאה בפרוצדורת

העתודה, רק יודעת שברוב המקרים זה מאוחר יחסית..שיהיה

EgeBamayasi

New member
כן, לעתודה יש יחס שונה

פשוט חשבתי שיש סיכוי... אבל כנראה שלא... :|

bp20

New member
מממ

אולי תנסי עם העדפה מתקנתלפי מצב סוציו אקונומי במקום פסיכומטרי איזה 700+ אר 560 פסיכומטרי זה שווה את זה..

EgeBamayasi

New member
ניסיתי כבר

והאגודה שכביכול אחראית על זה (מי נותן לאגודה להיות אחראי על כאלו דברים?!?!) בודקת בצורה כל כך שטחית את המצב הסוציו אקונומי שלך שזה פשוט בושה וקיבלתי רק 27 נקודות, וצריך לקבל 30 נקודות בשביל להקרא ראוי לקידום...

EgeBamayasi

New member
הרשמה לסמסטר ב'

הבנתי שלפעמים נפתחת הרשמה לסמסטר ב', באוניברסיטת תל אביב וירושלים האם זה נכון? והאם תנאי הקבלה גבוהים או נמוכים יותר? וגם איפה זה מפורסם?

shimrit m

New member
אם אני לא טועה..

אכן נפתחת הרשמה לסמסטר ב' באוניברסיטאות בחוגים שונים אך לא במשפטים... ישנם פרסומים בעיתונים לפני פתיחת ההרשמה ובהם פירוט של הפקולטאות אשר פותחות את הלימודים גם בסמסטר ב'. בהצלחה...

B L I M P

New member
אם הכוונה היא לשנה א'

אז לדעתי אין סכוי - בשנה א' (לפחות בעברית) כל הקורסים כמעט הם שנתיים, ככה לא ניתן להצטרף באמצע שנה.

sacrament

New member
נא לא לפתוח הודעות חדשות פעם אחר פעם

ההודעה הקודמת שלך נכתבה כמה שעות לפני הנוכחית- שאלות נוספות יש להמשיך לשרשר אליה כל עוד היא עדיין קופצת.

למעלה