צריך ביקורת...

רן כהן2

New member
צריך ביקורת...

בהשראתו של ניסים שהיה לו בעית עכבר כתבתי הסבר ל "איך פותרים בעיות עכבר"... מי שבה לו לבקר ולראות מוזמן להיכנס לדף שמופיע למטה... אני מתאר לעצמי שיש לי אולי טעויות בהגדרות או בבעיות בין גירסאות חלונות ודברים נוספים אז אני יודה לכם אם תוכלו לידע אותי... תודה מראש, רן...

כנף

New member
רן, כל הכבוד! ../images/Emo13.gif

הסברים ממש ברורים!! קראתי (כמעט) הכל.. אין לי בעיות עם העכבר, אז לא ניסיתי להתעמק, ולמרות זאת, הצלחתי ללמוד כמה דברים, ובקלות. היו חסרות התמונות, אבל אולי זו כבר הבעיה של המחשב שלי

lizansak

New member
התמונות אינן

משום מה הדף עולה אצלי בלי התמונות, האם ייתכן שהקישור אליהן שגוי?

רן כהן2

New member
כן, השתמשתי ב word והוא עשה לינק

למחשב שלי, אני יתקן את זה... תודה.

AfiComp

New member
כל הכבוד על היוזמה ../images/Emo13.gif ...

ובלי כמה הערות מתקנות הרי אי-אפשר - א. בכל השלבים לפתרון השתמשת במילה "לחץ"- אנחנו מנסים לפתור בעיה של עכבר לא תקין כך שללחוץ על משהו (חוץ מעל מקשי המקלדת כמובן...) אינה בדיוק אפשרות, וצריך לדעת ולהכיר קצת ניווט דרך המקלדת בשביל להגיע לכל אותם מקומות בעייתים. ב. msconfig קיים רק מגרסה 98 ומעלה (ואינו קיים בכלל ב-NT/2000), כלי חלופי קטן מאד ושימושי מאד (גם ל-9X וגם ל-2000) נקרא starter והוא מורכב בעצם מקובץ EXE אחד וקובץ DLL אחד שלא מצריך שום התקנה לפני שאפשר לעבוד איתו. ניתן להוריד את הכלי מכאן (יש גרסה עם התקנה וגרסה בלי). ג. systray ו-inernat אינם רכיבים קריטים לעבודת WIN. רכיב ה-systray כשמו כן הוא, אחראי על ניהול ה-system tray והצגת כל אייקוני התוכניות שרצות בו, ואילו ה-internat הינו הרכיב שאחראי על שינוי שפת הכתיבה (אותו ריבוע כחול קטן שיושב ב-systray וכתוב עליו HE או EN בהתאם לשפת הכתיבה הנוכחית) אין בעיה להוריד את ה-V ליד שני הרכיבים האלו ב-msconfig, אבל רוב הסיכויים שהם עצמם אינם גורמים לשום תקלה, כך שאין צורך מעשי לנטרל אותם. בכל מקרה אומר שוב - יופי של רעיון (וגם השקעה). בהצלחה בהמשך, AfiComp

noam01234

New member
כמה דברים קטנטנים

קודם כל גם אני מצטרף לברכות על היוזמה, נשתדל לעזור לך וגם אשמח להוסיף אותו לרישמת קישורי הפורום אבל בכל זאת כמה הערות קטנטנות: 1. הפריע לי לעבור כל פעם עמוד כדי לראות את התמונה (אני יודע שאפשר עם SHIFT) מצא לזה פתרון אחר כמו לפתוח בדף חדש 2. יציאת COM בעברית זה יציאה טורית (קום מציק לי בעין) 3. תיקון קטן לדברים של אפי, ניתן להפעיל msconfig גם בחלונות 2000 - מצורף קישור (אולי תעשה גם על זה מדריך קטן)

רן כהן2

New member
כמה שאלות...

קודם כל תודה על הערות... דבר שני... נועם, אני ישמח אם תוכל לשים את ההסבר ברשימת הלינקים דבר שלישי כמה שאלות... קודם כל אני מודע לבעיית התמונות ולבעית הניווט, זה לא שאני לא יודע htmlאבל ה word היא התוכנה הטובה ביותר שמצאתי שלא עושה לי בעיות עם שילוב של עברית ואנגלית, אם מישהו מכיר תוכנה טובה או שיטה לעבודה עם עברית ואנגלית שבבקשה יודיע לי... דבר שני בקשר לתוכנת ה msconfig, הורדתי את התוכנה וגם הסתכלתי בדף שנועם שלח לי ובשניהם יש לי הרושם שהם יעזרו לי רק מבחינת תקיית ההפעלה ב msconfig... רציתי רק לדעת קודם כל אם יש לחלונות 2000 ולגרסאות אחרות בכלל את הקבצים win.ini ו system.ini... אם לא אז אילו קבצים יש להם שחופפים לאלו? או אם יש שיטה אחרת לבדיקה... שוב תודה, רן...

noam01234

New member
כמה תשובות

קודם כל שמתי את המדריך שלך ברשימת הקישורים המתחלפים, מחר אני אוסיף אותו גם לרשימת קישורי הפורום תחת הקטגוטריה "מאמרים שונים" שתסיים את האתר או שהאתר יהיה בשלב מתקדם יותר אני אשמח לצרך אותו לקטגוריה "מדריכים בעיברית" שיהיה בהצלחה כדי לערוך דפי HTML בעברית בלי להסתבך יותר מדי תוכל להשתמש ב FrontPage של מיקרוסופט, אם אתה בכל זאת מתעקש על תוכנה ישראלית ובעברית אז תשתמש ב Hebmaster דרך אגב באופיס XP ה FrontPage מגיע בעברית לחלונות 2000 אין win.ini או system.ini כל ההגדרות נמצאות ברישום

רן כהן2

New member
אז...

מה שזה אומר הוא שכל השלב השמיני לא תקף לחלונות 2000 חוץ מבעיית תוכניות ההפעלה... יש עוד מערכות הפעלה שעובדות ככה? והאם יש שיטה אחרת? אין לי מושג איך עובד חלונות 2000... אם זה מסובך אני ישאיר את זה לחלונות 95 ו 98...

noam01234

New member
תשאיר בנתיים את זה לחלונות 9X

כי חלונות 2000 עובדת קצת אחרת, בהמשך נעזור לך לשפץ קצת את המדריך

lizansak

New member
שילוב עברית אנגלית=זיקית

www.zikit.co.il של חברת בשן www.bashan.co.il תומכת במעבר שפה חלק, כמעט כמו בקיוטקסט

AfiComp

New member
זה שאפשר להעתיק את התוכנה...

מה-98, ולהתעלם מהודעות השגיאה שלה, אני יודע. הכלי שצירפתי לינק אליו עושה את אותה העבודה בדיוק (אבל בדיוק)+ אפשרות לניטרול services של ה-2000 שמוגדרים להפעלה אוטומטית כברירת מחדל, אבל חלק מהם כלל אינו דרוש לעבודה יומיומית (אבל זה כבר נושא למאמר אחר לגמרי
) פשוט מאד להפעלה וניווט, ולא זורק הודעות שגיאה בכלל
בכל מקרה, כוונתי הייתה שרכיב ה-msconfig אינו רכיב מובנה ב-95 וב-2000. לרן, הכלי שדיברתי עליו מכיל את השורות הרלוונטיות מקובץ ה-win.ini. בברכה, AfiComp

lizansak

New member
המדריך נפלא, מה עוד יש?

יש כמה בעיות קטנות בעברית כמו לעבוד על המחשב שעוד = שעות תוכל להסיר את היציאה ולחליפה בחדש =להחליפה, חדשה מה עוד כתבת?

אני לא מאמין!

כל כך הרבה הסברים על העכבר. אצלי רבותי זה פשוט. כשהרכבתי את המחשב תקעתי את העכבר ומאז זה עובד. תוכנת החלונות מזהה אותו מיד ולא צריך להתעסק עם com וקונטרול פנל ודברים כאלו (יצאנו מעידן הדוס כבר לפני שנים). אז בשביל מה צריך מדריך כזה (אני שואל בשיא הרצינות)? דרך אגב חיפשתי את העכבר שלי ומסתבר שיש לו פגישה (טוב זה ליל שבת). צירפתי תמונה ומי שיפגוש אותו אנא לדווח לי.

למעלה