לצערי זו לא הייתה בדיחה
פרונטיר הייתה כישלון צורב ביפן, כנראה בגלל העונה השלישית שפשוט השאירה טעם לא כל כך טוב בפה והחזרה לתבנית של העונות הראשונות לא הצליחה. לכן קוצצו ארבעה פרקים והעלילה שונתה בכדי שיוכלו להספיק אותה ב50 פרקים במקום 54 כמו העונה הראשונה. במהלך הפרקים האלה היינו אמורים לראות שהילדים עם האנג'מון היו בעצם הלוחמים הרעים אבל במקום זה תקעו להם סיפור משעמם שיכנס לפרק אחד (והכניסו את המוות-אנג'מון שחובה בכל עונה), ואני משערת שבמקביל לסיפור שלהם קוג'י היה הופך לסטראבימון או משהו, אבל בגלל שניגמר התקציב לא היה את זה. רואים יופי שניגמר התקציב בגירסא היפנית שאני משיגה, כי מפרק 30 בערך מכניסים את התודות לחברות שמימנו את הסידרה, שלא היה לפני כן. משמע, הקיצוץ בתקציב. ובעניין הדיון... מה הייתי רוצה לראות? שילובים בין העונות

זה היה יכול להיות מעניין איך הדיג'יגורלים מהעונות הראשונות היו מגיבים אם היו פוגשים את הטיימרס, או איך הילדים מהעונה הרביעית היו מתנהגים אם היו פוגשים מישהו מהדיג'יגורלים הקודמים. לפי דעתי זה לא היה הולך טוב ואני טוענת בתוקף שאם היה שילוב בין 02 ופרונטיר, דווקא היו עושים עימות בין קוג'י לקארי (אלא אם כן הם היו הורסים וישר סיפור אהבה -_-) כי הראיית עולם של קארי פשוט לא ניראת לי כמו משהו שקוג'י יסכים איתו. ועוד משהו שרק לילדים מפרונטיר יש, ואולי קצת לטיימרס, שאין לדיג'יגורלים מהעונות הראשונות. בייחוד בעונה השנייה רואים את הדיג'ימונים כמו פוקימונים, מעין חיות מחמד שלעיתים נילחמים איתם. קטע טוב להראות את זה זה כשבעונה השנייה הם נילחמו נגד מונוכרומון ואחר כך קארי מלטפת אותו כאילו היה חיית מחמד, לעומת העונה הראשונה ששם נאמר על המונוכרומון שהוא דיג'ימון מסוכן וכו'. בעונה השלישית הקשר בין הטיימרס לדיג'ימונים הגיע לרמות שהם התפתחו ביחד, ובעונה הרביעית הם בכלל הפכו על ימין ועל שמאל לדיג'ימונים, ויותר מזה, כל הקטע עם הנשמות חיה גורם לי לחשוב שהם הבינו ממש מה זאת אומרת להיות דיג'ימון. בכלל, היה נחמד לראות איך בני אדם עם נקודת מבט דיג'ימונים היו מגיבים במפגש עם הדיג'יגורלים (מעכשיו אני פשוט אקרא להם: 01-02: דיג'יגורלים, עונה שלוש - טיימרס, עונה ארבעה - ילדים מעונה ארבע או לוחמים). וחזרה לעניין של קארי: קארי יותר מדי רוצה שלום בעולם בעוד שקוג'י שגם רוצה את זה מודע לעובדה שזאת רק אשליה ושצריך להילחם ולהקריב קורבנות. זה משהו שכל הלוחמים למדו מהר מאוד (נקודת מבט דיג'ימונית) לעומת הרצון בשלום מהאגדות ששורר אצל כל הדיג'יגורלים (נקודת מבט אנושית-קארית). אז בתכלס... כן, הייתי רוצה לראות את קוג'י צורח על קארי ^__^ ואיך טאקויה ודייויס יגיבו כשהם ייפגשו o.o שני נערי המשקפת בהו זה בזה. הדממה בחדר הייתה כמעט בלתי נסבלת בעוד איש בחן את רעהו. הם זזו אותו דבר וניראו כמו מראה אחד לשני, בעוד לאחרים נידמה היה שראו כפול. "מי אתה? היי אני שאלתי קודם! לא נכון, אני! תפסיק לחכות אותי!" הריב הצפוי נישבר כשהדלת ניפתחה ופנימה נכנסו שאר חברי שתי הקבוצות. שוב שני הנערים זזו ואמרו אותו הדבר, ושוב כמעט ערפו זה לזה את הראש. ג'ונפי מצמץ בעוד איזומי בהתה. קוג'י צקצק בלשונו. "כנראה שלמצוא תיאומים אבודים זה חלק מהתפקיד של לוחם אגדי." "שתוק!"